Welcome to the Amazing kids Website! Here you can read about clever children all over the

Welcome to the Amazing kids Website! Here you can read about clever children all over the world.
Gina, who is thirteen years old, got first prize in the “Young Look of the Year” competition and is now writing her own recipe (烹饪) book for kids. "I want it to be fun to read and easy enough for children to use," she says. Gina learned by observing (观察)her father, who's also good at cooking, in the kitchen. She wants to encourage other children to cook because "everyone needs to eat, so it's a skill that will always be useful!
Fourteen-year-old Bren used to love running until he had a serious car accident three years ago. He lost part of one leg and didn't even expect to walk again. Now he's an athlete who has recently completed a marathon. "After my accident I wanted to give up," he says. "But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helga has always been good at science, but she thought it was too difficult to become an inventor. Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town. "That gave me an idea," says the clever sixteen-year-old girl. It took her over a year to invent a special machine that tells car drivers when a train is coming. One company is already interested in selling it, so it may be in the shops soon!
【小题1】How is Gina trying to encourage other children to cook?
A.By observing her father.
B.By writing a recipe book for kids.
C.By giving them delicious food to eat.
D.By getting first prize in the competition.
【小题2】Why is it surprising that Bren is an athlete?
A.Because he can' t walk.B.Because he lost part of one leg.
C.Because he gave up running.D.Because he used to love running.
【小题3】 Which of the following is true about Helga?
A.She saw a car hit a train in her town.
B.She sold special machines to car drivers.
C.She invented a special machine for car drivers.
D.It is impossible for her to become an inventor.
【小题4】Which would be the best title for the passage?
A. Amazing Kids, Special Abilities      B. How to Be a Good Student
C Different People, Different Ideas      D. How to Get Living Skills

答案


【小题1】B
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】A解析:
【主旨大意】来自网页的文章介绍了三个不同非凡本领的孩子,给儿童写烹饪的Gina;喜欢跑步,出交通事故失去腿的一部分 还能参加马拉松的Bren;通过火车汽车相撞突发灵感而发明避免火车汽车相撞的机器的Helga。
【小题1】细节理解题 由文章第二段“"I want it to be fun to read and easy enough for children to use”“我想让它(烹饪书)有趣,并足够容易适合儿童读”,可知。
【小题1】细节理解题 通读第三段可知Bren喜欢跑步,出了事故,失去腿的一本后还能参加马拉松。所以是一个惊奇。
【小题1】细节理解题 通读第四段可知当Helga听说在她的城镇发生了汽车火车相撞事故,突发奇想,发明了避免火车汽车相撞的机器,不久将出现在商店,可知C正确。
【小题1】整体理解题 通读文章可知文章介绍了三个不同非凡本领的孩子,给儿童写烹饪的Gina;喜欢跑步,出交通事故失去腿的一部分 还能参加马拉松的Bren;通过火车汽车相撞突发灵感而发明避免火车汽车相撞的机器的Helga,可知这三个令人惊讶孩子,具有非分的本领。

相关题目

下列叙述不正确的是(    ) A.取淀粉和稀硫酸共热后的溶液
下列叙述不正确的是(    ) A.取淀粉和稀硫酸共热后的溶液,加入新制银氨溶液共热,没有银镜产生,证明淀粉尚未水解成葡萄糖 B.结构式为的有机物
据统计,我国自专利法实施以来,外国企业在华申请专利达14
据统计,我国自专利法实施以来,外国企业在华申请专利达14万件,是国内企业专利申    请量的6.4倍。在光学、移动通讯等高科技领域,外国申请专
下图是电解水反应的示意图。下列叙述正确的是(    ) A.
下图是电解水反应的示意图。下列叙述正确的是(    ) A.水分子是由氢分子和氧分子构成的       B.分子在化学反应中可以再分 C.水是由氢气和
在“探究加速度与物体质量、物体受力的关系”的实验中,
在“探究加速度与物体质量、物体受力的关系”的实验中,按实验要求装置好器材后,应按一定步骤进行实验,下述操作步骤的安排顺序不尽合理,请
目前,“订单实训”的职业培训新型模式深受用人企业和劳
目前,“订单实训”的职业培训新型模式深受用人企业和劳动者的青睐。这种培训模式以专业为导向,以用人单位的实际需求为目标,力争做到“让需
请仿照下面句子的修辞和句式特点,另写一组句子。(不一
请仿照下面句子的修辞和句式特点,另写一组句子。(不一定与原句字数相等) 夜空的疏星,并不因为明月就在面前而收敛光辉;园中的兰花,并不因
. _______ great achievements the future may have in store for China, it’s like
. _______ great achievements the future may have in store for China, it’s likely that many of them will be born in northwestern Beijing.   A. However                        
.1942年初,中国政府派遣远征军到缅甸的直接目的是(   )
.1942年初,中国政府派遣远征军到缅甸的直接目的是(   ) A.确保滇缅公里的畅通     B.解救被困的日军     C.解救被困美军     D.确保云南安全