A When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called “Brownie”. My br

   A

When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called “Brownie”. My brothers and I all loved Brownie and did different things with her. Ore of us would walk her, another would feed her, then there were baths, playing catch and many other games, Brownie, in return. loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them we always felt better when she was around.

One day, as I was getting her food, she chewed up(咬破)one of Dad’s shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, ”Bad girl,” she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.

Brownie turned out to be more than just our family pet, she went everywhere with us .People would stop and ask if they could pet her. Of course she’d let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when we’d be out walking and a small child would come over and pull pm her hair. she never barked(吠) or tried to get away. Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she lovely everyone.

Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss days when she was with us.

41. What would Brownie do when someone was ill in the family?

A. Look at them sadly.    B. Keep them company.

C. Play games with them.  D. Touch them gently.

42. We can infer from Paragraph 2 that Brownie__________.

A. world eat anything when hungry   B. felt sorry for her mistake

C. loved playing hide-and-seek       D. disliked the author’s dad

43.Why does the author say that Brownie was more than just a family pet?

A. She was treated as a member of the family.

B. She played games with anyone she liked.

C. She was loved by everybody she met.

D. She went everywhere with the family.

44. Some people got frightened by Brownie when she__________.

A. smiled    B. barked    C. rushed to them    D. tried to be funny

45.Which of the following best describes Brownie?

A. Shy      B. Polite     C. Brave    D. Caring

                            

答案

41-45 BBCAD  


解析:

语篇解读】本篇文章为记叙文。作者给我们讲述了他的家里的一条受到特别宠爱的狗Brownie的种种可爱之处,虽然这只狗已经去世多年,作者对它依然记忆犹新。

【小题1】细节理解题。第一段倒数第二句话的whoever was sick and just be with him说明当家里有人生病的时候,它就陪在身边,最后一句话的be around也说明了这一点。这和B项的company“陪伴;伙伴”吻合。

【小题2】推理判断题。第二段最后一句话的she looked down at the ground I saw a tear in her eyes 说明Brownie对咬破了作者的父亲的鞋的悔恨,说明它意识到了自己的错误。

【小题3】推理判断题。第三段首句是主题句,more than just our family pet说明Brownie不仅仅受到作者全家的喜爱,还受到了主人一家之外的几乎所有人的喜爱。 第二句对该句话进行了解释,everywhere说明了它受喜爱的人群之广。

【小题4】细节理解题。第三段第7句话说到了当别人都和Brownie玩的时候,它会笑,所以答案选A。但是这在不熟悉的人眼里会误以为Brownie是生气,倒数第二句的show her teeth就是表示生气。这会让考生误选C项。

【小题5】推理判断题。通读全文,从Brownie陪伴病人,知错就改,特别受人宠爱可以看出来它是一个有爱心的小狗,caring意为“有爱心的”,和Brownie吻合。

相关题目

相同体积、相同氢离子浓度的强酸溶液和弱酸溶液分别跟足
相同体积、相同氢离子浓度的强酸溶液和弱酸溶液分别跟足量的镁完全反 应,下列说法正确的是( ) A.弱酸溶液产生较多的氢气        B.强酸溶
(6分)由铜片、锌片和足量稀H2SO4组成的原电池中,若锌片
(6分)由铜片、锌片和足量稀H2SO4组成的原电池中,若锌片只发生电化学腐蚀,一段时间后某极产生3.36 L(标准状况)的气体。问:(1)负极是     
图中阴影部分的点满足不等式组.在这些点中,使目标函数K=6x
图中阴影部分的点满足不等式组.在这些点中,使目标函数K=6x+8y取得最大值的点的坐标是            .
下列哪一项说法是错误的( ) A.酶的活性是指酶催化一定化学
下列哪一项说法是错误的( ) A.酶的活性是指酶催化一定化学反应的能力 B.温度、pH和酶的抑制剂等条件会影响果胶酶的活性 C.果胶酶是能催化果胶分解
如图15-3-9所示,匀强磁场中有一通以方向如图的稳恒电流的
如图15-3-9所示,匀强磁场中有一通以方向如图的稳恒电流的矩形线圈abcd,可绕其中心轴OO′转动,则在转动过程中(    ) 图15-3-9A.ad和bc两边始终无磁场
伴随我国民主政治的不断完善,公民参与政治生活的热情也
伴随我国民主政治的不断完善,公民参与政治生活的热情也不断高涨。在我国的政治生活中,公民参与管理国家和管理社会的基础和标志是 A.依法履行
(7分)王羲之尝诣门生家,见棐几①滑净,因书之,真草②
(7分)王羲之尝诣门生家,见棐几①滑净,因书之,真草②相半。后为其父误刮去之,门生惊懊者累日。又尝在蕺山③见一老姥④,持六角竹扇卖之。
已知:(1)两分子乙酸分子间脱水可形成乙酸酐: (2)HO—
已知:(1)两分子乙酸分子间脱水可形成乙酸酐: (2)HO—CH2—CH=CH—CH2—OH氧化时分子中的碳碳双键会被同时氧化。(3)HO—CH2—CH2—CHCl—CH2—OH氧

最新题目