Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing(令人迷惑的)


Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing(令人迷惑的). A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications(沟通误解)were always possible, even over something as simple as “yes” and “no”.
On her first day in Micronesia, an island in the Pacific(太平洋), Lisa thought people weren’t paying any attention to her. The day was hot. She went into a store and asked, “Do you have cold drinks?” The woman there didn’t say anything. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her: She had raised her eyebrows(眉毛),which in Micronesia means “yes”.
Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was famous for its cabbage. She asked the waiter, “Do you have cabbage today?” He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means “no”.
Tom had a similar problem when arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing. He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on(依据)where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean “yes” or “no”.
【小题1】The Americans teaching English in other countries found that they      .
A.should go abroad for vacations
B.needed to learn foreign languages
C.should often discuss their experiences
D.had problems with communications
【小题2】People in Micronesia show “yes” by          .
A.nodding headsB.raising eyebrowsC.shaking headsD.saying “no”
【小题3】Tom misunderstood(误解) his class at first because           .
A.he did not know much about Indian culture
B.he didn’t explain everything clearly enough
C.some students didn’t understand his questions
D.he didn’t know where the students came from
【小题4】Which of the following is TRUE according to this passage?
A.In Bulgaria, nodding heads means “no”.
B.Jan taught English on a Pacific island.
C.Lisa was trying to buy some cabbage.
D.In India, only shaking heads means “yes”.
【小题5】The passage is mainly about          .
A.body language in foreign restaurants
B.class discussion in India schools
C.miscommunication in different cultures
D.English teaching in other countries

答案


【小题1】D
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】A
【小题5】C解析:
生活在外国是令人兴奋的,但也有可能是令人迷惑的。误解是经常发生的,甚至连简单的yes和no都会由误解。
【小题1】细节理解题。依据They decided that miscommunications(沟通误解)were always possible。
【小题2】细节理解题。依据She had raised her eyebrows(眉毛),which in Micronesia means “yes”.
【小题3】推理判断题。
【小题4】细节理解题。In that country, a nod means “no”.
【小题5】推理判断题。

相关题目

简答题(任选一题 )。(5分)(1)陈寿在《三国志》中评
简答题(任选一题 )。(5分)(1)陈寿在《三国志》中评价说:“关羽、张飞皆称万人之敌,为世虎臣。羽报效曹公,飞义释严颜,并有国士之风。
10、下列有关组成生物体化学元素的叙述,正确的是(  )  
10、下列有关组成生物体化学元素的叙述,正确的是(  )    A、组成生物体的最基本元素有C、H、O、N            B、牛吃草,两者身体内含有的
下列关于育种的叙述中,正确的是 A.用物理因素诱变处理可
下列关于育种的叙述中,正确的是 A.用物理因素诱变处理可提高突变率            B.诱变育种和杂交育种均可形成新的基因 C.三倍体植物不能
()6的展开式中,常数项是_______________.
()6的展开式中,常数项是_______________.
已知①H2(g)+Cl2(g)2HCl(g)ΔH1=-184.6 kJ·mol-1,则②H2(g)+Cl2(g)HCl(g) ΔH2=
已知①H2(g)+Cl2(g)2HCl(g)ΔH1=-184.6 kJ·mol-1,则②H2(g)+Cl2(g)HCl(g) ΔH2=-x kJ·mol-1中的x的值是多少?
人们为了自己的生存和发展,不仅能有意识地在阳光下沐浴
人们为了自己的生存和发展,不仅能有意识地在阳光下沐浴,还能有意识地制造太阳能热水器,建立太阳能电站,把太阳能转化为热能和电能。但是,
第Ⅱ卷 注意:该部分答案请写在答案卷上,否则无效。 第五
第Ⅱ卷 注意:该部分答案请写在答案卷上,否则无效。 第五部分  任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分) 请认真阅读下列短文,并根据所读的
NH4ClO4(高氯酸铵)可用作火箭推进剂,当它发生分解反应时
NH4ClO4(高氯酸铵)可用作火箭推进剂,当它发生分解反应时,不能生成的物质是(  ) A.CO2   B.Cl2   C.O2   D.N2

最新题目