There is one language that people use in every country in the world. People who use it ar

There is one language that people use in every country in the world. People who use it are young and old, short and tall, thin and fat. It’s almost everybody’s second language. It’s easy to understand, but you can’t hear it. It’s sign language.

Babies who can’t talk can point at things. They’re using sign language. Sign language can be useful in places that are very noisy and in places that are very quiet. You can talk to the people who are behind windows. And when you go swimming with your friends, you can have atalkunder water!

Many years ago, a Frenchman wanted to help deaf people. He opened the first school for deaf people in Paris in 1760. And they learned sign language there. Teachers and doctors who wanted to help deaf people also went to Paris and had lessons. Then they taught sign language to their students. Soon there were schools for deaf people in other countries.

Today, in the United States, there are special TV news programs for deaf people. The news broadcaster tells the news in sign language and the words appear on TV, too.

根据短文内容,回答下列问题。

1.Who can use sign language in the world?

     _____________________________________________________________________

2.Is it easy or hard to understand sign language?

     _____________________________________________________________________

3.In which places can sign language be useful?

     _____________________________________________________________________

4.Why did the Frenchman open the first school for deaf people?

     _____________________________________________________________________

5.How can the deaf learn TV news in the U.S.A. today?

     _____________________________________________________________________

答案

1. Nearly everybody in the world uses sign language. 从全文可知手势语可以被世界上每

个国家中几乎所有的人使用。

2. It is easy. 选择疑问句直接回答,在第一段中可直接找到该问题的答案。

3. It can be useful in places that are very noisy and in places that are very quiet. 在第二段中可直接找到该问题的答案。

4. Because he wanted to help them. 从第三段可知那位法国人于1760年在巴黎创办了第一所聋人学校的目的是要帮助那些聋人。

5. There are special TV news programs for deaf people./The news broadcaster tells the news in sign language and the words appear on TV, too. 从文章的最后一段可看出今天在美国有专供聋人收看的电视新闻节目。播音员用手势语播报新闻,新闻内容也会在屏幕上呈现。

相关题目

有一个故事是讲唐代大官杨埙提拔官员的经过.他让两个资格
有一个故事是讲唐代大官杨埙提拔官员的经过.他让两个资格职位相同的候选人解答下面这个问题,谁先答出就提拔谁.“有人在林中散步,无意中听到几个
 Nowadays more and more young students would like to play video games. As a re
 Nowadays more and more young students would like to play video games. As a result, they don’t have any time to __________ feelings and ideas with their parents or teachers. A. spare       
秦陵俑坑共出土了约7000个秦代陶俑及大量的战马、战车和武
秦陵俑坑共出土了约7000个秦代陶俑及大量的战马、战车和武器。这些兵马俑组成了一个完整的军阵编列体系,象征着秦始皇生前守卫京城的宿卫军。从
据报道,重庆通过近两个月的艰苦鏖战,67名黑恶团伙首犯被
据报道,重庆通过近两个月的艰苦鏖战,67名黑恶团伙首犯被捕,469人被境内外追捕。令人震惊的是,一些犯罪头目甚加紧向政治领域渗透,寻求“政治
 2012年8月16日,上海市碳排放交易试点工作正式启动,200家
 2012年8月16日,上海市碳排放交易试点工作正式启动,200家企业被纳入试点范围。碳交易的目的就是用更低成本实现减碳目标。企业如不能完成减捧目
我国战国后期的成都平原,洪水泛滥吞没良田,十年九不收
我国战国后期的成都平原,洪水泛滥吞没良田,十年九不收。郡守李冰为治理水患,倡导兴建了水利工程都江堰,改变了成都平原水害、旱灾交织的局
 It is wrong for us to ___ others however poor they are. A. look down upon 
 It is wrong for us to ___ others however poor they are. A. look down upon   B. look up to   C. look after   D. look through
—When will the game begin?     —It will begin later than usual _________
—When will the game begin?     —It will begin later than usual _________ 15 minutes.  A.in    B.on    C.by    D.at

最新题目