One day, a man found the cocoon (茧) of a butterfly and he brought it home.A few days lat


One day, a man found the cocoon (茧) of a butterfly and he brought it home.
A few days later, the man saw a small hole in the cocoon. He sat and watched for several hours as a butterfly struggled to force its body through that little hole. Then it stopped.
So the man decided to help the butterfly. He took a knife and cut a bigger hole in the cocoon. The butterfly came out of the cocoon but it had a weak body and small, thin wings. The butterfly didn’t start to fly.
In fact, the butterfly spent the rest of its life crawling(爬行) around with a weak body and thin wings. It was never able to fly.
The man acted with kindness but he didn’t understand that he had done something wrong. When a butterfly crawls out of the cocoon, it must struggle. The hard work of getting out of the cocoon forces the fluid(液体) from the butterfly’s body into wings. It helps the butterfly be ready to fly. If the butterfly never has to force itself out of the cocoon, its wings never get the fluid and it can never fly.
Sometimes struggles are exactly what we need in our lives. If we lived our lives without any problems, we would never learn or grow. We would not be as strong as we could have been and we would never fly.
So, the next time you are faced with a challenge or a problem, remember the butterfly.
Struggle a little – then fly!
【小题1】Why did the man cut a bigger hole in the cocoon?
A.To catch the butterfly easily.
B.To play with the butterfly.
C.To help the butterfly come out.
D.To make the butterfly stronger.
【小题2】What happened after the butterfly got out of the cocoon?
A.It died soon.
B.It had a strong body and wings.
C.It could fly after a few days.
D.It couldn’t fly during the rest of its life.
【小题3】Why couldn’t the butterfly fly?  Because ___________ .
A.it got out of its cocoon without struggle
B.nobody had taught it to fly
C.all newborn butterflies could not fly
D.the man broke its wings
【小题4】What does the writer want to tell us?
A.Kindness in our lives can help us grow.
B.Try to be ready to help others.
C.Without other’s help we can still succeed.
D.Hard work leads to success.
【小题5】Which is the best title for the passage?
A.The Old Man and the ButterflyB.Life Struggle
C.How To Help a Butterfly FlyD.Kindness and Rush

答案


【小题1】C
【小题2】D
【小题3】A
【小题4】D
【小题5】B解析:

【小题1】根据文章内容“So the man decided to help the butterfly. He took a knife and cut a bigger hole in the cocoon.”可知答案为C
【小题2】根据文章内容“The butterfly came out of the cocoon but it had a weak body and small, thin wings. The butterfly didn’t start to fly.”可知答案为D
【小题3】根据文章内容“When a butterfly crawls out of the cocoon, it must struggle. The hard work of getting out of the cocoon forces the fluid(液体) from the butterfly’s body into wings.”可知答案为A
【小题4】根据文章内容“Sometimes struggles are exactly what we need in our lives. If we lived our lives without any problems, we would never learn or grow. We would not be as strong as we could have been and we would never fly.”可知答案为D
【小题5】根据文章内容可知答案B。

相关题目

下面词语中划线字注音无误的一项是(3分)A.风骚(sāo)
下面词语中划线字注音无误的一项是(3分)A.风骚(sāo) 田圃(pǔ)留滞(zhì)强聒不舍(guō)B.襁褓(qiáng)扶掖(yè)繁衍(yǎn)气吞斗牛(
I paid him $ 50 for the painting , but its true ___ must be least $500. A. price
I paid him $ 50 for the painting , but its true ___ must be least $500. A. price     B. money     C. value    D. importance
美国历史学家费正清在《观察中国》一书中写道:“他们每
美国历史学家费正清在《观察中国》一书中写道:“他们每天都亲眼目睹少年们在‘阶级斗争’的借口下对长辈进行抢劫、报复、打骂和侮辱;他们必
阅读下面的文字,完成1~3题。     近年来,“通俗历史热
阅读下面的文字,完成1~3题。     近年来,“通俗历史热”不断出现于媒体的报道之中。作为一种关涉史学的文化现象,我们有必要从历史学的角度
下列客现事实对应的微观解释正确的是 A.把液化气压缩进钢
下列客现事实对应的微观解释正确的是 A.把液化气压缩进钢瓶——分子体积变小     B.公园里闻到花的香味——分子不断运动 C.电解水得到氢气和
---Have you found your bicycle?     ---- No. But my mother promised to buy
---Have you found your bicycle?     ---- No. But my mother promised to buy a new_________for me. A) it       B) one    C) this            D) that
《管子·侈糜》中说“市也者,劝(意指“推动生产”)也;
《管子·侈糜》中说“市也者,劝(意指“推动生产”)也;劝者,所以(本业)起。本善而末事起。不侈,本事不得立。”据此材料判断下列结论最符
规定向东为正,那么向西走5千米记为_______千米.
规定向东为正,那么向西走5千米记为_______千米.

最新题目