When in doubt, cut that out! Yeah, yeah, doubting Thomas may have had a point in his day

When in doubt, cut that out! Yeah, yeah, doubting Thomas may have had a point in his day, and life may not be what you want it to be, but if you constantly doubt yourself, how can you accomplish anything?

Where is your confidence? What possible good can come from taking the negative aspect of any situation and growing it into acceptance?

The purpose of achievement is to attain a goal. So, if you set your goals and strive to get there, it should be assumed that you are moving toward your goals no matter what you are doing, right?

When watching a football game, one of those great high school starter games, set to determine who starts when the real game begin. I noticed the coach called “defense” only when the team was “protecting” their goal. As long as the team was fighting for more ground they played “offense”. Along the same lines, I've heard the phrase, “A strong defense requires a good offense.” Simply put, if you concentrate more on gaining ground than on protecting your goal, your accomplishments will be greater. Time spent protecting your goal is wasted time, when you could be working toward attaining your goal rather than preventing others from reaching their goal.

In business, if you waste your time focusing on what the competition is doing rather than working toward meeting your goals, you don't get very far.

Focus your attention on where you're going. Don't waste time worrying about where the competition is. You will gain ground while they are watching you. Smile as you reach your destination.

6. The writer of the passage intends to tell us________.

A. a common rule in a football game

B. how to beat your competitors

C. to overcome our doubt and achieve our goals

D. how to deal with our doubt in life

7. The author's purpose of mentioning Thomas in the first paragraph is to________.

A. show that famous people can change our life

B. tell us that successful people never doubt themselves

C. ask us to learn from successful people

D. tell us it's quite natural for people to doubt themselves

8. The author suggests that in business we should________.

A. avoid too much competition

B. seek as much cooperation as possible

C. focus on our own goals

D. know our competitors as well as ourselves

9. What did the author learn from watching a football game?

A. Slow and steady win the race.

B. A good offense is the best defense.

C. Teamwork leads to success.

D. A miss is as good as a mile.

10. The passage is intended for________.

A. football players         B. coaches

C. businessmen           D. common readers

答案

6. 解析:选C。主旨大意题。概括全文的主旨可知,作者的目的是想告诉我们要实现目标就必须首先消除疑虑。

7. 解析:选B。推理判断题。作者在第一段提到爱迪生,如果爱迪生怀疑自己,我们的生活将是另一番模样,说明像爱迪生这样伟大的人物其成功的奥秘就在于坚信自己的目标。

8. 解析:选C。细节理解题。根据文章倒数第二段可知,作者建议我们在做生意时要全力追求自己的目标,而不是考虑对手在做什么。

9. 解析:选B。推理判断题。作者通过足球比赛所获得的启迪是:进攻是最好的防御。A项表示坚持就是胜利C项强调合作的重要性;D项表示差之毫厘,缪之千里

10. 解析:选D。推理判断题。综合分析文章可知,作者在文中虽然提到了发明创造,足球比赛和做生意,但这仅仅是作者说明问题的手段,而全力以赴实现目标的建议针对所有的人。

相关题目

 I have always regretted ______ harder at school.     A. not to study   
 I have always regretted ______ harder at school.     A. not to study                           B. to not study     C. having not studied              
从2006年起,联合国科教文组织设立首次以中国人名字命名的
从2006年起,联合国科教文组织设立首次以中国人名字命名的国际奖项“孔子教育奖”。孔子的下列名言中,对我们的学习有直接指导意义的是 ①因材施
61. Americans are ready to __________ (招待) foreigners at their homes, shar
61. Americans are ready to __________ (招待) foreigners at their homes, share their holidays and their home life. 62. There were so many tourists on the Great Wall that I got s___________ from my
以下地区风向与等压线的交角最小的是    A. 山区       
以下地区风向与等压线的交角最小的是    A. 山区          B.高原              C. 平原      D. 大洋表面  
如图,在匀强电场中,a、b两点连线与电场线成60角.将正电
如图,在匀强电场中,a、b两点连线与电场线成60角.将正电荷由a点移到b点,电场力做正功,可以判定电场线的方向是       (填斜向上或斜向下).
She has __________ close friends so that she really doesn’t know __________ A
She has __________ close friends so that she really doesn’t know __________ A.many; who to talk                  B.few; who to talk to C.much; what to do            
中国近代民族资本主义工业兴起的条件是   ①外商企业的
中国近代民族资本主义工业兴起的条件是   ①外商企业的刺激        ②西方工业革命的推动        ③洋务运动的诱导        ④封建政府
下列图示的实验中,正确的是            A         
下列图示的实验中,正确的是            A                B                C                    D

最新题目