Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before

Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn't exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin's work was making musical instruments. In his spare time he liked to play the violin. Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer.

 One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room.

  Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates. Merlin was very proud of his invention and dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin.

 On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was astonished to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on. Suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking to pieces. Nobody forgot Merlin's grand entrance for a long time!

The text is mainly about_________.

   A. a strange man

   B. an unusual party

   C. how roller skating began

   D. how people enjoyed themselves in the 18th century

 People thought Merlin was a dreamer because he________.

   A. often gave others surprises      B. was a gifted musician

   C. invented the roller skates       D. was full of imagination

  Merlin put wheels under his shoes in order to_______.

   A. impress the party guests       B. arrive at the party sooner

   C. test his invention           D. show his skill in walking on wheels

  What is the main point the writer is trying to make in the last paragraph?

   A. The roller skates needed further improvement.

   B. The party guests took Merlin for a fool.

   C. Merlin succeeded beyond expectation.

   D. Merlin got himself into trouble.

答案

【小题1】C

【小题2】D

【小题3】A

【小题4】C


解析:

【小题1】这是一道主旨题。从文章中可以看出该文章属于说明文体裁。就题材看属于文化类方面的文章。主要介绍的是Roller skating是如何形成的。故C为本题的最佳答案。

【小题2】 本题属于一道细节题。从文中的Joseph Merlin was a man of ideas and dreams一句,可以看出D为本题的正确答案。

【小题3】 这是一道细节题。从文章的第二自然段的最后一句可以看出Merlin想到“滑进”房间的真正目的是get a lot of attention (from the guests),故A为本题的正确答案。

【小题4】 本题属于归纳总结题。这段叙述的是“Merlin成功地拉着小提琴滑进屋子”,可不巧的是:他又遇到了意想不到的麻烦——撞碎挂在墙上的镜子。故C为本题的最佳答案

相关题目

当人们参加强体力劳动并大量出汗时,机体可通过多项调节
当人们参加强体力劳动并大量出汗时,机体可通过多项调节维持内环境的相对稳定,其中包括 ①胰岛A细胞的分泌活动增强      ②胰岛B细胞的分泌活
在数轴上与-2距离3个单位长度的点表示的数是       
在数轴上与-2距离3个单位长度的点表示的数是           .
同步卫星离地心距离为r,运行速率为v1,加速度为a1,地球赤
同步卫星离地心距离为r,运行速率为v1,加速度为a1,地球赤道上物体随地球自转的向心加速度为a2,第一宇宙速度为v2,地球半径为R.则(    )A.   
.如图所示,某市拟在长为8 km的道路OP的一侧修建一条运动赛道
.如图所示,某市拟在长为8 km的道路OP的一侧修建一条运动赛道,赛道的前一部分为曲线段OSM,该曲线段为函数y=Asinωx(A>0,ω>0),x∈[0,4]的图象,且图象的最
大兴安岭东西两侧的地形区名称分别是(     )   A华北平原
大兴安岭东西两侧的地形区名称分别是(     )   A华北平原、黄土高原           B.东北平原、内蒙占高原   c.长江中下游平原、阴川盆地   
(04年北京卷)下列指定微粒的个数比为2:1的是()     A. 离
(04年北京卷)下列指定微粒的个数比为2:1的是()     A. 离子中的质子和电子    B. 原子中的中子和质子    C. 晶体中的阳离子和阴离子    D. (过
选作题一 个性化的“代经济”火了 如今,伴随着移动互联网
选作题一 个性化的“代经济”火了 如今,伴随着移动互联网等新技术的兴起,越来越便利的社交渠道、交易平台催生了各式各样的“代经济”新消费模
Life in 21st century(世纪) will be different from the life in the 20th ce
Life in 21st century(世纪) will be different from the life in the 20th century , because many changes will take place in the century, but what will the change be?     The population(人

最新题目