(10·辽宁D篇) On May 23,1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New

 (10·辽宁D)

On May 23,1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadn’t seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏)In this experiment Stefania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth.

During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. She’d had no clock or watches, no television or radio. There had been no natural light and the temperature had always been kept at 21.

The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadn't kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours. She had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁).

How had she spent her time in the cave? As part of the experiment she'd done some physical and mental tests. She'd recorded her daily activities and the results of the tests on a computer. This computer had been specially programmed for the project. Whenever she was free, she'd played cards, read books and listened to music. She'd also learned French from tapes.

 The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For example, the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others don't start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best in the late morning. The late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening!

68. Stefania stayed in the cave for a long time because___________.

A. she was asked to do research on mice   B. she wanted to experience loneliness

C. she was the subject of a study         D. she needed to record her life

69. What is a cause for the change of Stefania’s body clock?

A. Eating fewer meals.   B. Having more hours of sleep

C. Lacking physical exercise.   D. Getting no natural light.

70. Where does the text probably come from?

A. A novel.    B. A news story.         C. A pet magazine.       D. A travel guide

  

答案

68. C。细节理解题。根据第一段中Stefania was in a research program和整段的意思,可以排除ABD项。 

69. D。细节理解题。根据第二段中 She hadn't kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案。

70. B。推理判断题。从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所以由此判断本文可能来自于新闻报道,A项小说不可能。因为文章没有小说的特点;C项不正确,本文没有涉及宠物问题;D项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题。

  

相关题目

一定量的CuS和Cu2S的混合物投入足量的HNO3中,收集到气体VL(
一定量的CuS和Cu2S的混合物投入足量的HNO3中,收集到气体VL(标准状况),向反应后的溶液中(存在Cu2+和SO42-)加入足量NaOH,产生蓝色沉淀,过滤,洗涤
根尖的分生区主要组成是 A.分生组织       B.保护组织
根尖的分生区主要组成是 A.分生组织       B.保护组织         C.营养组织       D.输导组织
After _______ the area for three hours, the police found the truck near a river.
After _______ the area for three hours, the police found the truck near a river. A. searching                                   B. searching for         C. in
在做“探究蒸发快慢与哪些因素有关”的实验时,小丽同学
在做“探究蒸发快慢与哪些因素有关”的实验时,小丽同学在两块相同的玻璃片上分别滴上一滴水,如图12所示,观察图中情景可知她主要探究蒸发快慢
(09南通交流卷)若的值为  ▲   .p{font-size:10.5pt;line-height:15
(09南通交流卷)若的值为  ▲   .p{font-size:10.5pt;line-height:150%;margin:0;padding:0;}td{font-size:10.5pt;}
如图所示,Q1 Q2是位置固定的正负电荷,且Q1<Q2  ,a、b是
如图所示,Q1 Q2是位置固定的正负电荷,且Q1<Q2  ,a、b是它们连线的延长线上的两点.现在把一正电荷q从a点沿直线移到b点,在此过程中,q所受电场力
读20°经线所作的剖面图”,回答下列各题。 有关对图上各
读20°经线所作的剖面图”,回答下列各题。 有关对图上各地点的叙述正确的是 A. A西南附近海域是寒暖流交汇之地 B.D所在区域农业主要是畜牧业 C. K
下列各句中,没有语病的一句是 A.北京奥运会期间,具有悠
下列各句中,没有语病的一句是 A.北京奥运会期间,具有悠久历史的长城、十三陵、故宫、颐和园等无不以其它迷人的风姿和厚重的文化积淀为中外游

最新题目