Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia hav


Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours.
Mobile phone use among children has become a problem for the school this year. Several children have got mobile phones as Christmas gifts, and more students will want them.
Mary Bluett, an official, said mobile phone’s use is a distraction to students during school hours and it also gives teachers so much trouble in their classrooms. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.
She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children.
Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office. They also said there were many reasons why the students should not have mobile phones at school: they were easy to lose and were a distraction(分散注意力) from studies.
Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.
【小题1】Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones ___.
A.because they are studentsB.when they are free
C.when they are at schoolD.because they are children
【小题2】We know from the passage that some children get mobile phones from ____.
A.the makers and sellersB.the passer-by and strangers
C.their parents and friendsD.some mobile phone users
【小题3】What does the underlined word cheat mean in the passage?
A.聊天B.作弊C.查询D.核对
【小题4】Some parents felt unhappy because they couldn’t ___during school hours.
A.use their mobile phones
B.leave their mobile phones at school office
C.help the teachers with their work
D.get in touch with their children
【小题5】The passage tells us that ___.
A.students shouldn’t have mobile phones at school except for some special reasons
B.it is impossible to ban students from using mobile phone at school
C.some parents felt unhappy because they couldn’t use their phones at school
D.parents should teach their children how to use mobile phones during school hours

答案


【小题1】C
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】A解析:

【小题1】细节理解题,由文中语句“Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours.”可知。
【小题2】细节理解题,由文中语句“Several children have got mobile phones as Christmas gifts,”可知。
【小题3】词义推断理解题,由上下文中的语句推测可知。
【小题4】细节理解题,由文中语句“She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children.”可知。
【小题5】句意理解题,纵观全文可知。

相关题目

Augusto Esquivel is a sculptor who, in his own words, is “crazy with comparis
Augusto Esquivel is a sculptor who, in his own words, is “crazy with comparisons of reality and potential and the balance between them.” Perhaps the best example of what he’s talking about are
近年来,西藏青稞酒、山西老陈醋、新疆沙棘汁等各地名优
近年来,西藏青稞酒、山西老陈醋、新疆沙棘汁等各地名优土特产纷纷出现在北京的“商品大集”上,广受市民青睐。一系列“商品大集”的举办有利
下列表述中有一种与其他三种表述所指元素不相同,该表述
下列表述中有一种与其他三种表述所指元素不相同,该表述是( ) A.地壳中含量最多的元素 B.空气中含量最多的元素 C.人体中含量最多的元素 D.
常温下某液态有机物A 10.6g和标况下30LO2完全反应,只生成CO2
常温下某液态有机物A 10.6g和标况下30LO2完全反应,只生成CO2和液态水,将剩余的气体先通过浓硫酸浓硫酸增重9g,再将剩余的气体通过足量的碱石灰,气
下列句子没有语病的一句是:(    )(2分) A、为了防止
下列句子没有语病的一句是:(    )(2分) A、为了防止这类交通事故不再发生,我们加强了交通安全的教育和管理。 B、不管气候条件和地理环境
下列地貌景观,属内力作用的是 A.U形的冰川谷  B.路南石
下列地貌景观,属内力作用的是 A.U形的冰川谷  B.路南石林  C.夏威夷群岛  D.戈壁、荒漠  
下列离子方程式正确的是(     ) A.铁跟稀硫酸反应:2Fe+6H+═
下列离子方程式正确的是(     ) A.铁跟稀硫酸反应:2Fe+6H+═2Fe3++3H2↑      B.饱和石灰水跟盐酸反应:H++OH-═H2O C.在硫酸溶液中加入氢氧化钡溶液:B
文字的发明是人类跨入文明社会的标志之一。下列选取的一
文字的发明是人类跨入文明社会的标志之一。下列选取的一组甲骨文主要反映了中国古代的(    ) A.宗法制         B.分封制          C

最新题目