The food we eat seems to have great effects on our health. Although science has made great

The food we eat seems to have great effects on our health. Although science has made great steps in making food more fit to eat, it has, at the same time, made many foods unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to diet as well. Different cultures are subject to certain illnesses because of the food that is characteristic in these cultures. That food is related to illness is not a new discovery.

In 1945, government researchers realized that nitrates(硝酸盐) and nitrites(亚硝酸盐), commonly used to keep color in meats, and other food additives, caused cancer. Yet, these additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels(标签) of processed food are helpful or harmful. The additives which we eat are not all so direct. Farmers often give penicillin to cows and chick and because of this, penicillin has been found in the milk of treated cows.

Sometimes similar drugs are given to animals not for medicinal purposes, but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to get a higher price on the market. Although the FDA has tried repeatedly to control these, the practices continue.

How has science done a bad service to mankind?

A. Diseases caused by food have been done away with.

B. It has caused a lack of information about the value of food.

C. Some harmful materials have been added to our food.

D. Scientists have made food more expensive to eat.

What are nitrates used for?

A. They help process packaged food.        

B. They keep the color in meats.

C. They cure diseases of cows and chickens.

D. They cause the animals to become fatter.

Which of the following statements is NOT true?

A. You can find out harmful additives on the packaging labels of food.

B. Drugs given to animals are not all for medical reasons.

C. Researchers knew about the harm of food additives about 60 years ago.

D. Food may cause forty percent of cancer in the world.

According to the passage, the FDA might be _________.

A. an organization which controls the safety of food    

B. a producer which makes additives

C. a factory which processes food                   

D. a hospital which cures cancer

答案

【小题1】C

【小题2】B

【小题3】A

【小题4】A


解析:

【小题1】推断题。根据文章第一段中Although science has made great steps in making food more fit to eat, it has, at the same time, made many foods unfit to eat.、、、、That food is related to illness is not a new discovery以及第二段中commonly used to keep color in meats, and other food additives, caused cancer……可以推断出答案C。

【小题2】根据文章第二段中第一句话:“In 1945, government researchers realized that nitrates(硝酸盐) and nitrites(亚硝酸盐), commonly used to keep color in meats, and other food additives, caused cancer”可得知答案。

【小题3】细节查找题。主要测试文章的阅读中细节:根据文中第二段中:it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels(标签) of processed food are helpful or harmful. 可知A是错误的;根据文中最后一段中:Sometimes similar drugs are given to animals not for medicinal purposes,可知B正确;根据文中第二段中:In 1945, 可知C正确;根据文中第一段中:forty percent of cancer is related to diet as well,可知D正确。

【小题4】推断题根据文章最后一段中:“Although the FDA has tried repeatedly to control these, the practices continue”可以推断出:FDA应该是一个负责食品安全的组织。

相关题目

如图所示为实验室常见的气体制备、干燥、收集装置.请根
如图所示为实验室常见的气体制备、干燥、收集装置.请根据题目要求,回答下列问题. (1)仪器①的名称是 ;仪器②的名称是 . (2)装置B和装
晚上在密闭的居室内放置大型绿色植物可能影响人体健康,
晚上在密闭的居室内放置大型绿色植物可能影响人体健康,其主要原因是(    )A.光合作用吸收O2并放出CO2            B.光合作用吸收CO2并放出O2C.
《三国演义》写尽了十八般兵器,但没有写到手枪;《封神
《三国演义》写尽了十八般兵器,但没有写到手枪;《封神榜》写尽了商纣宫廷的奢华,却没有提到互联网、高尔夫。这是因为: A意识活动没有主动创
29.阅读下面文字,按要求作文。 有人说,人生本来就是不
29.阅读下面文字,按要求作文。 有人说,人生本来就是不完美的,人的一生就是使自己变得更加完美的过程。 也有人说,人生本来就是不完美的,刻
阅读下面科普材料,然后回答问题. (1)由碳原子的结构
阅读下面科普材料,然后回答问题. (1)由碳原子的结构示意图可获得的一条信息是 . (2)Vantablack 组成元素是 ,其物质类别属于 (填序号).
右图是甲、乙固体的溶解度曲线。下列说法正确的是 A.图
右图是甲、乙固体的溶解度曲线。下列说法正确的是 A.图中P点所表示的溶液是t3℃时甲的饱和溶液 B.可用t1℃时20%的甲溶液配制10%的甲溶液 C.若
-Do you work in the lab every afternoon? -No, but sometimes. I wish I ________.
-Do you work in the lab every afternoon? -No, but sometimes. I wish I ________. A. have time B. had time to do C. have time to D. had time to  
下列仪器中,能用酒精灯火焰直接加热的是           
下列仪器中,能用酒精灯火焰直接加热的是              ①试管 ②集气瓶  ③瓷制蒸发皿  ④量筒  ⑤烧杯  ⑥燃烧匙  ⑦石棉网 A.①③⑥⑦ 

最新题目