Unlike modern animal scientists, dinosaur scientists cannot sit on a hillside a

      Unlike modern animal scientists, dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs in order to know how they lived and whether they were good parents. Instead, they have to search hard for information from dinosaurs’fossils(恐龙化石) because dinosaurs died out millions of years ago.

       It’s very difficult for the scientists to reach an agreement because different results can be got from the same fossils, Many fossils of the same kind of dinosaurs have been dug out from one place. They might have formed when an entire group of dinosaurs got stuck(陷入)all at once, or they might have been the result of dinosaurs getting stuck one after another over a course of a few centuries. Thus we can say that dinosaurs might have in the first case lived in big groups and in the second lived alone.

      Though there are two different results, dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups. “That’s pretty much settled at this point.” Says Paul Sereno, A kind of dinosaurs called Sauropods left behind tracks in the western United States that appear to run north and south, suggesting that they even moved long distances together.

      As to whether dinosaurs cared for their young, dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs ― birds and crocodiles ― for possible models. Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water. The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking care of their babies, but we still cannot say that all dinosaurs did the same.

       There is still a long way to go before the above questions could be answered. Dinosaur scientists will have to find more proof to reach an agreement.

60.Dinosaur scientists can get information directly by           .

A.  studying dinosaur fossils                B. examining modern animals

C. watching dinosaurs                         D. using telescopes

61.What is pretty much settled according to Paul Sereno?

A. Half of the dinosaurs lived alone.    B. Most dinosaurs moved long distances.

C. Many dinosaurs settled in the north. D.Some dinosaurs lived in big groups.

62.Dinosaur scientists can probably know whether dinosaurs were good parents by              .

A. watching many kinds of animals      B. studying dinosaurs’living relatives

C. following the tracks left behind              D. working on dug-out dinosaur eggs

63.Which of the following the according to the paragraph?

A. Birds hardly ay attention to their young.  B. Baby crocodiles can look after themselves well.

C. Some dinosaurs took care of their young.       D. Birds and crocodiles take good care of their young.

答案

60---63    ADBC  


解析:

60.解析:这是一道细节推断题。根据第一段第二行“Instead, they have to search hard for information from dinosaur’s fossils because dinosaurs died out millions of years ago.”,恐龙已经灭绝了亿万年了,所以科学家只能研究化石得出结论。

61.解析:这是一道细节推断题,根据第三段“Though there are two different results, dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big group.”说明研究恐龙的科学家同意至少部分恐龙是群居的,选D.

62.解析:这是一道细节推断题。根据“As to whether dinosaurs cared for their young, dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs-birds and crocodiles-for possible models.”可知科学家通过研究恐龙的近亲鸟和鳄鱼来推断恐龙是否照顾小恐龙。

63.解析:这是一道判断正误题。根据第四段,鸟会照顾幼体,但是鳄鱼不会。从恐龙孵蛋以及和幼体在一起的化石可以推断出部分恐龙照顾幼体,但不能得出所有恐龙都照顾幼体的结论,选C.

相关题目

下列有关细胞分化、衰老、凋亡与癌变的叙述,正确的是(
下列有关细胞分化、衰老、凋亡与癌变的叙述,正确的是( )                  A.花药离体培养形成植株的过程中发生了细胞分化       
曲线在区间上截直线与所得的弦长相等且不为0,则下列描述
曲线在区间上截直线与所得的弦长相等且不为0,则下列描述中正确的是                            A.                       
已知a,b为不垂直的异面直线,α是一个平面,则a,b在α上的射影
已知a,b为不垂直的异面直线,α是一个平面,则a,b在α上的射影有可能是①两条平行直线;②两条互相垂直的直线;③同一条直线;④一条直线及其外一点.在上
下列装置中能构成原电池产生电流的是              
下列装置中能构成原电池产生电流的是                                     ( )
区分唯物史观和唯心史观的分水岭是 A. 是否承认生产力是社
区分唯物史观和唯心史观的分水岭是 A. 是否承认生产力是社会发展的最终决定力量 B. 是否承认阶级斗争是社会发展的动力 C. 相信谁、依靠谁、为了谁
__________the mooncakes are!   A. How delicious  B.What delicious   C. What
__________the mooncakes are!   A. How delicious  B.What delicious   C. What a delicious   D. How a delicious
在没有其他光照的情况下,舞台追舞灯发出的红光照在穿白
在没有其他光照的情况下,舞台追舞灯发出的红光照在穿白色上衣、蓝色裙子的演员身上,观众看到她( )A.全身呈蓝色B.全身红色C.上衣呈红色,
平面上画了一些彼此相距2a的平行线,把一枚半径r<a的硬币
平面上画了一些彼此相距2a的平行线,把一枚半径r<a的硬币任意掷在这平面上,求硬币不与任一条平行线相碰的概率。

最新题目