One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas. The father said, “Look!


One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas. The father said, “Look! There’s a horseshoe, pick it up and put it in your bag.” Thomas said, “It isn’t worth the trouble.” His father said nothing but he picked it up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and with the few pennies he bought some cherries(樱桃).
The father and the son continued their way. The sun was well up in the sky, and there wasn’t a house or even a tree where they could have a rest. Thomas felt too thirsty to walk on. At this time, his father dropped a cherry on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it. After a while, his father dropped another cherry and once again, his son lost no time in picking it up and putting it in his mouth.
And so they went on. The old farmer dropped the cherries and the son picked them up. When Thomas had eaten up all the cherries, his father said to him, “My dear son, if you had bent(弯腰) down early to pick up that horseshoe, it would not have been necessary for you to bend so many times for the cherries. Always remember the lesson that he who does not worry about the little things will find that he cannot do the great things.”
【小题1】Who picked up the horseshoe at last?
A.The son.
B.The father.
C.Both the father and the son.
D.Neither the father nor the son.
【小题2】The farmer bought ______ with the money after he sold the horseshoe.
A.some breadB.some water
C.some cherriesD.some pennies
【小题3】The father dropped the cherries one by one, because ______.
A.he wanted to teach his son a lesson
B.he wanted his son to do more exercise
C.he wanted his son to eat them all
D.he wanted to laugh at his son
【小题4】From the story, we can learn that ______.
A.cherries are so delicious that most of us like to eat them
B.a horseshoe is so expensive that it can bring us a lot of money
C.if we want to eat cherries, we must pick up a horseshoe
D.if we don’t worry about the little things we cannot do the great things

答案


【小题1】B
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】D解析:

【小题1】细节理解题,由文中语句“His father said nothing but he picked it up himself.”可知。
【小题2】细节理解题,由文中语句“There the farmer sold the horseshoe and with the few pennies he bought some cherries(樱桃).”可知。
【小题3】理解推断题。由文中第二段理解可知。
【小题4】理解推断题。由文中第三段理解可知。

相关题目

随着开放的深入,不少人尤其是青少年热衷于过洋节,而对于我
随着开放的深入,不少人尤其是青少年热衷于过洋节,而对于我们自己的传统节日却淡漠了。如此发展下去,带来的后果是: A.有利于世界文化的融合   
我国现阶段各族人民的共同理想是(   )A. 实现物质财富极
我国现阶段各族人民的共同理想是(   )A. 实现物质财富极大丰富、人民精神境界极大提高的社会理想B. 建设富强民主文明和谐的社会主义现代化国家
下列词语中,加线的字哪个不是省级行政区的简称:(   
下列词语中,加线的字哪个不是省级行政区的简称:(    )    A.秦晋之好        B.夜郎自大        C.得陇望蜀        D.黔驴技穷
甲是常温下为离子晶体,由X、Y两种元素组成。在甲中Xm+和Yn
甲是常温下为离子晶体,由X、Y两种元素组成。在甲中Xm+和Yn-的电子城结构相同,且知:①甲 + H2O H2↑ + 乙 + 丙↑;②H2 + 丙→丁(气体);③乙 + 丙
小洋家买了一辆崭新漂亮的小汽车,她高兴极了,把车的里
小洋家买了一辆崭新漂亮的小汽车,她高兴极了,把车的里里外外都观察了个够。通过观察,小洋发现小汽车的许多部件都用到了物理知识,下面是她
下列说法符合辩证的否定原理的是(   ) A.改革是社会主
下列说法符合辩证的否定原理的是(   ) A.改革是社会主义的自我完善和发展   B.是就是,不是就是不是 C.整治污染,促进节能减排        
设函数    (I)求函数的极大值;    (II)若,试确定实
设函数    (I)求函数的极大值;    (II)若,试确定实数a的取值范围。
 下列实例中能体现细胞全能性的是                
 下列实例中能体现细胞全能性的是                                        ①用悬浮培养的胡萝卜单个细胞也能培养成可育的植株

最新题目