In some urban centers, workaholism is so common that people do not consider it unusual:The

In some urban centers, workaholism is so common that people do not consider it unusual:
They accept the lifestyle as normal. Government workers in Washington D.C, for example, frequently work sixty to seventy hours a week. They don’t do this because they have to; they do it because they want   to.
Workaholism can be a serious problem. Because true workaholics would rather work than do anything else, they probably don’t know how to relax.
Is workaholism always dangerous? Perhaps not. There are, certainly, people who work well under stress. Some studies show that many workaholies have great energy and interest in life. Their work is so pleasurable that they are actually very happy. For most workaholics, work and entertainment keep them busy and creative.
Why do workaholics enjoy their jobs so much? There are several advantages to work. Of course, it provides people with paychecks, and this is important. But it offers more than financial security. It provides people with selfconfidence; they have a feeling of satisfaction when they’re produced a challenging piece of work and are able to say,“I made that.” Psychologists claim that work gives people an identity through participation in work, they get a sense of self and individualism. In addition, most jobs provide people with a socially acceptable way to meet others. Perhaps some people are compulsive about their work, but their addiction seems to be a safe-even an advantageous-one.
9.The passage indicates that workaholics          .
A.just know work but nothing else
B.are willing to work hard for long hours without pay
C.find their work provide them more satisfaction and selfconfidence than how much they are   paid
D.has the work with more responsibility than others
10.One of the reasons that some people are not willing to quit their jobs even in their eighties and  nineties is that       
A.they are in the need of financial security
B.they would rather work than be disturbed by domestic affairs
C.they long for a sense of identity and being accomplished
D.they may have health problems from sheer boredom
11.This passage is mainly about .
A.workaholics are usually successful people, but their lives are in a mess       
B.workaholism can lead to serious problems but it can also create a joyful life
C.people who are absorbed in their work may enjoy movies, sports and other kinds of entertainment
D.those who work even under difficult conditions may be very happy
12.It can be inferred from the passage that .        
A.in the eyes of all the common people workaholics are peculiar
B.to workaholics, work is the sole source of happiness
C.a piece of challenging work may provide the workaholics a sense of satisfaction
D.workaholics are as addicted to their job as other people are to drugs or alcohol

答案

9-12  CCBD解析:
9.   根据第二段第二句…true workaholics would rather work than do anything else...可知工作狂只是更愿意工作,而非只知道工作,A说法过于绝对。根据第四段第三句:It provides people with  paychecks可排除B。文中只提到“工作狂”工作时间比其他人更长、工作更卖力,但未提及他们的责任问题,故排除D。根据第四段第四句:But it(=work) offers more than financial security及第五句:It (=work) provides people with  selfconfidence...a feeling of satisfaction...可知C正确.
10.   从文章第四段第五、六句我们知道,工作赋予他们一种满足感、成就感(sense of being accomplished),工作使人获得一种认同(identity),通过参与工作,他们获得一种自我意识和个人意识。可知C正确。而金钱只是人们工作的目的之一,并不是最重要的方面。故不选A。人们到老年仍然工作,并非由于不愿意做家务,也并不是担心整天无所事事会引起健康方面的问题。所以B和D不正确。
11.   文章中心围绕工作狂的特点展开,第二段提出工作狂可能是一个很严重的问题,但在第三段也指出工作狂也可快乐地生活,并介绍了快乐的原因。所以可以看出主题是讲“工作狂”既有负面影响又有正面影响”,因此选B。
12.   首段首句指出“人们认为工作狂的生活状态是正常的”。A项与之相反,故可排除。B太片面,因为工作狂也喜欢生活,第三段说many workaholics have great

相关题目

如图所示,d处固定有负点电荷Q,一个带电质点只在电场力作
如图所示,d处固定有负点电荷Q,一个带电质点只在电场力作用下运动,射入此区域时的轨迹为图中曲线abc,a、b、c、d恰好是一正方形的四个顶点,则
I am looking forward to see all of you again in the near future.         
I am looking forward to see all of you again in the near future.                          A      B                C   D
 The Chinese Dream is ___________ dream to improve people's well-being and ___
 The Chinese Dream is ___________ dream to improve people's well-being and ___________ dream of harmony, peace and development.        A. the; a              B. a; a       
I used to _______ in the countryside, but now I am used to _______ the city. A.
I used to _______ in the countryside, but now I am used to _______ the city. A. live, live B.living, living C. living, live D. live, living     
(10分)在一次“模拟微重力环境”的实验中,实验人员乘座
(10分)在一次“模拟微重力环境”的实验中,实验人员乘座实验飞艇到达6000m的高空,然后让其由静止下落,下落过程中飞艇所受空气阻力为其重力的0
政府为解决老百姓看病难的问题,决定下调药品的价格,某
政府为解决老百姓看病难的问题,决定下调药品的价格,某种药品经过两次降价,由每盒72元调至56元.若每次平均降价的百分率为,由题意可列方程为_
据报道莽草酸是可有效对付致命的H7N9型禽流感病毒的药物“
据报道莽草酸是可有效对付致命的H7N9型禽流感病毒的药物“达菲”的重要成分。莽草酸的结构如右图所示,下列说法不正确的是 ( ) A.莽草酸是一种多羟
美国计划2030年将人类送上火星,为此于2015年6月8日进行了“
美国计划2030年将人类送上火星,为此于2015年6月8日进行了“低密度超音速减速器”实验。据此完成第1题。 1.火星属于 (A)恒星          (B)

最新题目