任务型阅读 阅读下面的短文,做出正(A)误(B)判断。 An important part

任务型阅读

阅读下面的短文,做出正(A)误(B)判断。

An important part of learning something is making sure you plan your time and use it well.If you want to remember things wellyou need to review information you’ve learned.Try to follow the advice

DO

DON’T

●Make a study timetable at least three weeks before your exams and follow time to relax and have fun.

●Review little and often.

●While you’re studyinghave short regular breaks.A short break every 45 minutes is a good idea.Stand up and walk around—you will feel more awake.

●Try making a weekly plan showing what you do every dayschooltravelmealsetc.).You might see where you’re wasting time that you could use to study or read.

●Study for hours every night a week before your exam!Studying for hours the night before will make you tired and your brain won’t work well.

Study for a long period of time without a break.Youprobablywon’t rememberinformation very well if you do this.

●Worry too much.If you feel nervousyou won’t learn as well as if you’re relaxed.

1.When learning somethingyou’d better make a plan first._______

2.Make sure to review as much as possible every time.________

3.You’ll feel more awake after a 45-minute break while studying.________

4.If you worry too muchyou can’t learn well.________

5.You should stay up late the night before exams.________      

答案

1.A 题干意为:当学习东西时你最好先制订一个计划。由文中第一句话An important part of learning something is making sure you plan your time and use it well.(学习东西的一个重要组成部分是确保你计划你的时间并很好地利用它。)可知,此句表述正确。

2.B 题干意为:务必每次尽可能多地复习。由文中作者建议做的事情一栏中的句子Review little and often.(要少复习、勤复习。)可知,此句表述错误。

3.B 题干意为:学习时45分钟的休息之后你会感到更清醒。由文中作者建议做的事情一栏中的句子A short break every 45 minutes is a good idea.Stand up and walk around—you will feel more awake.(每45分钟休息片刻是个好主意。站起来走一走,你会感到更清醒。)可知,是每45分钟休息片刻而不是休息45分钟,由此判断此句表述错误。

4.A 题干意为:如果你担心太多,你是不会学好的。由文中作者建议不要做的事情一栏中的句子(DON’TWorry too much.If you feel nervousyou won’t learn as well as if you’re relaxed.“(不要)担心太多。如果你感到紧张,你学得就会不如放松时好。可知,此句表述正确。

5.B 题干意为:在考试前的一晚你应该熬夜。由文中作者建议不要做的事情一栏中的句子(DON’TStudy for hours every night a week before your exam!Studying for hours the night before will make you tired and your brain won’t workwell.“在考试前的一周(不要)每天晚上都学习几个小时!考试前的一晚学习几个小时会使你很累,并且大脑也不会很好工作。可知,此句表述错误。

相关题目

 We lost the match because they had ______ players. They had eleven and we ha
 We lost the match because they had ______ players. They had eleven and we had only nine. A.stronger    B. younger    C. fewer     D. more
在下列四个图中,能够体现基因自由组合定律的是       
在下列四个图中,能够体现基因自由组合定律的是                      (    )
在平面直角坐标系中,点P(x,0)是x轴上一动点,它与坐标
在平面直角坐标系中,点P(x,0)是x轴上一动点,它与坐标原点O的距离为y,则y关于x的函数图象大致是( )A.  B.  C.  D.
已知函数,,其中. ()若在处取得极值,求的值. ()求
已知函数,,其中. ()若在处取得极值,求的值. ()求的单调区间.  
选出下列各项中成语(或熟语)使用不规范的一项:( ) A
选出下列各项中成语(或熟语)使用不规范的一项:( ) A.关于金字塔和狮身人面像的种种天真的、想入非非的神话和传说,说明古埃及人有着极为
第二部分  英语知识运用(共两节,满分35分) 第一节  单
第二部分  英语知识运用(共两节,满分35分) 第一节  单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 从每小题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
下图表示人体血糖平衡调节的部分过程,有关叙述中正确的
下图表示人体血糖平衡调节的部分过程,有关叙述中正确的是 A.激素Z的分泌受神经和激素的双重调节    B.靶细胞识别激素Z的物质是细胞膜上的脂
现有硫酸和硫酸钠的混合溶液200 mL,其中硫酸的浓度为0.4 mol
现有硫酸和硫酸钠的混合溶液200 mL,其中硫酸的浓度为0.4 mol·L-1,硫酸钠的浓度为0.5mol·L-1。若使硫酸和硫酸钠的浓度分别为2mol·L-1。和0.2 mol·L-1,现有

最新题目