Paula Radcliffe, chasing (角逐) a third London marathon title(冠军), says she

     Paula Radcliffe, chasing (角逐) a third London marathon title(冠军), says she has became a stronger person after her terrible experience at the 2004 Athens Games.

     Radcliffe, who failed to complete the Olympic marathon and the 10,000m last August, said: "Athens made me a stronger person and it made me care less about criticism (批评)"

    "In the past I wanted to please everyone, but now I am going to listen even more to the people around me."

    She didn't care about criticism made at the weekend by Liz McColgan, who felt Radcliffe should have rested and let her body recover after her failure in Athens.

    "Liz is someone I look up to but she hasn't spoken to me since last year and if she really cared for me, I'm sure she would have contacted (联系) me."

    Instead Radcliffe won the New York City marathon just 11 weeks after Athens.

    "In New York I wasn't in my best state but I did know I was good enough to win the race. "      

     Radcliffe insisted her only goal in Sunday's race would be winning a third title and not chasing world records.

     However, Radcliffe has not ruled out(排除) in the future chasing her "final" world record time and questioned sayings that marathon runners have the ability in their career to produce only four or five world-class times.

     "I don't think that -- although I can't put a number on it," said. Radcliffe. "That changes from person to person."

      Radcliffe is sure she can better her winning London 2003 performance at some point in the future. Following a successful three-month training period in the United States, the 31-year-old will chase a third title on Sunday after her first victory in 2002 and again 12 months later.

     Radcliffe clocked a time of 2:18:56 in her first 42.2-kilometre race three years ago.

     Afterwards she set a "mixed course" mark of 2:17:18 five months later in Chicago before lowering that to a time of 2:15:25 in the 2003 London event.

63. Radcliffe's failure in Athens made her ________.

     A. develop respect for Liz      B. love people around her more

     C. rest for five months          D. face criticism calmly     

64. Which of the following is true according to the passage?

     A. Radcliffe broke the world record in the New York City marathon.

     B. Radcliffe didn't fully recover before the New York City marathon.

     C. Radcliffe won her first marathon title in the New York City marathon.

     D. Radcliffe had a 3-month training before the New York City marathon.

65. By saying "I can't put a number on it," Radcliffe means she's not sure _____ .

     A. if she has the ability to set a new world record

     B. if she can win another race though she has won many times

     C. how many times a marathon runner can set the world record

     D. if she has the ability to produce four or five world-class times      

66. According to the text, Radcliffe has won ____ London marathon title(s).

      A. four         B. three         C. two         D. one     

67. What can we learn from Radcliffe's story?

      A. Practice makes perfect.                 B. Well begun is half done.

      C. A friend in need is a friend indeed.  D. Where there is a will there is a way.

答案

63.D 64.B 65.C 66.C 67.D


解析:

63.解析:这是一道细节推断题。根据第二段“Radcliffe,who failed to complete the Olympic marathon and the 10 000 m last August,said:‘Athens made me a stronger person and it made me care less about criticism.’”可判断出Radcliffe在奥运会上的失利使她冷静地面对批评。

64.解析:这是一道判断正误题。根据第七段“In New York I wasn’t in my best state but I did know I was good enough to win the race.”可判断出在纽约她还没有恢复过来。

65.解析:这是一道猜义题。根据上段中“marathon runners have the ability in their career to produce only four or five world-class times”和下句“That changes from person to person.”可猜测出她说这句话的意思是她不能保证一位马拉松选手能获胜多少次。

66.解析:这是一道细节推断题。根据倒数第三段“Following a successful three-month training period in the United States,the 31-year-old will chase a third title on Sunday after her first victory in 2002 and again 12 months later.”可判断出她两次在伦敦获得冠军。

67.解析:这是一道主旨题。这篇短文讲述了Radcliffe虽然在奥运会上失利,但是她仍然拼搏着,她的行为说明有志者事竟成。

相关题目

若不等式组无解,那么不等式有没有解?若有解,请求出不
若不等式组无解,那么不等式有没有解?若有解,请求出不等式组的解集;若没有请说明理由?(8分)
已知函数则A,B,C的大小关系为( ) A.A≤B≤C          
已知函数则A,B,C的大小关系为( ) A.A≤B≤C                         B.A≤C≤B C.B≤C≤A                         D.C≤B≤A
在地球内部,地震波传播速度最快的地方是(    ) A.莫霍
在地球内部,地震波传播速度最快的地方是(    ) A.莫霍界面                                  B.上、下地幔之间 C.古登堡面上部附
物质世界多姿多彩,从浩瀚宇宙到微观世界,所有都体现物
物质世界多姿多彩,从浩瀚宇宙到微观世界,所有都体现物质的不停运动和发展。以下与物质有关的说法,正确的是A.物质是由分子组成的,分子不能
5.下列各句中,没有语病的一句是(    ) A.住房问题既
5.下列各句中,没有语病的一句是(    ) A.住房问题既是民生问题也是发展问题,关系到千家万户的切身利益,关系到人民群众的安居乐业,关系
在“用电压表和电流表测电阻”的实验中:(1)图15是某同
在“用电压表和电流表测电阻”的实验中:(1)图15是某同学还没有连接完整的实物电路,请你在图中补画缺少的二根导线,使之成为正确的测量电路
在图9中的〇里填上适当的电表符号,使之成为正确的并联电
在图9中的〇里填上适当的电表符号,使之成为正确的并联电路图。                                     
将50 mL 0.1 mol·L-1的NaCl溶液和50 mL 0.5 mol·L-1的CaCl2溶液混合
将50 mL 0.1 mol·L-1的NaCl溶液和50 mL 0.5 mol·L-1的CaCl2溶液混合后,若溶液的体积为二者体积之和,则混合溶液中c(Cl-)为( ) A.1 mol·L-1            

最新题目