Topping the class academically was certainly an advantage. Studying was a breeze for Nige

Topping the class academically was certainly an advantage. Studying was a breeze for

Nigel. The reward was certainly incomparable to the little effort that he had to put it. It begin when he was selected to help the teachers in the computer laboratories.

The peak of his school career came not when he topped the school but when he was selected for the nationwide competition. Unlike everyone else, Nigel wanted to join the contest because he liked playing with the Lego sets and making something out of them. Nigel spent the next two months rebuilding the robot. It was during the time that Nigel found out about the prizes for the competition. Its well us auspices competitor. Alicia, from a neighboring school. His early intentions were forgotten. Getting the thousand-dollar prize was more important than anything else. Nigel decided to befriend Alicia. Unaware of his intentions, she told him all about the robot that she had been building for the competition. He even helped her to put the finishing branches to her robot. He was glad with the way things had progressed. His robot looked even better than Alicia’s and it was able to become a ball with its arms, something Alicia had failed to do.

On the day of the competition, he says Alicia. Everything dawned on her the minute she saw him among the competition. She stared at him, puzzled at first, then angry and finally a look of helplessness came over her.

The flashbulbs of the camera exploded in Nigel’s try. The robot bird performed actions so unique and different that the specialist judgments were the same. Nigel was so personal with himself that he did not even notice the girl standing a few feet away from him. Without her, he would never win the competition.

What reward did Nigel receive for doing well in his school work?

A. He was offered a part-time job      B. He was honored with a scholarship

C. He helped his teacher construct a robot      D. He helped in the computer laboratories

Nigel’s original intention of joining the contest was to ___.

A. be the top student of the school             B. being great honor to his school

C. constructs a robot with the Lego sets         D. wins the thousand-dollar prize

Why did Nigel help Alicia finish her robot?

A. He tried to make friends with her       B. He was fond of building robots

C. He intended to help her               D. He didn’t want her to suspect him

What is the author’s attitude towards Nigel’s actions?

A. He is mildly critical           B. He is strongly critical

C. He is in favor of them          D. His attitude is not clear

答案

【小题1】D

【小题2】C

【小题3】D

【小题4】A


解析:

这是一篇记叙文。主要讲的是一位学习优异的学生Nigel 一次有机会参加全国机器人大赛,开始时出于爱好,为了一千美元的奖金,别有用心的取得另一位参赛选手Alicia 的信任,获得她的参赛机器人秘密,当自己成功时却忘记了该感谢的人。

【小题1】细节理解题。由第一段最后一句不难得出答案。

【小题2】细节理解题。从第二段第二句可得出答案。出于爱好是他参赛的住处目的。

【小题3】推理判断题。从全文主要是第二段可得知在她帮助Alicia 过程中是用心不良的,只是想获取对方的秘密,但又不能暴露自己,只好伪装到底。

【小题4】推理判断题。从最后一段作者对成功后的Nigel得意忘形的描写,以及最后两句结尾的评论,可知作者对这种虚伪的人是持委婉批评态度的。

相关题目

由两种气态烃组成的混合气体,其平均组成为C2H3,因此混合
由两种气态烃组成的混合气体,其平均组成为C2H3,因此混合气体的成分和体积之比可能是( )A.C2H2和C2H4,体积比为1∶1B.C2H2和C2H6,体积比为3∶1C.C2H4和C2H
方程(x2-4)2+=0表示的图形是(    )A.两条直线         B.两
方程(x2-4)2+=0表示的图形是(    )A.两条直线         B.两个点             C.四个点            D.四条直线
据报道,我国登记的个体工商户为2 423万户,私营企业202.86万
据报道,我国登记的个体工商户为2 423万户,私营企业202.86万户,从业人员达7 474万人,注册资金21 648亿元,共创产值19 878亿元,实现社会商品零售额19 6
下列关于浓硫酸的叙述正确的是(    )              
下列关于浓硫酸的叙述正确的是(    )                                         A、浓硫酸具有吸水性,因而能使蔗糖炭化 B、浓硫
下列各句中,没有语病的一句是                   
下列各句中,没有语病的一句是                                        (    )     A.9月18日,管理层出台了三项救市政策,“
It took me a long time before I was able to fully appreciate what they _______ f
It took me a long time before I was able to fully appreciate what they _______ for me. A. had done              B. did              C. would do            D. were doi
Will you ________ playing basketball? A.join us in       B.join to  
Will you ________ playing basketball? A.join us in       B.join to      C.join us to         D.to join us
铁制品在通常情况下很易生锈,制造时往往在铁制品表面电
铁制品在通常情况下很易生锈,制造时往往在铁制品表面电镀一层铜起防锈作用。下列说法正确的是(     )A.镀铜铁制品不可以在弱酸性条件下使

最新题目