Dangerous Sports Around the world more and more people are taking part in danger ous sport

Dangerous Sports

Around the world more and more people are taking part in danger ous sports and activities.Of course, there have always been people who have looked for adventure—those who have climbed unknown parts of the world or sailed in small boats across the greatest oceans.Now, however, there are people who seek an immediate thrill, a risky activity, which may only last a few minutes or even seconds.

I would consider bungee jumping to be a good example of such an activity.You jump from a high place(perhaps a bridge or a hot-air balloon) 200 meters above the ground with an elastic(有弹性的) rope tied to your feet.You fall at up to 150 kilometers an hour until the rope stops you from hitting the ground.It is said that about 2 million people around the world have now tried bungee jumping. Other activities which most people would say are as risky as bungee jumping include jumping from tall buildings and diving into the sea from the top of high cliffs.

  Why do people take part in such activities as these? Some psychologists suggest that it is because life in modern societies has become safe and boring.Not very long ago, people’s lives were constantly in danger. They had to go out and hunt for food, diseases could not easily be cured, and there was a continuous battle for survival.

Nowadays, according to many people, life offers little excitement.They live and work in comparatively safe environments; they buy food in shops; there are doctors and hospitals to look after them if they become ill.The answer for some of these people is to look for danger in activities such as bungee jumping.

65.The best title for the text is          .

         A.Dangerous Sports: What and Why

         B.The Boredom of Modern Life

         C.Bungee Jumping: Is It Really Dangerous.

         D.The Need for Excitement

66.More and more people today           .

         A.are tying activities such as bungee jumping

         B.are climbing the highest mountains

         C.are coming close to death in sports

         D.are looking for adventures such as traveling into unknown places

67.The writer of the text has a        attitude towards dangerous sports.

         A.positive      B.negative    C.neutral(中立的)  D.nervous

答案

65—67  AAC


解析:

65.A主旨大意题。B、D只是涵盖了文章最后两段的内容。A更为全面。C在文章中没有谈到。

66.A推理判断题。从第一段可以看出“Around the world more and more people are taking part in dangerous sports and activities.”是主题句,也是文章讨论的中心。B只是一部分人进行的运动,不是当今的趋势。C项在文章中没有提及。D项在文章中是说人们在尝试,而此处用的是look for.

67.C作者观点态度题。作者在文章中客观地讲述了有哪些极限运动以及人们为什么会尝试极限运动。从此可以看出作者的态度是中立的。

相关题目

下表是我国部分城市空气质量周报,阅读并回答下列问题:
下表是我国部分城市空气质量周报,阅读并回答下列问题: 城市污染指数首要污染物空气质量级别城市污染指数首要污染物空气质量级别 北京92TSPⅡ济
《晏子使楚》中说:“橘生淮南则为橘,橘生淮北则为枳”
《晏子使楚》中说:“橘生淮南则为橘,橘生淮北则为枳”,造成这一差异的主要原因是  A.地形、气候      B.气候、土壤 C.土壤、地形     
1940年5月,国民党爱国将领张自忠在一次会战中与日寇奋战九
1940年5月,国民党爱国将领张自忠在一次会战中与日寇奋战九昼夜,壮烈殉国,周恩来称为“全国军人楷模”。这场会战是 A.淞沪会战B.太原会战C.徐州
南朝官员陈庆之出使北方,目睹了洛阳的风貌,感慨的说:
南朝官员陈庆之出使北方,目睹了洛阳的风貌,感慨的说:以前以为长江以北都是落后的“异族”风气,现在才知道中原地区礼仪兴盛,人才济济,难
 2014 年上海“亚信峰会”国宴上,考虑到贵宾来自不同国家
 2014 年上海“亚信峰会”国宴上,考虑到贵宾来自不同国家,准备伙食时特地选择 了穆斯林清真食材。这反映出对哪种文化国家的尊重(       ) A.
仿照下面的事例,自选话题,写出三个句子,要求所写句子
仿照下面的事例,自选话题,写出三个句子,要求所写句子形成排比,句式与示例相同。 金钱不必车载斗量,够用就好;友谊不必甜言蜜语,真诚就好
小李开了一家便利店,每月扣除房租、应缴税款等成本后。
小李开了一家便利店,每月扣除房租、应缴税款等成本后。能嫌5000元左右,每月存1000元定期存款,为儿子支付钢琴学习费500元。下列对材料解读正确的
Influenza H1N1 is an illness that can result in death unless left ________ in t
Influenza H1N1 is an illness that can result in death unless left ________ in time. A.treat  B.to treat  C.treating  D.treated

最新题目