“If there is one thing I’m sure about, it is that in a hundred years from now we will

“If there is one thing I’m sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers. It is not that newspapers are a necessity. Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday. But for most people reading a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.

The nature of what is news may change. What basically makes news is what affects our lives — the big political stories, the coverage of the wars, earthquakes and other disasters, will continue much the same. I think there will be more coverage of scientific research, though. It’s already happening in areas that may directly affect our lives, like genetic(基因) engineering. In the future, I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do — as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.

It’s quite possible that in the next century newspapers will be transmitted(传送)  electronically from Fleet Street and printed out in our own home. In fact, I’m pretty sure that how it will happen in the future. You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read — sports and international news, etc.

I think people have got it wrong when they talk about competition between the different media(媒体). They actually feed off each other. Some people once foresaw that television would kill off newspapers, but that hasn’t happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, it’s never really pleasant to read something just on a screen. 

1. What is the best title for the passage?

A. The Best Way to Get News                    B. The Changes of Media

C. Make Your Own Newspaper                  D. The Future of Newspaper

2. In the writer’s opinion, in the future, _______.  

A. more big political affairs, wars and disasters will make news

B. newspapers will not be printed in publishing houses any longer

C. newspapers will cover more scientific research

D. more and more people will watch TV

3. What will probably be on in the newspaper made by yourself?

A. Sports and international news.               B. A menu of important news.

C. The most important news.                     D. What you are interested in.

4. From the passage, we can infer _______. 

A. newspapers will win the competition among the different media

B. newspapers will stay with us together with other media

C. television will take the place of newspaper

D. the writer believe some media will die out

5. The phrase “feed off” in the last paragraph means _______. 

A. depend on                                     B. compete with

C. fight with                                    D. kill off

答案

1--5   DCDBA 


解析:

本文提出报纸这一新闻媒体在近百年内不会消失的观点并分析了其原因。

1.  主旨题。从文章第1句:一百年后人们仍要读报,到后面文章讲到报纸跟人们生活的关系,报纸的形式和内容,可归纳出此题的答案为D。

2.  细节题。根据文章第2段I think there will be more coverage of scientific research, though.可推知此题答案为C。

3.  推断题。从文章第3段最后一句You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read… 可推知此题答案为D。

4.  细节题。根据文章第1段第3句Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday可推知此题答案为B。

5.  词义猜测题。作者上一句说人们错误地认为各各种不同的媒体相互竞争,而下一句作者又说 They actually feed off each other(注意句中 actually 一词),再结合所给的四个选项,可知选A为合适。

相关题目

Our teacher told us that these exercises were        . A. far more easi
Our teacher told us that these exercises were        . A. far more easily   B. much easier              C. even more easy  D. far more easy
 如图2,小红用一张长方形纸片ABCD进行折纸,该纸片宽AB为8c
 如图2,小红用一张长方形纸片ABCD进行折纸,该纸片宽AB为8cm,BC长为10cm.当小红折叠时,顶点D落在BC边上的点F处(折痕为AE).此时EC长为        
中央集权中始终贯穿着的两大矛盾是:①中央政府和与地方
中央集权中始终贯穿着的两大矛盾是:①中央政府和与地方割据势力 ②君权与相权 ③统治阶级与被统治阶级 ④汉族与少数民族 A.③④          B
下列哪一项不是应用顶端优势原理采取的措施?(   )A.
下列哪一项不是应用顶端优势原理采取的措施?(   )A.果树摘心   B.葡萄打顶         C.绿篱修剪        D.去掉部分枝叶 
审计长李金华刮起了一场“审计风暴”,在审计报告中公开
审计长李金华刮起了一场“审计风暴”,在审计报告中公开批评了一些政府部门。审计署的审计有利于(   ) ①提高政府的权威 ②促使政府与公民关
There are three books on the floor. Please __________________.        A.
There are three books on the floor. Please __________________.        A. pick up them    B. pick it up         C. pick them up       D. pick up it
《春秋繁露》记载:“……与天同者大治,与天异者大乱,
《春秋繁露》记载:“……与天同者大治,与天异者大乱,故为人主之道,莫明于在身之与天同者而用之……”,这体现了哪一思想(    ) A.“罢
图11是以南极为中心的局部经纬网示意图, 读图回答下列问
图11是以南极为中心的局部经纬网示意图, 读图回答下列问题。 (1)请写出甲地的地理坐标       。 (2) 丙地位于乙地的       方向。  (3) 乙、丁

最新题目

0