Technology helps people do everything from planning to meet for a movie to keeping in tou

Technology helps people do everything from planning to meet for a movie to keeping in touch with a friend who lives in a different country.

When planning to get together with friendsJulian saidIf I want to go and see a movie with a few friendsI usually send them text messages.By telephoneyou have to call every single friend one by one.But text messaging allows you to send the same message to as many people as you’d likewhich saves a lot of time.

EmailIMand other low­cost methods of communication also help people keep long­distance friendships in ways they couldn’t have even a few years ago.

Mike told usI had this friend when I was 8 or 9and then she moved away to the country.We promised to stay friends and to send lettersand at the start we did.Then the letters got fewer and fewer and we at last stopped writing to each other.I think if we had had emailwe would still be in touch.

James found out about cost the hard way.He saidI called my friend in New Zealandwhich is halfway around the worldand it cost me over $200So now I just stay up  late to see if I can catch him on MSN or I write an email.

EmailIMand other low­cost ways of keeping in touch also allow people to develop brief acquaintances (与人相识) into long­lasting friendships.Andrea told usI met this really cool girl.We sometimes email each other.We’ve been in touch over half a year and it’s nice to talk to her.

54What is this passage mainly about?

ATechnology has improved greatly.

BTechnology can help our social lives.

CTechnology keeps far­away friends close.

DText messages bring advantages to our life.

55How does Julian usually get in touch with a group of friends?

ABy emailing them.

BBy chatting with them on MSN.

CBy sending them text messages.

DBy giving them a phone call.

56What does James most probably think of calling his friend in New Zealand?

AConvenient.  BCostly.  CDifficult.  DNecessary.

57. The writer uses Andrea’s story to show that________.

Aeveryone can make good use of technology

Blong­lasting friendships can be gained anywhere

Cthere are many kinds of ways of keeping in touch

Dit is easier to make new friends than before due to technology 

答案

 科技使我们的社交活动变得比以前更方便了。

54B 主旨大意题。本文主要是关于科技在社交生活中所发挥的作用,故选B

55C 推理判断题。根据第二段的If I want to go and see a movie with a few friendsI usually send them text messages.可推断Julian通常是通过发短信的方式跟一群朋友联系的。

56B 细节理解题。根据第五段的James found out  about cost the hard way.以及后文James所说的话,可知他认为给新西兰的朋友打电话联系花费太高。

57D 作者意图题。文章末段主要是讲科技可以让一般的相识发展成长久的友谊,故选D

相关题目

1978年ll月24日晚,风阳县小岗村18户农民,冒着被杀头的危险
1978年ll月24日晚,风阳县小岗村18户农民,冒着被杀头的危险在“大包干”协议上  按下鲜红的手印。这一事件(  )①是农民自发改革农村原有经济体
南极大地的水陆交接处,全是滑溜溜的冰层或者尖锐 冰棱。
南极大地的水陆交接处,全是滑溜溜的冰层或者尖锐 冰棱。企鹅没有可以用来攀爬的前臂,也没有可以飞翔的翅膀,如何从水中上岸?聪明的企鹅是在
两个共点力的大小均等于f,如果它们的合力大小也等于f,则
两个共点力的大小均等于f,如果它们的合力大小也等于f,则这两个共点力之间的夹角为A.30°     B.60°        C.90° D.120°
 The information he gave us is more important than _____ we got ourselves. A.
 The information he gave us is more important than _____ we got ourselves. A. one         B. those         C. that          D. the one
2014年,正值农历马年。春节期间,“马上有”句式拜年短信
2014年,正值农历马年。春节期间,“马上有”句式拜年短信走红,“马上有钱”“马上有房”“马上加薪”等祝福语“万马奔腾”,“马上体”成为今
如图所示,已知:点,, .在内依次作等边三角形,使其一边
如图所示,已知:点,, .在内依次作等边三角形,使其一边在轴上,另一个顶点在边上,作出的等边三角形分别是第1个,第2个,第3个,…,则①=  
关于UAB=WAB/q,下列说法正确的是A.UAB与WAB成正比        B
关于UAB=WAB/q,下列说法正确的是A.UAB与WAB成正比        B.UAB与q成反比C.UAB与WAB及q无关,它是电场本身的性质,只与A、B的位置有关D.以上说法都
用叶繁殖容易成活的植物是(  ) A.椒草  B.葡萄  C.苹
用叶繁殖容易成活的植物是(  ) A.椒草  B.葡萄  C.苹果  D.马铃薯

最新题目