Planning a visit to the UK? Here we help with ways to cut your costs. AVOID BIG EVNENTS

Planning a visit to the UK? Here we help with ways to cut your costs.

AVOID BIG EVNENTS big sporting events, concerts and exhibitions can increase the cost of accommodation and make it harder to find a room. A standard double room at the Thistle Brighton on the final Friday of the Brighton Comedy Festival(19 Oct.) cost 118.15.

If you can be flexible and want to know dates to avoidor you're looking for a big event to pass your time­check out sites such as Whatsonwhen.com, which allow you to search for events in the UK by city, date and category.

STAY AWAY FROM THE STATION If traveling to your destination by train, you may want to find a good base close to the station, but you could end up paying more for the sake of convenience at the start of your holiday.

Don't be too choosy about the part of town you stay in. Booking two months in advance, the cheapest room at Travelodge's Central Euston hotel in London for Saturday 22 September was 95.95. A room just a tube journey away at its covent Garden hotel was 75.75. And at Farringdon, a double room cost just 62.95.

LOOK AFTER YOURSELF Really central hotels in cities such as London, Edinburgh and Cardiff can cost a fortune, especially at weekends and during big events. As an alternative consider checking into a self­catering flat with its own kitchen. Often these flats are hidden away on the top floors of city centre buildings. A great example is the historic O'Neill Flat on Edinburgh's Royal Mile, available for 420 for five days in late September, with room for four adults.

GET ON A BIKE London's Boris bikes have attracted the most attention, but other cities also have similar programmes that let you rent a bicycle and explore at your own pace, saving you on public transport or car parking costs.

Among the smaller cities with their own programmes are Newcastle (casual members pay around 1.50 for two hours) and Cardiff (free for up to 30 minutes, or 5 per day)

56The Brighton Comedy Festival is mentioned mainly to show big events may________

Ahelp travelers pass time

Battract lots of travelers to the UK

Callow travelers to make flexible plans

Dcause travelers to pay more for accommodation

57.“Farringdon in Paragraph 5 is most probably ________

Aa hotel away from the train station

Bthe tube line to Covent Garden

Can ideal holiday desinationo

Dthe name of a travel agency

58The passage shows that the O'Neill Flat ________

Alies on the ground floor

Bis located in central London

Cprovides cooking facilities for tourists

Dcosts over 100 on average per day in late September

59Cardiff's program allows a free bike for a maximum period of ________

Ahalf an hour        Bone hour

Cone hour and a half  Dtow  hours

60The main purpose of the passage is ________

Ato tell visitors how to book in advance

Bto supply visitors with hotel information

Cto show visitors the importance of self­help

Dto offer visitors some money­saving tips

答案

【语篇解读】本篇是一篇说明文。主要给读者讲解了去英国节约开支的途径。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1

Planning a visit to Uk? 

……ways to cut your costs

开篇名义:直接告诉读者去英国节约开支的途径。

第二部分(Para. 2-3

......can increase the cost of accommodation.....

a week later

避开一些大事,诸如大的运动会、音乐会及展览等。

第三部分(Para. 4-5

Stay away from......end up paying more......

住宿离火车站远一点,这样住宿费用会低一点。

第三部分(Para.6

look after yourself

self-catring flat with its own kitchen……

找那种带厨房的房子自己做饭来节约开支。

第三部分(Para. 7-8

Get on a bike. ……saving you on……

租辆自行车来节约乘公交的费用或者是开车的停车费。

【解析】

56. C推理判断题。难度:中等。题干关键词为:The Brighton Comedy Feasival,定位第二段。根据句子: The Brighton Comedy Feasival cost £169.15….A week later, the same room cost £118.15,可以得知,主要是为了说明在有大事期间游客付费呀更高一些。

