In a cold winter, a couple had to move out from the luxury villa because of bankruptcy. T

In a cold winter, a couple had to move out from the luxury villa because of bankruptcy. The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife. So she thought, “he doesn't love me anymore, he just cares his business...not me”.

One day, she began to take a bath, he stopped her at the door, "Let me take it first, OK?" "Why not let me shower first," she asked. "I was tired, sweetie, you take it later, OK?" She was totally depressed.

On a morose day, she found nothing to do and turned on his computer, a few words blurred her eyes...it was his diary:

Today, I was quite sad, she asked me why I was always taking the bath first, and I said to her, I was exhausted. She was unhappy, in her mind, I treated her not as well as usual, but how can I do? I wasn’t as rich as before! We moved to the small apartment, there was only a shower in such a freezing winter. But I found that if one person took the shower first, the room could get a litter warm, so every time I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, at least1,2or 3

Now I can't give her comfortable life, bring her the luxury restaurant, buy expensive dresses for her, but at least, I can give her 1love.

56. Why was the husband always taking the bath first?

A.      Because he was tired from work.

B.      Because he didn’t love her anymore.

C.      Because he wanted to get the bathroom warmer.

D.     Because he treated his wife not as well as usual.

57. What does the underlined word “bankruptcy” in the first paragraph probably mean?

A.      crash

B.      moving

C.      diseases

D.     failure

58. The best title of the passage may be ______.

A.      A trouble

B.      1love

C.      Husband and wife

D.     A romantic love story

答案

56.C考查细节理解。根据I found that if one person took the shower first, the room could get a litter warm, so every time I rushed to the bathroom first可知C正确。

57.D考查推测词义。根据“他们从豪华别墅搬出,进入小公寓,证明他们的公司破产失败”。

58.B考查文章的主旨要义。根据文章的整体大意可知,丈夫先洗澡是因为他洗完后水温会升高1度。全文突出了这个思想,故选B

答案:CDB

相关题目

中国传统文化对人类文明贡献巨大,古文献中充分记载了古
中国传统文化对人类文明贡献巨大,古文献中充分记载了古代化学研究成果,下列关于KNO3的古代文献,对其说明不合理的是                  
要使式子有意义,则x的取值范围是(  )  A .x>0     B. x≥-2
要使式子有意义,则x的取值范围是(  )  A .x>0     B. x≥-2     C .x≥2     D .x≤2 
如图是甲、乙两种物质(不含结晶水)的溶解度曲线.下列
如图是甲、乙两种物质(不含结晶水)的溶解度曲线.下列说法正确的是( )A.乙的溶解度受温度影响较大B.t1℃时,甲的饱和溶液的溶质质量分数
如图,矩形纸片ABCD,点E是AB上一点,且BE∶EA=5∶3,EC=,把△
如图,矩形纸片ABCD,点E是AB上一点,且BE∶EA=5∶3,EC=,把△BCE沿折痕EC向上翻折,若点B恰好落在AD边上,设这个点为F,则(1)AB=          ,BC= 
阅读《父爱陷阱》,完成第15-17题。(共15分) 父爱陷阱 那
阅读《父爱陷阱》,完成第15-17题。(共15分) 父爱陷阱 那年,他随父亲去狩猎,不慎掉进陷阱里。突如其来的一阵黑暗,使他无法适应。他拼命挣扎
 Native English speakers can understand each other ________they don’t speak
 Native English speakers can understand each other ________they don’t speak the same kind of English. A. only if          B. so long as           C. in case         D
(1997年全国,14)在如图11-23所示电路的三根导线中,有一根是
(1997年全国,14)在如图11-23所示电路的三根导线中,有一根是断的,电源、电阻器R1、R2及另外两根导线都是好的.为了查出断导线,某学生想先将多用表
在村民自治中,常常是农民行使完选举权之后,便无法在决
在村民自治中,常常是农民行使完选举权之后,便无法在决策、管理和监督方面继续行使民主权利,使村民自治流于形式。河北省青县将“村代会”由

最新题目