For years scientists have been worried about the effects of air pollution on the earth’s

  For years scientists have been worried about the effects of air pollution on the earth’s natural conditions. Some believe the air inside many houses may be more dangerous than the air outside. It may be one hundred times worse.

  Indoor air pollution can cause a person to feel tired, to suffer eye-pain, headache and other problems. Some pollutants( 污染 物) can cause breathing disorders, diseases of blood and even cancer, Most scientists agree that every modern house has some kind of indoor pollution. People began to notice the problem in the early 1970s. It is that when builders began making houses and offices they did not waste energy. To do this they built buildings that limited the flow of air between inside and outside. They also began using manmade building materials. These materials are now known to let out harmful gases. As the problem became more serious, scientists began searching for a way to deal with it. They discovered a natural pollution control system for building— green plants. Scientists do not really know how plants control air pollution. They believe that a plant’s leaves absorb or take in the pollutants. In exchange the plant lets out oxygen through its leaves and through its tiny organizations on its roots. Scientists suggest that all buildings should have one large plant or several small plants inside for every nine square metres of space. Studies of different plants show that each absorbs different chemicals. So the most effective way to clean the air is to use different kinds of plants. Having green plants inside your house can make it a prettier and more healthy place.

  Generally speaking, indoor air pollution may be more harmful than the air outside because ________.

  A. the man - made building materials let out dangerous gases inside houses

  B. there may be more harmful gases outside houses

  C. the flow of air indoors is limited

  D. indoor air pollution can make a person seriously ill

  The most effective way to clean the air is to use different kinds of plants because________.

  A. they may let out more oxygen which people need

  B. they can absorb different kinds of the harmful indoor chemicals

  C. they can take in all kinds of indoor pollutants

        D. they can make your house prettier and more healthy

答案

 【小题1】A

 【小题2】B


解析:

 【小题1】第二段中下面两句可以说明问题“To do this, they built buildings that limited the flow of air between inside and outside.”“These materials are now known to let out harmful gases.”

 【小题2】本文最后两句即为答案。

相关题目

一定温度下,可逆反应A2(g)+3B2(g)  2AB3(g)达到平衡的标志是
一定温度下,可逆反应A2(g)+3B2(g)  2AB3(g)达到平衡的标志是( ) A.容器内每减少1mol A2,同时生成2mol AB3 B.容器内每减少1mol A2,同时生成3mol B2 C.
如图8所示,当开关S闭合时,通电螺线管旁的小磁针顺时针方
如图8所示,当开关S闭合时,通电螺线管旁的小磁针顺时针方向转动,则通电螺线管的a端为 ___________极,电源的d端为_________极,当图中滑动片向左滑动
已知集合,,其中,我们把集合,记作,若集合中的最大元素是
已知集合,,其中,我们把集合,记作,若集合中的最大元素是,则的取值范围是    ▲    .
计算:(1) 
计算:(1) 
(07年北京四中联考)(12分)如图所示是一种测量电容器电
(07年北京四中联考)(12分)如图所示是一种测量电容器电容的实验电路图,实验是通过高阻值电阻放电的方法,测出电容器充电至电压为U时所带的电
有一个容量为200的样本,其频率分布直方图如图所示,根据
有一个容量为200的样本,其频率分布直方图如图所示,根据样本的频率分布直方图估计,样本数据落在区间[10,12)内的频数为( ) A. 18 B. 36 C. 54
冬天,医生检查牙齿时,常把小镜子放在酒精灯上适当烤一
冬天,医生检查牙齿时,常把小镜子放在酒精灯上适当烤一烤,然后再伸进口腔内。这种做法的主要目的是(  )    A. 防止接触口腔时病人感到太冷
已知二次函数的与的部分对应值如下表: …013… …131…
已知二次函数的与的部分对应值如下表: …013… …131… 则下列判断中正确的是( ) A.抛物线开口向上  B.抛物线与轴交于负半轴 C.当=4时,>

最新题目