干扰项排除C选项提及flexible ,但是指如果游客时间灵活的话,根据具体情况而定。而本提及布莱顿的喜剧节的目的则能从上面的解析中可以看出。

57.A。推理判断题。难度:中等。题干已经明确告知第五段,所以,直接在第五段找答案。文中提及:at Farringdon, a double room cost just £62.95;再看前两个句子,只因为距离车站的距离不同,价格相差很大,从£75.75£95.95,可知两个信息:Farringdon首先是旅馆;其次是相对来说离车站较远。

58.C。事实细节题。难度:中等。题干核心词:O’Neill Flat,定位文章第六段。第六段的小标题为;looking after yourself.文章提到细节:self-catring flat with its own kitchen……,可知答案。

解题思路本题选项A给的信息ground floor 与原文所给信top floor 有出入。B选项说的是位于伦敦中心,但原文给的是cities such as London,Edinburghh and CardiffD选项给的是over 100 per day。原文信息是420 for five days ,所以答案错误。

59.A。事实细节题。难度:中等。题干核心词:a free bike ,定位7-8节。文章最后一句:free up to 30 minutes.所以可知答案。

解题思路:本题如果注意到题干核心词:free,找到文中细节:free up to 30 minutes。此题是不难得出答案的。

60D。推理判断题。难度:较易。回到文章开头,Here we help ways to cut your costs不难看出答案。

【难句学习

1.      If traveling to your destination by train, you may want to find a good base close to the station, but you coule end up paying moer for the sake of convinience of your holiday.

翻译:如果乘火车去你的目的地,你可能会找一家离车站很近的旅馆,但这样你可能会因为图假期的方便而最终多花很多钱。

分析:If traveling…,这是一个省略的状语从句。end up doing,以。。。而告终,最终。。。for the sake of  为了。。。。。。

2 …but other cities also have similar programmes that let you rent a bicycle and explore at you own pacesaving you pubilc transport or car parking costs.
【翻译】。。。但其他城市同样也有类似的计划会让你租自行车按照自己的节奏来探索旅行,这样能节约公交费用或者是停车费。that…引导定语从句,修饰先行词programmes; saving……用分词短语在这里作状语,可以改为定语从句:which saves ……

相关题目

实验室以含有Ca2+、Mg2+、Cl-、SO、Br-等离子的卤水为主
实验室以含有Ca2+、Mg2+、Cl-、SO、Br-等离子的卤水为主要原料制备无水CaCl2和Br2,流程如下:   (1)操作Ⅰ使用的试剂是________,所用主要仪器的名称
把人类带人蒸汽时代的发明是 A.珍妮机             
把人类带人蒸汽时代的发明是 A.珍妮机                B.改良蒸汽机           C.火车                   D.汽船
 — _____  — I like English and math best.     A. What do you dislik
 — _____  — I like English and math best.     A. What do you dislike?      B. What is your favorite subject?     C. Do you want to learn something new?     D. Where do you come
下列实验操作正确的是( )
下列实验操作正确的是( )
有学者记载,辜鸿铭在北京大学任教,他梳着辫子走进课堂
有学者记载,辜鸿铭在北京大学任教,他梳着辫子走进课堂,学生们对他的辫子觉得怪异,都在发笑。辜鸿铭平静地说,“你们笑我,无非是因为我的
2007年11月7日,我国自主研制的第一颗月球探测卫星“嫦娥一
2007年11月7日,我国自主研制的第一颗月球探测卫星“嫦娥一号”完成了第三次近月制动,正式进入科学探测的工作轨道,之后传回了第一幅月面图像,
假如你是Tom , 请你给你的朋友Mike写一封信,告诉他你如何到
假如你是Tom , 请你给你的朋友Mike写一封信,告诉他你如何到学校,并根据下列表格的内容, 告诉他你们班的学生如何到到校上学。(60词) bikebussubwayca
俗话说:“轻霜冻死单根草,狂风难毁万亩林”。要建设一
俗话说:“轻霜冻死单根草,狂风难毁万亩林”。要建设一个团结的集体,需要我们:①各尽所能,发挥特长②拧成一股绳,互帮互助③融入集体,奉

最新题目