Increasingly, Americans are becoming their own doctors, by going online to diagnose their

Increasingly, Americans are becoming their own doctors, by going online to diagnose their symptoms, order home health tests or medical devices, or even self-treat their illnesses with drugs from Internet pharmacies(药店). Some avoid doctors because of the high cost of medical care, especially if they lack health insurance. Or they may stay because they find it embarrassing to discuss their weight, alcohol consumption or couch potato habits. Patients may also fear what they might learn about their health, or they distrust physicians because of negative experiences in the past. But playing doctor can also be a deadly game.  

Every day, more than six million Americans turn to the Internet for medical answers – most of them aren’t nearly skeptical enough of what they find. A 2002 survey by the Pew Internet & American Life Project found that 72 percent of those surveyed believe all or most of what they read on health websites. They shouldn’t. Look up “headache”, and the chances of finding reliable and complete information, free from a motivation for commercial gain, are only one in ten, reports an April 2005 Brown Medical School study. Of the 169 websites the researchers rated, only 16 scored as “high quality”. Recent studies found faulty facts about all sorts of other disorders, causing one research team to warn that a large amount of incomplete, inaccurate and even dangerous information exists on the Internet.

The problem is most people don’t know the safe way to surf the Web. “They use a search engine like Google, get 18 trillion choices and start clicking. But that’s risky, because almost anybody can put up a site that looks authoritative(权威的), so it’d hard to know if what you’re reading is reasonable or not,” says Dr. Sarah Bass from the National Cancer Institute.

According to the text, an increasing number of American _____.

A. are suffering from mental disorders

B. turn to Internet pharmacies for help

C. like to play deadly games with doctors

D. are skeptical about surfing medical websites

Some Americans stay away from doctors because they _____.

A. find medical devices easy to operate

B. prefer to be diagnosed online by doctors

C. are afraid to face the truth of their health

D. are afraid to misuse their health insurance

According to the study of Brown Medical School, ______.

A. more than 6 million Americans distrust doctors

B. only 1/10 of medical websites aim to make a profit

C. about 1/10 of the websites surveyed are of high quality

D. 72% of health websites offer incomplete and faulty facts

Which of the following is the author’s main argument?

A. It’s cheap to self-treat your own illness.

B. It’s embarrassing to discuss your bad habits.

C. It’s reasonable to put up a medical website.

D. It’s dangerous to be your own doctor.

答案

【小题1】B

【小题2】C

【小题3】C

【小题4】D


解析:

【小题1】本题考查理解细节信息的能力。由全文第一句 “Increasingly, Americans are becoming their own doctors, by going online to diagnose their symptoms, ….”可知正确答案为B。

【小题2】本题考查语义替换的能力。由第一段Patients may also fear what they might learn about their health, or they distrust physicians because of negative experiences in the past. But playing doctor can also be a deadly game.可知正确答案为C。

【小题3】本题考查根据文章有关细节进行推理判断的能力。由第二段 “Of the 169 websites the researchers rated, only 16 scored as “high quality”.”可知,169家保健网站,只有16家安全可靠,即占1/10。故正确答案为C。

【小题4】本题考查概括主旨大意的能力。最后一段指出作者的写作目的和主要论点:健康网站参差不齐,直接找网站寻求健康信息不太可靠。

相关题目

最近热播的《隋唐英雄传》说到这样一位皇帝——他开通了
最近热播的《隋唐英雄传》说到这样一位皇帝——他开通了一条纵贯南北的大运河;正式设置进士科,按考试成绩选拔人才。请问这位皇帝是【   】 A.
氧气是一种化学性质比较活泼的气体,它可以和许多物质发
氧气是一种化学性质比较活泼的气体,它可以和许多物质发生化学反应.如图所示.关于三个反应的叙述中不正确的是( ) A.都是化合反应 B.生成
病毒、蓝藻和酵母菌都有的物质或结构是(    ) A.细胞膜
病毒、蓝藻和酵母菌都有的物质或结构是(    ) A.细胞膜      B.细胞质基质                                              C
下图为人体内特异性免疫中的体液免疫和细胞免疫综合示意
下图为人体内特异性免疫中的体液免疫和细胞免疫综合示意图,据图分析回答: (1)请将上图免疫过程缺失处补充完整①          ②        
 The e-mail ________ I have received just now is from my pen pal, Mike. A. wh
 The e-mail ________ I have received just now is from my pen pal, Mike. A. who              B. what            C. which               D. where    
设命题p:|x+2|<3,则下列结论中为该命题的必要不充分条件的
设命题p:|x+2|<3,则下列结论中为该命题的必要不充分条件的是(    )A.x2+4x-5<0                                    B.|x+1|<2C.|2x+1|<3 
在一密闭容器中,有甲、乙、丙、丁四种物质,在一定的条
在一密闭容器中,有甲、乙、丙、丁四种物质,在一定的条件下,充分反应,测得反应前后各物质质量如下表 物    质甲乙丙丁 反应前质量(g)41421
如图所示的四个装置,以下关于它们的说法中错误的是 (  
如图所示的四个装置,以下关于它们的说法中错误的是 (    ) A.图a可用来演示电磁感应现象        B.图b可用来演示电流的磁效应C.图c可用

最新题目