The latest research suggests a more prosaic, democratic, even puritanical view of the worl

The latest research suggests a more prosaic, democratic, even puritanical view of the world. The key factor separating geniuses from the merely accomplished is not a divine spark. It’s not I.Q., a generally bad predictor of success, even in realms like chess. Instead, it’s deliberate practice. Top performers spend more hours (many more hours) rigorously practicing their craft. If you wanted to picture how a typical genius might develop, you’d take a girl who possessed a slightly above average verbal ability. It wouldn’t have to be a big talent, just enough so that she might gain some sense of distinction. Then you would want her to meet, say, a novelist, who coincidentally shared some similar biographical traits. Maybe the writer was from the same town, had the same ethnic background, or, shared the same birthday.

This contact would give the girl a vision of her future self. It would give her some idea of a fascinating circle she might someday join. It would also help if one of her parents died when she was 12, giving her a strong sense of insecurity and fueling a desperate need for success. Armed with this ambition, she would read novels and life stories of writers without end. This would give her a primary knowledge of her field. She’d be able to see new writing in deeper ways and quickly perceive its inner workings.

Then she would practice writing. Her practice would be slow, painstaking and error-focused. By practicing in this way, she delays the automatizing process. Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious, automatically performed skills. By practicing slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance. Then she would find an adviser who would provide a constant stream of feedback, viewing her performance from the outside, correcting the smallest errors, pushing her to take on tougher challenges. By now she is redoing problems―how do I get characters into a room―dozens and dozens of times. She is establishing habits of thought she can call upon in order to understand or solve future problems.

The primary trait she possesses is not some mysterious genius. It’s the ability to develop a purposeful, laborious and boring practice routine. The latest research takes some of the magic out of great achievement. But it underlines a fact that is often neglected. Public discussion is affected by genetics and what we’re “hard-wired” to do. And it’s true that genes play a role in our capabilities. But the brain is also very plastic. We construct ourselves through behavior.

 

76. The passage mainly deals with _____.

A. the function of I.Q. in cultivating a writer

B. the relationship between genius and success

C. the decisive factor in making a genius

D. the way of gaining some sense of distinction

77. By reading novels and writers’ stories, the girl could ______.

A. come to understand the inner structure of writing

B. join a fascinating circle of writers someday

C. share with a novelist her likes and dislikes

D. learn from the living examples to establish a sense of security

78. In the girl’s long painstaking training process, _____.

A. her adviser forms a primary challenging force to her success

B. her writing turns into an automatic pattern of performance

C. she acquires the magic of some great achievements

D. she comes to realize she is “hard-wired” to write

79. What can be concluded from the passage?

A. A fuelling ambition plays a leading role in one’s success.

B. A responsible adviser is more important than the knowledge of writing.

C. As to the growth of a genius, I.Q. doesn’t matter, but just his/her efforts.

D. What really matters is what you do rather than who you are.

答案

76.  C

解析:主旨大意题。文章第一段就指出人成功的关键因素不是天才,而是后天的practice。接着文章以一个12岁的女孩的例子来证明成功的关键因素是什么。

77. A

解析:细节理解题。由第二段最后一句可以知道答案。quickly understand its inner workings

78.  B

解析:推理判断题。根据文中对女孩成长过程的描述特别是,第三段中的Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious. Automatically performed skills. By practising slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance我们可以断定最佳答案为:B

79.  D

解析:推理判断题。由全文特别是最后一段我们可以知道在一个人成功之路上,真正关键的是我付出了什么行动,而不是你的天才因素或你是谁。  

 

相关题目

(A)有下列物质:①氧气;②氮气;③五氧化二磷;④二氧
(A)有下列物质:①氧气;②氮气;③五氧化二磷;④二氧化硫;⑤二氧化碳;⑥氖气。请用这些物质的化学式填空:(1)空气中含量最多的气体是 
0ne  day we will manage to    the world     this  terrible  disease-
0ne  day we will manage to    the world     this  terrible  disease-cancer.    A. get rid; of   B. refer; to    C.    rid;   of   D. treat; to
如图所示,一轻弹簧与质量为m的物体组成弹簧振子,物体在
如图所示,一轻弹簧与质量为m的物体组成弹簧振子,物体在同一条竖直线上的A、B间做简谐运动,O为平衡位置,C为AO的中点,已知OC=h,振子的周期为T.
读“鞍钢和宝钢的区位图”,完成下列问题。(1)鞍钢的区
读“鞍钢和宝钢的区位图”,完成下列问题。(1)鞍钢的区位优势是_________________。宝钢的区位优势是______________________。 (2)A、B表示来自外地区的___
根据下列五种微粒的结构示意图,回答下列问题:     (1
根据下列五种微粒的结构示意图,回答下列问题:     (1)图中微粒共能表示          种元素。 (2)写出A与B组成化合物在一定条件下分解的
下列混合溶液中,离子的浓度大小顺序正确的是( ) A.10mL
下列混合溶液中,离子的浓度大小顺序正确的是( ) A.10mL0.1mol/L氨水与10mL0.1mol/L盐酸混合,c(Cl﹣)=c(NH4+)>c(OH﹣)>c(H+) B.10mL0.1mol/LNH4Cl溶
下列各组词语中,读音完全正确的一项是(    ) A.妃嫔p
下列各组词语中,读音完全正确的一项是(    ) A.妃嫔pín       媵嫱yìng        颐yú养       朝歌夜弦xuán B.飧饔yōng      饼铛chēng
下列关于产生氧气的方法的叙述中,错误的是 A.工业上用分
下列关于产生氧气的方法的叙述中,错误的是 A.工业上用分离液态空气的方法制取氧气是分解反应 B.空气中的氧气主要来自于植物的光合作用 C.用

最新题目