I recently turned fifty,which is young for a tree,midlife for an elephant,and ancient for

I recently turned fifty,which is young for a tree,midlife for an elephant,and ancient for a sportsman.Fifty is a nice number for the states in the US or for a national speed limit,but it is not a number that I was prepared to have hung on me.Fifty is supposed to be my father’s age,but now I am stuck with this number and everything it means.

A few days ago,a friend tried to cheer me up by saying,“Fifty is what forty used to be.”He had made an inspirational point.Am I over the hill?People keep telling me that the hill has been moved,and I keep telling them that the high-jump bar has dropped from the six feet I once easily cleared to the four feet that is impossible for me now.

“You’re not getting older,you’re getting better,”says Dr.Joyce Brothers.This,however,is the kind of doctor who inspires a second opinion.

And so,as I approach the day when I cannot even jump over the tennis net,I am moved to share some thoughts on aging with you.I am moved to show how aging feels to me physically and mentally.Getting older,of course,is obviously a better change than the one that brings you eulogies(悼词).In fact,a poet named Robert Browning considered it the best change of all:

Grow old along with me!

The best is yet to be.

Whether or not Browning was right,most of my first fifty years have been golden ones,so I will settle for what is ahead being as good as what has gone by.I find myself moving toward what is ahead with a curious blend(混合)of both fighting and accepting my aging,hoping that the philosopher(哲学家)was right when he said.“Old is always fifteen years from now.”

The author seems to tell us in Paragraph 1 that         .

A.time alone will tell

B.time goes by quickly

C.time will show what is right

D.time makes one forget the past

When the author turned fifty,people around him         .

A.tried to comfort him

B.got inspirations from him

C.were friendlier with him

D.found him more talkative

The author considers his fifty years of life         .

A.peaceful                    B.ordinary                    C.satisfactory                D.regretful

We can infer from the passage that         .

A.the old should lead a simple life

B.the old should face the fact of aging

C.the old should take more exercise

D.the old should fill themselves with curiosity

答案

【小题1】B

【小题2】A

【小题3】C

【小题4】B


解析:

【小题1】这是一道归纳题。文章第一段表达了作者对于到达50岁这个年龄的惆怅,通过“Fifty is supposed to be my father’s age,but now I am stuck with this number and everything it means.”表达作者对于时光流逝太快的感慨。

【小题2】这是一道推断题。根据第二段和第三段朋友和医生的话“Fifty is what forty used to be.”和“You’re not getting older.You’re getting better.”可知作者身边的人都在安慰他。

【小题3】这是一道推断题。根据最后一段“most of my first fifty years have been golden ones,so I will settle for what is ahead being as good as what has gone by.”可以推断出作者认为他的50岁是一个黄金时期,将会和已经过去的时期一样满意。settle for就是“满足”的意思。

【小题4】这是一道推理题。根据最后一句“I find myself moving toward what is ahead with a curious blend of both fighting and accepting my aging.”。暗示着作者认为老年人应该接受年龄,面对现实。

相关题目

关于热现象,下列说法正确的是 A.棉被在太阳下晒得暖暖的
关于热现象,下列说法正确的是 A.棉被在太阳下晒得暖暖的,是通过做功方式改变物体内能 B.太阳出来后,大雾逐渐散去是升华现象 C. 小草上挂的露
下列事件“使那些生怕美国出口不景气的人为之陶醉”的是
下列事件“使那些生怕美国出口不景气的人为之陶醉”的是 A.实施马歇尔计划               B.发动朝鲜战争 C.单独占领日本          
完成句子  根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单
完成句子  根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单词。 1. 他们不想在家看电视。 They don’t want to _________ _________ at home. 2. 你父母对你要求严
下列各组物质 ① O2和O3    ② H2、D2、T2   ③ 12C和14C   
下列各组物质 ① O2和O3    ② H2、D2、T2   ③ 12C和14C    ④ CH3CH2CH2CH3 和(CH3)2CHCH3 ⑤乙烷和丁烷  ⑥ CH3CH2CH2CH(C2H5)CH3 和 CH3CH2CH2CH(CH3)C2H5 根据题意填空
葡萄糖是人体内最重要的供能物质,其化学式为 ,下列有关
葡萄糖是人体内最重要的供能物质,其化学式为 ,下列有关葡萄糖的叙述正确的是 A.葡萄糖属于氧化物 B.葡萄糖分子中碳、氢、氧元素的质量比为1:2
下列能够生物群落中流动的能量形式是              
下列能够生物群落中流动的能量形式是                              A.太阳辐射能                     B.呼吸产生的能量   C.
诗歌鉴赏(3分)不见   (杜甫)不见李生久,徉狂真可哀
诗歌鉴赏(3分)不见   (杜甫)不见李生久,徉狂真可哀!世人①皆欲杀,吾意独怜才。敏捷诗千首,飘零酒一杯,匡山②读书处,头白好归来。【
人的眼球有的呈黑色、有的呈蓝色,和人的眼球颜色有关的
人的眼球有的呈黑色、有的呈蓝色,和人的眼球颜色有关的结构是               (   ) A. 虹膜       B.巩膜     C. 视网膜       D.脉

最新题目