A long road leads through the woods to Don Robinson’s unfinished house. Wearing dirty sn

A long road leads through the woods to Don Robinson’s unfinished house. Wearing dirty sneakers and a shirt with holes, Don Robinson is an 81-year-old Missouri businessman. Although he’s rich, he didn’t use his money to buy himself a grand home. Instead, he used it to buy wild land.

Robinson has decided to donate 843 acres of his own personal wilderness to the Department of Natural Resources after his death, which can then be used to create a new state park. His generous donation is the same size as New York City’s Central Park. It is said that it’s the largest land donation to happen in the last 25 years.

How did he come up with this idea? For Robinson, the idea of donation came from his respect for the land and the environment. He doesn’t have children to pass it onto. He hoped that someone would make full use of it, or the land would probably turn into wasteland. A green park filled with trees can at least help deal with global warming, in addition to producing fresh air.

Robinson has lived here in a small wooden house since 1964.One room holds his bed, a few chairs and a desk. He said he didn’t care how much his donation was worth. Tom Pounders who used to work for Robinson said, "He doesn’t think material objects are important.” He also recalled that Robinson once repaired a broken tennis shoe with a spare tire.

Robinson has just one request for the new park that will be established after his death. He’d like it to be named the Don Robinson State Park. "There’s a lot of Robinsons, but only one me. It would be nice if people remembered to use my full name when walking through the park," he said.

In paragraph 2, the underlined word “wilderness” refers to _______.

       A.wild animals           B.wild land         C.wild plants       D.wild wounds

Don Robinson has decided to donate _____ to the Department of Natural Resources after his death.

       A.a green park            B.a big wooden house

       C.843 acres of land            D.all his money

According to the passage, which of the following statements about is TRUE?

       A.Don Robinson paid much attention to how much his donation was worth.

       B.New York City’s Central Park was built with Don Robinson’s help.

       C.Don Robinson had many children and lived with them.

       D.The idea of donation came from Robinson’s respect for the land and the environment.

Which of the following words can be used to describe Don Robinson?

       A.rich, generous and simple       B.rich, mean and lonely k+s-5#u 

       C.simple, lonely and cruel  D.rich, simple and mean

答案

【小题1】B

【小题2】C

【小题3】D

【小题4】A


解析:

【小题1】(解析:根据第一段最后一句“he used it to buy wild land”可知,选项B是正确答案。)

【小题2】(解析:第二段第一句提供了相关信息。)

【小题3】(解析:选项D与第三段第二句提供的信息是一致的,所以它是正确答案。)

【小题4】(解析:综合全文的信息,不难断定选项A是正确答案。)

相关题目

自20世纪60年代,甲国开始在临近乙国边境的地区设立边境工
自20世纪60年代,甲国开始在临近乙国边境的地区设立边境工业区,吸引乙国的企业来此投资建厂,并从乙国进口原料和零部件,加工、组装成成品后再
对于实数集R上可导函数,满足,则必有 A.          B.C.
对于实数集R上可导函数,满足,则必有 A.          B.C.           D.
图为人心脏的内部结构示意图,医生给某人右手臂静脉注射
图为人心脏的内部结构示意图,医生给某人右手臂静脉注射一种药物治疗头痛。该药物通过心脏的途径是   A.Ⅰ→ Ⅲ →Ⅱ→Ⅳ B.Ⅳ→Ⅱ→Ⅲ→Ⅰ
下列叙述中,与肺的气体交换作用无直接关系的是:(   
下列叙述中,与肺的气体交换作用无直接关系的是:(    )     A.肺泡数目很多            B.肺泡位于细支气管的末端     C.肺泡外包绕
如图16-5所示,滑雪者由静止开始沿斜坡从A点自由滑下,然
如图16-5所示,滑雪者由静止开始沿斜坡从A点自由滑下,然后在水平面上前进至B点停下.已知斜坡、水平面与滑雪板之间的动摩擦因数皆为μ,滑雪者(
在中,分别是所对的边,已知,,三角形的面积为, (1)求
在中,分别是所对的边,已知,,三角形的面积为, (1)求的大小;  (2)求的值.
N2O5是一种新型硝化剂,其性质和制备受到人们的关注。 (1) 
N2O5是一种新型硝化剂,其性质和制备受到人们的关注。 (1) 一定温度下,在恒容容密闭容器中N2O5可发生下列反应:N2O5(g)4NO2(g)+O2(g);△H>0 ①如表为反
2009年3月,十一届全国人大二次会议第二次全体会议上,听取
2009年3月,十一届全国人大二次会议第二次全体会议上,听取全国人大常委会委员长吴邦国作全国人大常委会工作报告,一年来,人大常委会共审议15件

最新题目