At a few minutes past five, Dave noted that the blanket of darkness was lifting. He

    At a few minutes past five, Dave noted that the blanket of darkness was lifting. He was just able to make out the heavier masses that eventually appeared as the familiar trees that lined the road at the base of the hill. The upper reaches of the sky showed lighter shades of gray.

    Dave got out of bed quietly and dressed quickly. He mixed a spoonful of instant chocolate into a glass of cold water, and his impatience forced him to finish the drink in gulps.

    As he walked down toward the lake, Dave paused to reach for the fishing pole and gear box on the bench where he had left them the night before.

    By the time he reached the small boat, a thick white mist (雾气) had spread over the surface of the water. He stepped into the boat, sat down, and rowed out of the weed beds that lined the edge of the shore.

    The outer fringe (边缘) of the lake disappeared as the boat moved forward noiselessly. All he could see was the enveloping whiteness. He could not tell where the boat and the surrounding air met the surface of the lake.

    Dave rowed steadily ahead, relying on a mental picture of the surroundings. Then the mist began to rise, slowly. It soon rested inches above the still surface of the lake. The heavy silence was now being broken by the fish breaking through the surface as they leaped out of the water for low-flying insects.

    The magic time had arrived. Dave raised his pole. Dawn was broken. He was excited with expectancy.

39. Dave got up early in the morning to ______

    A. enjoy the scene of the lake                       B. seek adventure at the lake

    C. go fishing in the lake                               D. take a walk by the lake

40. According to the story, which of the following is TRUE?

    A. Dave broke the quietness of the lake.         B. Dave was familiar with the surroundings.

    C. Dave took a picture of the lake with him.   D. Dave forgot the fishing pole at the beginning.

41. The underlined word “It” in Paragraph 6 refers to ______

    A. fish                   B. boat                        C. silence              D. mist

42. What can we learn from the end of the story?

    A. Dave was hopeful of catching a lot of fish.       B. Dave wished the weather would be better.

    C. Dave was happy that dawn was broken.     D. Dave expected someone else would come.

答案

39. C   40. B  41. D   42. A


解析:

39.解析:这是一道判断题。全文讲了Dave捕鱼的过程,因此他早起是为了捕鱼,而不是享受湖边的美景、湖边探险或者湖边漫步,因此选C。

40.解析:这是一道推断题。从第六段第一句“Dave rowed steadily ahead, relying on a mental picture of the surroundings.”可知,Dave对环境很熟悉,因此选B。

41.解析:这是一道指代题。在it之前一句话“Then the mist began to rise, slowly”可知,it指代的是the mist。

42.解析:这是一道推断题。从第三段第二句“Dave paused to reach for the fishing pole and gear box on the bench”可知他来湖边目的是捕鱼,最后又讲到“Dave raised his pole. He was excited with expectancy.”由此可知,Dave希望捕很多的鱼。

相关题目

阅读下面的文字,按照要求作文。  2010年11月10日,“给力”
阅读下面的文字,按照要求作文。  2010年11月10日,“给力”一词出现在《人民日报》头版标题中《江苏给力“文化强省”》,因此,位于2010年流行语
p{font-size:10.5pt;line-height:150%;margin:0;padding:0;}td{font-size:10.5pt;}(
p{font-size:10.5pt;line-height:150%;margin:0;padding:0;}td{font-size:10.5pt;}(08年上海交大附中期中)一列简谐横波沿x轴传播,周期为T。t = 0时刻的波形如图所示。此时
下列分子中,键的极性最强的是     (   )A.PH3     
下列分子中,键的极性最强的是     (   )A.PH3      B.HF        C.HBr     D.HCl 
下图是以北半球为例的世界气候类型分布模式图,④气候类
下图是以北半球为例的世界气候类型分布模式图,④气候类型的显著特征是( ) A.全年温和湿润 B.冬季温和多雨,夏季炎热干燥 C.一年干、湿两季分
已知二次函数f(x)=ax2+bx(a,b为常数,且a≠0)满足条件:f(x
已知二次函数f(x)=ax2+bx(a,b为常数,且a≠0)满足条件:f(x-1)=f(3-x),且方程f(x)=2x有两等根. (1)求f(x)的解析式; (2)求f(x)在[0,t]上的最大值.
已知命题:“”,命题:“”,给出下列四个判断:①是真
已知命题:“”,命题:“”,给出下列四个判断:①是真命题,②是真命题,③是真命题,④是真命题,其中正确的是(     ) A. ② ④       
如图9所示的电路,R表示电路的总电阻,P1、P2与P分别表示R1
如图9所示的电路,R表示电路的总电阻,P1、P2与P分别表示R1、R2和R的实际功率。下列说法正确的是 A.若已知R2、U1与P1,则R=(U12/P1)+R2 B.若已知R、P1
下列供热方式,最有利于环境保护的是(  )A.用石油做燃
下列供热方式,最有利于环境保护的是(  )A.用石油做燃料供热B.用煤做燃料供热C.用太阳能供热D.用天然气或煤气做燃料供热

最新题目