阅读理解Babies sleep about eighteen hours a day.Mrs. Thatcher and Napoleon both said

阅读理解

Babies sleep about eighteen hours a dayMrs. Thatcher and Napoleon both said they only needed to do it three or four hours a nightNo one can live without sleepBut how much do we really need?

Research(研究)by the National Sleep Foundation in Washington says that we all need eight hours’ sleep every nightScientists have found that people who sleep for less than six and a half hours a night are more often ill than people who sleep for eight hoursGoing without sleep also increases(增加)the chance of serious illness.“Workaholics(工作狂)”who sleep for less than five hours often die youngand do less well at work

The scientists found that adults(成年人)usually sleep for seven hours a nightwith 32% sleeping less than six hours

It also says that the idea that we need less sleep as we get older is completely untrue.“People have no idea how important sleep is to their lives.Dr. Thomas Rothdirector of the Foundation says.“Good health needs good sleep.”

But not too much of it.says Professor Jim Horne of Loughborough University,sleep is like food and drink,”he believes,“you would always like to have a little bit morebut that doesn’t mean you need it.”Professor Horne studied a group of people who could spend as many hours as they wanted in bedafter ten hours they didn’t find it any easier to get up in the morningAnd people who sleep for more than nine hours a night die younger than people who usually sleep for seven or eight!

1. How many hours a day do babies sleep?

A. About 8 hours.      B. About 3 hours.          C. About 4 hours.          D. About 18 hours.

2. It’s              for your health to work without sleep

A. good                    B. healthy                     C. bad                          D. useful

3. The word it in the sentence But not too much of it. means           

A. idea                      B. sleep                       C. work                       D. study

4. Professor Horne found it was not            for people to get up in the morning after ten hours’ sleep

A. easier                   B. happier                    C. more important               D. more difficult

5. The passage(文章)is about           

A. sports                  B. food                        C. sleep                       D. drink

答案

1. D 由第一段第一句“Babies sleep about eighteen hours a day.”可知答案为D

2. C 由短文的第二段可知“只工作不睡觉对健康有害”,故选C

3. B 文章第四段最后一句“Good health needs good sleep.”和But not too much of it.”连在一起,便可知itsleep。故选B

4. A 由文章第五段的“Professor Horne studied a group of people who could spend as many hours as they wanted in bedafter ten hours they didn’t find it any easier to get up in the morning.”可知答案为A

5. C 本文从头至尾谈论一个主题“sleep”。故选C

相关题目

8月14日中国社会科学院发布的蓝皮书中表示,中国城镇化率
8月14日中国社会科学院发布的蓝皮书中表示,中国城镇化率首次突破50%关口。在两会期间,很多人大代表、政协委员提出建议,应趁着大规模进行城镇
(10分)已知金刚石的密度为,现有体积为的一小块金刚石,
(10分)已知金刚石的密度为,现有体积为的一小块金刚石,它有多少个碳原子?假如金刚石中的碳原子是紧密地挨在一起,试估算碳原子的直径?(保
如图,⊙O是△ABC的外接圆,AD是⊙O的直径,若⊙O的半径是4
如图,⊙O是△ABC的外接圆,AD是⊙O的直径,若⊙O的半径是4,sinB=,则线段AC的长为.
改革开放以来,党和政府把教育事业摆在优先发展的地位,
改革开放以来,党和政府把教育事业摆在优先发展的地位,提出的战略是 (    )A.科教兴国     B.信息高速公路     C.“教育大跃进”     
了解英国君主立宪确立之初的情况,下列文献可供参考的是
了解英国君主立宪确立之初的情况,下列文献可供参考的是         A.《权利法案》     B.《独立宣言》     C.《人权宣言》     D.《大西
倾角的粗糙斜面位于水平地面上,质量的木块置于斜面顶端
倾角的粗糙斜面位于水平地面上,质量的木块置于斜面顶端,从静止开始匀加速下滑,经到达底端,运动路程L=4,在此过程中斜面保持静止(=0.6,求
We have a nice classroom. It’s one of ________ in our school. A. bigger class
We have a nice classroom. It’s one of ________ in our school. A. bigger classrooms       B. biggest classroom    C. the biggest classrooms  D. the bigger classroom 
下列说法不正确的是( ) A.鱼类身体呈梭形,体表大多覆
下列说法不正确的是( ) A.鱼类身体呈梭形,体表大多覆盖着鳞片,用鳃呼吸 B.蝌蚪生活在水中,用鳃呼吸,青蛙也只是用鳃呼吸 C.家鸽体内有气

最新题目