A Insomnia is the inability to fall asleep or sleep restfully. It is a problem to nearly e

A

Insomnia is the inability to fall asleep or sleep restfully. It is a problem to nearly everyone at some time .A person may be awake for an hour in the middle of the night and then , next morning, feel that he hardly sleep all night Normally, worry about not getting enough sleep is the worst aspect of most insomnia. If insomnia is recurrent, however, it is important to find its causes and try to correct them, with the help of a doctor if necessary.

Any of a large number of simple factors may take it difficult for someone to fall asleep or remain asleep. His matters may be too soft or too hard. If there are too many blankets on a hot night, he may be too warm; if the bedclothes are too light he may feel cold during the night. If it is not dark enough, or too noisy, this may cause difficulty in sleeping. Eating shortly before going to bed also be responsible for insomnia. Stimulating drinks, such as tea or coffee, can also keep people awake.

Inability to fall asleep is sometimes a symptom of emotional or mental disorders. Insomnia may also be caused by pain and, very rarely, it can be a symptom of a physical disease.

The cause of insomnia may be easy to correct. The sufferer should check the mattress, bedclothes and bedroom temperature, and make any necessary changes. An eye mask keeps out the night and ear-plugs shut out sound. He should relax for an hour or two before bedtime, perhaps by reading a book; watching TV, or taking a warm bath. If he wakes during the night he should try turning on the light and reading for a while. Taking warm milk and a biscuit or two may be helpful. Above all, he should try not to worry about sleeplessness when someone is tied enough he nearly always falls asleep.

If necessary, a doctor may prescribe tranquillizers or sleeping pills. Take only the dosage he prescribes; any more is dangerous.

1. According to the writer, insomnia is ______.

[ A ] a rare problem                 [ B ] a sign of illness

[ C ] a common complaint            [ D ] a modern disease

2. People who have difficulty sleeping should sleep in_____.

[ A ] a light room                   [ B ] a dark room

[ C ] a cold room                   [ D ] a warm room

3. Insomnia need’t be taken seriously because_______.

[ A ] people can catch on sleep during the day.

[ B ] many people sleep far too much.

[ C ]it can easily be cured by doctors.

[ D ]it is cured naturally by tiredness.

4. The main cure for insomnia is_____.

[ A ] not to read too much at night

[ B ]not to eat too much for supper

[ C ] not to watch too much television

[ D ] not to get too anxious about sleeping

答案

CBDD


解析:

1. 解析:参阅第一段第二句。It is a problem to nearly everyone at some time .故[C]为正确答案。

2. 解析:房间暗有助睡眠,这是常识。参阅第二段中间。If it is not dark enough, or too noisy, this may cause difficulty in sleeping.故[B]为正确答案.

3. 解析:参阅第四段最后一句。Above all, he should try not to worry about sleeplessness when someone is tied enough he nearly always falls asleep.故[D]为正确答案

4. 解析:同上一题,故为[D]正确答案

相关题目

等边△ABC的边长为,将它沿平行于BC的线段PQ折起,使平面APQ
等边△ABC的边长为,将它沿平行于BC的线段PQ折起,使平面APQ⊥平面BPQC,若折叠后AB的长为d,则d的最小值是 A. B.C.D. 
如图的两个三角形是否相似,为什么?若相似,写出对应边
如图的两个三角形是否相似,为什么?若相似,写出对应边.
16.阅读下面的材料,根据要求写一篇不少于800字的文章。(
16.阅读下面的材料,根据要求写一篇不少于800字的文章。(60分) 山崖上长着一棵果树,树梢上挂着一颗红红的果子。一只瘦小的松鼠看着树上的果子
盘山公路可模拟为简单机械中的              ,与直
盘山公路可模拟为简单机械中的              ,与直线上山的公路相比,盘山公路的特点是                                。 
It’s impossible for a person______ a sense of responsibility to succeed.   A.
It’s impossible for a person______ a sense of responsibility to succeed.   A. being lacked    B. lacked     C. lacking    D. to lack
书面表达 初中阶段的学习和生活即将结束,你的老师陪伴你
书面表达 初中阶段的学习和生活即将结束,你的老师陪伴你度过了三年的校园生活。回顾其中的许多点点滴滴,久久不能忘记。请你用英文给你的某一
圆x2+y2+2x+4y-4=0上的一点P到直线5x-12y+7=0的距离的
圆x2+y2+2x+4y-4=0上的一点P到直线5x-12y+7=0的距离的最大值是( ) A.1B.3 C.5D.7
当前,我国正待解决的“白色污染”通常是指          
当前,我国正待解决的“白色污染”通常是指                                         A.冶炼厂的白色烟尘     B.石灰窑的白

最新题目