第二节(共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后

第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    71 .She described all the things she had to do -one was to make her bed-from the moment she woke up until she flew out of the door for work.I suggested she experiment by not making her bed for two weeks.She was shocked, probably thinking I’d been raised by wolves in a forest.72

Two weeks later she went into my office beaming.She had left her bed unmade for the first time in 42 years-and nothing bad had happened.“And you know what?” she said.“I don’t dry my dishes anymore, either.”

    73 .One was discovering that she had choices in her life that she had never seen before.The other was giving herself permission to be less that perfect.This story shows an important principle (原理) about managing time: No one can do it all.Each of us has to make choices and accept trade – offs.The problem is, many people choose in ways that put themselves and their health last.They take better care of their houses and cars than they do of themselves.74

So what is the solution? There’s an easy way.Decide what you want in your life, and put that first.On a daily basis, that should include regular meals, enough sleep and time with your family.Exercise, leisure, friendships and hobbies should also be regular aspects of life.75 .The choice is yours: whatever makes you feel good about yourself and your life.Take a nap.Take a walk.Take time to play the piano.Stop bringing your briefcase home from the office.Stop keeping your house as clean as your mother kept hers.Fill more of your time with want – to – dos instead of have – to – dos.

A.This woman had made two major breakthroughs (突破).

B.Above all, you needn’t do anything for yourself regularly.

C.They put everyone else’s needs ahead of their own.

D.However, she went along with my idea.

E.Most people do not take time to relax themselves.

F.The point is to do something for yourself every day.

G.A patient came to see me about the stress in her life.

答案

71---75   GDACF


解析:

71 根据下文的描述可知她是一位压力很大的病人,故选G

72 根据下文可知她赞同了我的建议。故选D

73 根据下文的one。。。the other,可知答案为A

74根据上文“many people choose in ways that put themselves and their health last.”可知,答案为C

75 根据下文所述,为了减轻压力,应为自己做些事情,故选F。

相关题目

小明同学用一个弹簧测力计、一个金属块、两个相同的烧杯(
小明同学用一个弹簧测力计、一个金属块、两个相同的烧杯(分别装有一定量的水和煤油),对浸在液体中的物体所受的浮力进行了探究.下图表示探究过
2009年中国进入第三代数字通信(3G)时代。3G的标志性业务包括
2009年中国进入第三代数字通信(3G)时代。3G的标志性业务包括:无线宽带上网、手机电视以及视频通话等。从本质上看,第三代数字通信:(   ) A.必定催生
下列有关描述中,与事实相符的是( ) A.Al(OH)3、CaCO3
下列有关描述中,与事实相符的是( ) A.Al(OH)3、CaCO3都难溶,但溶解的部分都能完全电离B.复盐是纯净物,而混盐(如CaOCl2)是混合物C.弱电解
电视剧《宰相刘罗锅》播出之后,人们认识了清朝官吏刘墉
电视剧《宰相刘罗锅》播出之后,人们认识了清朝官吏刘墉。但是,有历史学家认为这个电视剧名犯了错误,他最有可能的理由是(  ) A、刘墉不是驼
前段时间,中共中央九常委深入农村、企业、街道、社区,
前段时间,中共中央九常委深入农村、企业、街道、社区,走进高等院校、科研院所、基层文化单位,与当地的干部群众亲切交流,共商发展大计。这
关于欧洲西部半岛的叙述,正确的是(    ) A.半岛最多、半
关于欧洲西部半岛的叙述,正确的是(    ) A.半岛最多、半岛面积最大的地区 B.南部三大半岛的地形深受第四纪冰川作用的影响 C.北极圈穿过北部大半
______ is certain is that Bill will recover from his injury in time for the foot
______ is certain is that Bill will recover from his injury in time for the football match.    A. As                             B. It                  
如图所示是元素周期表中某一周期元素的原子结构示意图:
如图所示是元素周期表中某一周期元素的原子结构示意图: (1)硼原子结构示意图中的x=______; (2)镁原子的原子结构示意图为,图中与其化学性质相似的

最新题目