Looking for a children’s book? Internet users can find hundreds of them. These books are


Looking for a children’s book? Internet users can find hundreds of them. These books are from around the world. And they are free to readers. The United States has started a project called the International Children’s Digital Library. It is supported by the National Science Foundation, the Library of Congress and the institute of Museum and Library Services.
The goal of the project is to offer more than 10,000 children’s electronic books in at least 100 languages. Some of the books show the similarities and differences in ways of life around the world. They will enable children to have a better understanding of other people’s cultures. People working for this project have tried to design easy ways to search the collection and read the books. A picture of each page appears on the computer. Users can also print the pages on paper if they want to.
The project is for two main groups of users. The first group is children between the ages of three and thirteen, along with their teachers and parents. The second group is researchers of children’s literature(文学). The books can help children understand more about the world.
【小题1】The books in the project can make children better understand ________.
A.other people’s cultures
B.their own culture
C.their teachers and parents
D.researchers of children’s literature
【小题2】In this project, the electronic books are ________.
A. expensive to readers                 B. from the U.S.A.
C. in different languages               D. for children only
【小题3】The underlined word “goal” probably means ________ in the passage.
A.山羊B.煤炭C.进球得分D.目标
【小题4】The third paragraph is mainly about ________.
A.the purpose of the project
B.the users of the project
C.people working for the project
D.museums and libraries

答案


【小题1】A
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】B解析:
本文主要讲述了美国已经创办了一个国际儿童数码图书馆的机构。这项工程最主要的目的是至少以100多种语言提供10000多本电子儿童书籍。
【小题1】细节理解题。根据文章第二段hey will enable children to have a better understanding of other people’s cultures. 可知选A.
【小题2】细节理解题。根据文章第二段第一句可知。
【小题3】细节理解题。根据语境选D
【小题4】段落大意题。根据文章最后一段第一句可知选B。

相关题目

阅读理解 阅读短文,根据短文内容,从每小题所给的A、B、C
阅读理解 阅读短文,根据短文内容,从每小题所给的A、B、C、三个选项中,选出最佳答案。 A well-dressed(衣着很好的) man goes into a restaurant one day. He sits do
1.下列词语中加点字的注音,全都正确的一项是:(     
1.下列词语中加点字的注音,全都正确的一项是:(      ) A.芰荷(jì)       绣腰襦(rù)        酾酒临江(shī)         将子
下表是某城市空气质量日报的部分内容,①一⑤所列情况不
下表是某城市空气质量日报的部分内容,①一⑤所列情况不会对表中三个空气质量指标产生影 响的是    (    )  项目空气污染指标空气质量级别空
用所给动词的适当形式填空。 1.I’m hungry now.I ________ (not
用所给动词的适当形式填空。 1.I’m hungry now.I ________ (not eat)my breakfast. 2.It’s useful for people ________ (take)care of the environment. 3.When I passed his
有一回旋加速器,D形半圆盒的半径为d,所加的垂直圆盒面磁
有一回旋加速器,D形半圆盒的半径为d,所加的垂直圆盒面磁场的磁感应强度为B,用它分别加速质子和α粒子,则以下说法正确的是 A.质子被加速后获
下列对公式的理解正确的是 A .根据 R=可知,导体的电阻与
下列对公式的理解正确的是 A .根据 R=可知,导体的电阻与该导体两端的电压成正比 B .根据 U =IR 可知,导体两端的电压与该导体的电阻成正比 C .
下面摘自中学生习作的句子都有文学常识的错误,请指出并
下面摘自中学生习作的句子都有文学常识的错误,请指出并改正。 (1)宋初著名词人温庭筠对词的发展有很大影响,其《菩萨蛮》(小山重叠金明灭)表
如图4所示的四个图的装置可以用来演示物理现象,则下列表
如图4所示的四个图的装置可以用来演示物理现象,则下列表述正确的是A.图甲可用来演示电磁感应现象B.图乙可用来演示磁场对电流的作用C.图丙可

最新题目