Our “Mommy and Me” time began two years ago. My next-door neighbor and fellow mother,

Our “Mommy and Me” time began two years ago. My next-door neighbor and fellow mother, Christie, and I were out in our front yards, watching seven children of age 6 and under ride their bikes up and down. “I wish I could take one of my children out alone,” said Christie.

Then we worked out a plan: When Christie takes one of her children out, I’ll watch her other three. And when she watches two of mine, I’ll take someone out.

The children were extremely quick to accept the idea of “Mommy and Me” time. Christie’s daughter, McKenzie, went first. When she returned, the other children showered her with tons of questions. McKenzie was smiling broadly. Christie looked refreshed and happy. “She’s like a different child when there’s no one else around,” Christie shared with me quickly. With her mother all to herself, McKenzie didn’t have to make an effort to gain attention.

Just as Christie had noticed changes in McKenzie, I also discovered something different in each of my children during our alone times. For example, I am always surprised when my daughter, who is seldom close to me, holds my hand frequently. My stuttering(口吃的)son, Tom, doesn’t stutter once during our activities since he doesn’t have to struggle for a chance to speak. And the other son, Sam, who’s always a follower when around other children shines as a leader during our times together.

The “Mommy and Me” time allows us to be simply alone and away with each child ---talking, sharing, and laughing, which has been the biggest gain. Every child deserves(应得到)to be an only child at least once in a while.

64. What is the text mainly about?

   A. The experience of the only child being with mother.

   B. The advantage of spending time with one child at a time.

   C. The happy life of two families.

   D. The basic needs of children.

65. Right after McKenzie came back, the other children were _____________.

   A. happy        B. curious        C. regretful        D. friendly

66. What is one of the changes the author finds in her children?

   A. The daughter acts like a leader.         B. Sam holds her hand more often.

   C. The boys become better followers.      D. Tom has less difficulty in speaking.

67. The author seems to believe that ___________.

   A. having brothers and sisters is fun

   B. it’s tiring to look after three children

   C. every child needs parents’ full attention

   D. parents should watch others’ children

 

 

答案

 

64. B

解析:  这是一道主旨题。本文介绍了两个妈妈尝试每次只带一个孩子出去,从而发现了这样做的好处:孩子们不再为了引起注意而努力,更能发挥他们的个性。

65. B 

解析:这是一道推断题。根据第三段When she returned,the other children showered her with tons of questions.可知其他孩子问了很多问题,可以推断出其他孩子都很好奇。

66. D 

解析:这是一道细节题。根据第四段My stuttering son,Tom,doesn’t stutter once during our activities since he doesn’t have to struggle for a chance to speak.可知Tom由于不再需要抢着说话就不口吃了,他口吃的问题减轻了。

67. C 

解析:这是一道归纳题。根据最后一段Every child deserves to be an only child at least once in a while.得知作者通过尝试只带一个孩子出去感受到了这样做的好处,所以孩子应该得到家长全部的关注,即使只有很短的时间。

相关题目

       Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city Da
       Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city Darwin, was praised on Thursday for jumping onto a crocodile’s back to save his wife Wendy at Litchfield National Park,
(2013广州市天河区模拟)“探路者”号宇宙飞船在宇宙深处
(2013广州市天河区模拟)“探路者”号宇宙飞船在宇宙深处飞行过程中,发现A、B两天体各有一颗靠近表面飞行的卫星,并测得两颗卫星的周期相等,
已知k1<0<k2,则函数y=k1x-1和y=的图象大致是( )
已知k1<0<k2,则函数y=k1x-1和y=的图象大致是( )
关于下列三个反应的说法正确的是 ①101 kPa时,2C(s)+O2(g)===2
关于下列三个反应的说法正确的是 ①101 kPa时,2C(s)+O2(g)===2CO(g)     ΔH=-221 kJ·mol-1 ②2H2O(g) ===2H2(g)+O2(g)            ΔH=+571.6 kJ·mol-1 ③稀
自古以来、状元最受人羡慕和尊敬,而工商业是被人看不起
自古以来、状元最受人羡慕和尊敬,而工商业是被人看不起的“末业”。在清末偏偏有一个状元“舍本逐末”,他不贪恋官场,而是选择了实业救国之
海水“晒盐”得到的是粗盐,粗盐提纯的步骤可简单的概括
海水“晒盐”得到的是粗盐,粗盐提纯的步骤可简单的概括为:溶解——过滤——蒸发,下列说法错误的是(  ) A.实验前需要查阅资料,了解食盐在室
如图所示,将质量为m的滑块放在倾角为θ的固定斜面上.滑
如图所示,将质量为m的滑块放在倾角为θ的固定斜面上.滑块与斜面之间的动摩擦因数为μ.若滑块与斜面之间的最大静摩擦力和滑动摩擦力大小相等,
(6分)一列火车以速度v相对地面运动.如果地面上的人测得
(6分)一列火车以速度v相对地面运动.如果地面上的人测得,某光源发出的闪光同时到达车厢的前壁和后壁(如图所示),那么按照火车上人的测量,闪

最新题目