Supermarkets are trying out new computers that make shopping carts more intelligent

    Supermarkets are trying out new computers that make shopping carts more intelligent(具备智能的). They will help shoppers find paper cups or toilet soap, and keep a record of the bill.

    The touch-screen devices(触摸屏装置)are on show at the Food Marketing Institute’s exhibition here this week. “These devices are able to create value and get you around the store quicker,” said Michael Alexandor, manager of Springboard Retail Networks Inc, which makes a smart cart computer called the Concierge.

     Canadian stores will test the Concierge in July. A similar device, IBM’s “Shopping Buddy”, has recently been test-marketed at Stop & Shop stores in Massachusetts.

     Neither device tells you how many fat grams or calories are in your cart, but they will flash you with items on sale. The idea is to make it easier for people to buy, not to have second thoughts that maybe you should put something back on the shelf.

    “The whole model is driven by advertisers’ need to get in front of shoppers,” said Alexandor. “They’re not watching 30-second TV ads anymore.”

       People can use a home computer to make their shopping lists. Once at the store, a shopper can use a preferred customer card to start a system(系统)that will organize the trip around the store. If you’re looking for toothpicks, you type in the word or pick it from a list, and a map will appear on the screen showing where you are and where you can find them.

       The device also keeps a record of what you buy. When you’re finished, the device figures out your bill. Then you go to the checker or place your card into a self-checkout stand and pay.

      The new computerized shopping assistants don’t come cheap. The Buddy devices will cost the average store about $160,000, and the Concierge will cost stores about $500 for each device.

53. The underlined word “they” (paragraph 1) refers to______.

A. supermarkets       B. shop assistants  

C. shopping carts     D. shop managers

54. Which of the following is the correct order of shopping with computerized shopping carts?

a. Start the system.                b. Make a shopping list.

c. Find the things you want.    d. Go to a self-checkout stand.

A. abdc         B. bacd       C. acbd      D. bcad

55. We can learn from the last paragraph that______.

A. intelligent shopping carts cost a large sum of money

B. the Concierge is cheaper than the Buddy devices

C. shop assistants with computer knowledge are well paid

D. average stores prefer the Concierge to the Buddy devices

56. What might be the most suitable title for the text?

A. New age for supermarkets               B. Concierge and Shopping Buddy

C. New computers make shopping carts smarter

D. Touch-screen devices make shopping enjoyable

答案

53---56    CBAC  


解析:

53.解析:这是一道所指题。根据第一段“Supermarkets are trying out new computers that make shopping carts more intelligent.”可确定they指的是shopping carts。

54.解析:这是一道判断顺序题。根据短文内容可判断出正确的顺序是:列出购物清单、开动系统、找到想要的物品、去付款处。

55.解析:这是一道主旨题。最后一段“The new computerized shopping assistants don’t come cheap.”表示这个系统非常昂贵。

56.解析:这是一道主旨题。这篇短文讲述了一种智能城市购物车,它能完成一系列的工作,使人们的购物更加便捷。所以New computers make shopping carts smarter是最佳题目。

相关题目

如图所示,电源电压为6V且保持不变,滑动变阻器的最大阻值
如图所示,电源电压为6V且保持不变,滑动变阻器的最大阻值为20Ω,定值电阻R0为5Ω.闭合开关后,移动滑片,发现能使电流表(“0~0.6A”或“0~3A”)
若角与角的终边关于轴对称,写出角与角的关系:       
若角与角的终边关于轴对称,写出角与角的关系:                    .
如下图:在消费某一物品时,随着消费数量(OQ)的增加,人
如下图:在消费某一物品时,随着消费数量(OQ)的增加,人们从每一增加的消费中得到的满足感(OMU)却逐步递减。这一心理现象可能会导致企业( 
现如今“房奴”这个名词已经越来越成为我们社会所共同关
现如今“房奴”这个名词已经越来越成为我们社会所共同关注的热点。房价过高,是催生“房奴”的直 接原因。针对“高房价”,下面相关认识正确的
下列五种烃:①2-甲基丁烷  ②2,2-二甲基丙烷  ③丙烷  ④
下列五种烃:①2-甲基丁烷  ②2,2-二甲基丙烷  ③丙烷  ④戊烷  ⑤2-甲基丙烷,按它们的沸点由高到低的顺序排列正确的是(    ) A.①②③④⑤ 
(三)阅读下文,完成13—16题。(16分)民工父亲的“幸福
(三)阅读下文,完成13—16题。(16分)民工父亲的“幸福”李良旭①刚搬进新房的一天,外面响起一阵敲门声。从猫眼里往外看:一个生疏人。他的
  读“太阳直射点周年变化”示意图,完成11—13问题。 11.
  读“太阳直射点周年变化”示意图,完成11—13问题。 11.当太阳直射点位于B点这一天(   )   A.亚洲大部分地区为冬半年         B.北回归线
 After Malaysia Airlines Flight 370 vanished on its way to Beijing, a number o
 After Malaysia Airlines Flight 370 vanished on its way to Beijing, a number of countries ________ to search for the jet but without luck.   A. managed          B. succeeded      

最新题目