A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading

   A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below l6Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climateWithout the forest coverthese areas would reflect more heat into the atmospherewarming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patternspotentially causing certain natural disasters all over the world

   In the past hundred yearshumans have begun destroying rainforests in search of three major resources(资源)land for cropswood for paper and other productsland for raising farm animalsThis action affects the environment as a wholeFor examplea lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforestsPeople obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.

   There are two main  reasons for thisFirstlywhen people cut down treesgenerally they can only use the land for a year or twoSecondlycutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right nowbut in the long run it actually reduces the world’s wood supply

    Rainforests are often called the world’s drug storeMore than 25 of the medicines we use today come from plants in rainforestsHoweverfewer than lof rainforest plants have been examined for their medical valueIt is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the world’s shrinking rainforests

72Rainforests can help to adjust the climate because they                

  Areflect more heat into the atmosphere

  Bbring about high rainfall throughout the world

  Crarely cause the temperature to drop lower than l6

  Dreduce the effect of heat from the sun on the earth

73What does the word“this”underlined in the third paragraph refer to?

  AWe will lose much more than we can gain

  BHumans have begun destroying rainforests

  CPeople have a strong desire for resources

  DMuch carbon dioxide comes from burning rainforests

74It can be inferred from the text that   

  Awe can get enough resources without rainforests

  Bthere is great medicine potential in rainforests

  Cwe will grow fewer kinds of crops in the gained land

  Dthe level of annual rainfall affects wind patterns

75What might be the best title for the text?

  AHow to Save Rainforests

  BHow to Protect Nature

  CRainforests and the Environment

  DRainforests and Medical Development

答案

72.D.

解析:从第一段第二句话可知答案.

73.A.

解析:从第三段后面的叙述中可知人们失去的会比得到的多.

74.B.

解析:从最后一段的数字例举中可知B答案最适合.

75.C.

解析:本文是在向读者介绍热带雨林的减少会对环境造成的影响,呼吁人们要保护热带雨林,进而保护整个人类生存的环境.

相关题目

一质量为450 g的足球以10 m/s的速度在空中飞行;一个初速度为
一质量为450 g的足球以10 m/s的速度在空中飞行;一个初速度为零的电子,通过电压为100 V的加速电场.试分别计算它们的德布罗意波波长.
 — Tom, who will give ______ lecture? What is it about?    — Professor
 — Tom, who will give ______ lecture? What is it about?    — Professor Chen, ______ president of Beijing University, about pollution.     A. the, a         B. a, the      
2005年10月9日中国国家测绘局公布最新测得珠穆朗玛峰海拔高
2005年10月9日中国国家测绘局公布最新测得珠穆朗玛峰海拔高度为8844.43米,而我国陆地最低的地方吐鲁番盆地在海平面以下155米,两地相对高度是(    )A.
秦朝建立了中央集权的政治制度,奠定了我国古代统一王朝
秦朝建立了中央集权的政治制度,奠定了我国古代统一王朝政治制度的基础。据此回答 秦推行郡县制有利于巩固国家的统一,这是因为这一制度 (   
 用相同的滑轮和绳子分别组成如图所示的甲、乙两个滑轮组
 用相同的滑轮和绳子分别组成如图所示的甲、乙两个滑轮组,把相同的重物匀速提升相同的高度.若不计绳重及摩擦,下列说法正确的是………………
.如果|a+3|+(b-2)2=0,那么代数式(a+b)2 015的值是( )  A. -2 015    
.如果|a+3|+(b-2)2=0,那么代数式(a+b)2 015的值是( )  A. -2 015          B. 2 015  C. -1           D. 1
.长征期间,国内外形势发生重大变化,民族矛盾加剧,中国
.长征期间,国内外形势发生重大变化,民族矛盾加剧,中国共产党的方针政策进行重大调整。这一调整是指( ) A.召开八七会议,确定武装反抗
During the Christmas break from college, a young man wanted to borrow his father
During the Christmas break from college, a young man wanted to borrow his father’s car. He was going to a New Year’s Eve   21   to be held in Vermont. The father was   22   about the son h

最新题目