Hainan is in the south(南方)of China. The weather there is different from that of o

Hainan is in the south(南方)of China. The weather there is different from that of other areas of China. There is no winter in Hainan. It’s not cold all year round. Many people go there in winter, because it’s cold in the north(北方)of China. In summer, it’s very hot. It’s usually sunny, but it often rains. So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time. People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there, too.

Hainan is a good place to go for holidays and have fun. People can go fishing, boating, swimming and so on. When we want to have a rest, we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds. It’s so interesting.

Would you like to go to Hainan?

根据短文内容,选择正确答案。

(   )1. Hainan is in the _______ of China.

       A. south                               B. north

C. center                                  D. we don’t know

(   )2. What’s the weather like in Hainan?

       A. It’s not cold all year round.

B. It’s hot all year round.

C. It’s different from other areas of China.

D. It’s in the south of China.

(   )3. The wordfruitsmeans _______ in Chinese.

       A. 食物          B. 饮料          C. 水果        D. 蔬菜

(   )4. Which of the following is NOT true?

       A. There is no winter in Hainan.

B. In Hainan, people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.

C. People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.

D. Many people go to Hainan because it’s very hot.

(   )5. The main(主要的)idea of the passage is _______.

       A. where is Hainan

B. Hainan is a good place to go for holidays and have fun

C. the weather is fine in Hainan

D. there are many kinds of fruits in Hainan

答案

1. A  根据文章首句Hainan is in the south of China.可知海南在中国的南方,故选A

2. A  根据短文第一段第四句It’s not cold all year round.可知海南一年四季都不冷,故选A

3. C  根据其后的bananascoconuts都属于水果,可知fruits指“水果”,故选C

4. D  去海南观光是因为中国的北方很冷的时候海南很暖和,故选D

5. B  本文的主题句在第二段第一句Hainan is a good place to go for holidays and have fun.故选B

相关题目

阅读下面的文字,完成小题。 早在几千年前,中国古人就产
阅读下面的文字,完成小题。 早在几千年前,中国古人就产生了实现“和谐大同”的社会的理想,并为此设计了一整套较为完善的保障体系。其核心莫
(本小题满分12分)( 某种项目的射击比赛,开始时在距目
(本小题满分12分)( 某种项目的射击比赛,开始时在距目标100m处射击,如果命中记6分,且停止射击;若第一次射击未命中,可以进行第二次射击,但
 ---Cathy, are you going to buy a flat in Shanghai?  ---You must be joking. I
 ---Cathy, are you going to buy a flat in Shanghai?  ---You must be joking. I can’t __________ one there. A. spend              B. pay                   C. afford
2011年3月11日,在日本,地震引发海啸,造成了重大的人员伤亡.海
2011年3月11日,在日本,地震引发海啸,造成了重大的人员伤亡.海啸实际上是一种波浪运动,也可称为地震海浪,下列说法中正确的是(     )A.地震波和海
下列关于实验操作步骤的叙述中,正确的是()       A.
下列关于实验操作步骤的叙述中,正确的是()       A.  用于鉴定还原性糖的NaOH溶液和CuSO4溶液,可直接用于蛋白质的鉴定       B.  鉴定脂肪
下列关于蛋白质和酶的叙述中,错误的一项是: A、蛋白质的
下列关于蛋白质和酶的叙述中,错误的一项是: A、蛋白质的结构多样性决定功能多样性 B、组成酶的基本单位主要是氨基酸 C、肽酶能使蛋白质分解为
下列图示的实验基本操作正确的是                 
下列图示的实验基本操作正确的是                                       (    )
下列叙述不正确的是                (    ) A.酶
下列叙述不正确的是                (    ) A.酶的催化功能具有专一性和高效性     B.神经递质与受体的结合具有特异性 C.氧气进入红

最新题目