It’s the place where smart people make smart machines work even smarter. But for the peo

It’s the place where smart people make smart machines work even smarter. But for the people who work in it, Silicon Valley (硅谷) is more than just a high technology hothouse. It’s also in the heart of sunny California, a great place to start a family and raise kids. What could be better?

But something is happening to the children. Up until the age of two they develop normally. Their proud parents watch and smile as they take their first steps and speak their first words. But then everything seems to go backwards. The children become locked into their own small world, unable to communicate at all.

They call it the “curse of Silicon Valley,” but the medical name for the condition is autism(孤独症). It used to be thought that autism was a mental illness. Now doctors are sure that it is a disease transmitted genetically (遗传). It seems that the people leading the communications revolution are having children who cannot communicate at all.

But even the parents have trouble communicating. Asperger’s Syndrome (综合症) is connected with autism. People who have it are highly intelligent and often brilliant with numbers or systems but have no social skills, which makes Asperger’s sufferers into excellent computer professionals. Unfortunately, many of the children of two Asperger’s parents in Silicon Valley seem to be developing serious autism.

There is little anyone can do. And there is no cure in sight. Some argue that no cure should be found.“It may be that autistics are essentially (本质上) different from normal people, but that these differences make them valuable for the evolution (进化) of the human race,” says Dr Kirk Wilhelm of the University of California.“To remove the genes (基因) for autism could be terrible.

It seems that the children of Silicon Valley are paying the price of genius.

A person who has autism usually _____.

       A.has difficulty in speaking       B.loses communication skills

       C.has difficulty in working D.hates people around

Which of the following best explains “curse of Silicon Valley”?

       A.The children are brought up in Silicon Valley.

       B.Autism is just a result of working in Silicon Valley.

       C.The children suffer from autism due to their parents in Silicon Valley.

       D.Autism makes the children in Silicon Valley unable to communicate.

Some people think that no cure of autism should be found because ______.

       A.autism cannot be cured    B.autism isn’t a disease

       C.harm will be done to the children   D.autism is necessary in some way

What does the writer seem to feel about the children of Silicon Valley?

       A.It’s a pity that they cannot have a normal life.

       B.They are the pride of the human race.

       C.They are sure to have a bright future.

       D.It’s likely that they will have a normal life.

答案

【小题1】B

【小题2】C

【小题3】D

【小题4】A


解析:

【小题1】细节题。根据The children become locked into their own small world, unable to communicate at all.可知,患了这种孤独症的人丧失了交际能力。

【小题2】词义猜测题。根据Now doctors are sure that it is a disease transmitted genetically(遗传).可知儿童患上这种病与父母在硅谷工作有关,是父母惹的祸,故称之为curse of Silicon Valley(硅谷之祸)。

【小题3】 细节题。根据these differences make them valuable for the evolution(进化) of the human race,” 和“To remove the genes(基因) for autism could be terrible.可知这种不同与普通人的品质是必要的。

【小题4】推断题。根据It seems that the children of Silicon Valley are paying the price of genius.可知孩子们为天才付出了代价,可知作者对这些孩子持一种同情的态度。

相关题目

下图是某地区等高线地形示意图。 图示山体主峰的西北坡地
下图是某地区等高线地形示意图。 图示山体主峰的西北坡地形特征是(    ) A.上、下部均陡峭                             B.上部较
如图(1),在边长为5的正方形中,点、分别是、边上的点,
如图(1),在边长为5的正方形中,点、分别是、边上的点,且,. (1)求∶的值; (2)延长交正方形外角平分线(如图13-2),试判断的大小关系,并
下列关于速度和加速度的说法中,哪些是正确的A.速度是描
下列关于速度和加速度的说法中,哪些是正确的A.速度是描述运动物体位置变化大小的物理量,而加速度是描述运动物体速度变化大小的物理量B.速度
小明有一正立方体金属块,他想知道该金属块的密度,于是
小明有一正立方体金属块,他想知道该金属块的密度,于是将金属块浸没在某种液体中,如图7甲所示,在将金属块缓缓从液体中竖直提出来的过程中,
2001年,中国、俄罗斯、哈萨克斯坦、吉尔吉斯斯坦、塔吉克
2001年,中国、俄罗斯、哈萨克斯坦、吉尔吉斯斯坦、塔吉克斯坦、乌兹别克斯坦六国元首相聚上海,共同签署《上海合作组织成立宣言》。这一外交实
监督权是我国宪法赋予公民的一项政治权利,其中公民对于
监督权是我国宪法赋予公民的一项政治权利,其中公民对于任何国家机关和工作人员的违法失职行为有向有关国家机关提出申诉、控告或者检举的权利
      After finishing high school, Judy looked for a job at a store. Judy
      After finishing high school, Judy looked for a job at a store. Judy wanted to work as an assistant. The manager of the store received Judy. We don't have any openings for assistants now.
环太平洋地带是世界上火山和地震集中地带,与这个火山地
环太平洋地带是世界上火山和地震集中地带,与这个火山地震带的形成无关的是(    ) A.非洲板块       B.美洲板块          C.印度洋板

最新题目