When Johnson called again, the manager received him very politely. “That is a most remar

When Johnson called again, the manager received him very politely. “That is a most remarkable oil you brought us, Mr Johnson,” he said. Johnson nodded his smooth, dark head. That was something he knew very well. “I’ve never seen anything like it,” the manager admitted. Johnson nodded again. “No?” he said politely. Then he added, “But I think you will, sir. A very great deal of it.” He appeared to think for a moment. “I think you will find it will be on sale seven, perhaps, eight years from now.” He smiled.

The manager thought that was uncertain. He said, “It is better than our fish oils. I admit that.” “So I am told, sir,” agreed Johnson.

“Have you any plans to produce it yourself, Mr Johnson?”

Johnson smiled again. “Would I be showing it to you if I had?”

“We might add some chemicals to one of our own fish oils,” said the manager.

“It would be expensive to do that, even if you could.” Johnson said gently. “Besides,” he added, “I am told that this oil will be much cheaper than your best fish oils. Cheaper than any vegetable oil, in fact.”

“Perhaps,” said the manager. “Well, I suppose you want to make an arrangement, Mr Johnson, Shall we discuss it?”

“Of course,” said Johnson. “There are two ways of dealing with a situation of this sort. The usual one is to prevent it altogether or at least to delay it as long as possible. That is, of course, the best way,” The manager nodded. He knew plenty about all that.

“But I am so sorry for you, because, you see, that is not possible this time.” The manager had his doubts, but all he said was an inquiring(asking), “Oh?”

“The other way,” continued Johnson, “is to produce yourself before the trouble starts.”

The manager thought of adding chemicals to the fish oil to make it ________.

A. cheaper than the new oil          B. more quickly

C. more expensive                       D. as good as the new oil

Johnson’s new oil would be ________.

A. more expensive than fish oil, but better

B. less expensive, and better

C. less expensive, but not good

D. more expensive, and not so good

Johnson expressed his regret that the manager ________.

A. could not stop the new oil being made

B. would never know how to make it

C. had spent a lot of money on it

D. didn’t know enough about it

Johnson showed his new oil to the manager because he wanted ________.

A. to produce it himselfB. to prevent it being produced

C. to be paid not to produce it  D. the manager to produce it

答案

【小题1】D

【小题2】B

【小题3】A

【小题4】D


解析:

本文描述了Johnson向经理推销他所研制的生产新品种的油的过程。

【小题1】推断题。根据第2段经理所说的话 It is better than our fish oils 和第6段We might add some chemicals to one of our own fish oils可推知此题的答案为D。

【小题2】推断题。根据Johnson与经理的对话,特别是从It is better than our fish oils和I am told that this oil will be much cheaper than your best fish oils 可推知此题答案为B。

【小题3】推断题。根据文章倒数第二、三段中的The usual one is to prevent it altogether or at least to delay it as long as possible和But I am so sorry for you, because, you see, that is not possible this time可推知此题为A。

【小题4】推断题。根据文章最后一句及全文Johnson所讲的话可推知此题答案为D。

相关题目

2011年中央一号文件指出,水是生命之源,生产之要,生态之
2011年中央一号文件指出,水是生命之源,生产之要,生态之基……兴水利、除水害,事关人类生存、经济发展、社会进步,历来是治国安邦的大事。在
.已知函数在上是单调函数,则实数的 取值范围是(    ) A 
.已知函数在上是单调函数,则实数的 取值范围是(    ) A    B     C    D 
下图甲表示两种不同的植物(阳生植物和阴生植物)随着日
下图甲表示两种不同的植物(阳生植物和阴生植物)随着日光照射强度的变化,吸收CO2量与放出CO2量的变化曲线图,图乙表示某植物细胞的部分细胞结
下列词语有错别字的一组是                      
下列词语有错别字的一组是                                 ( ) A.蹂躏 削足适覆 造诣 越俎代疱 B.惠顾 不落窠臼 化妆 应接不暇 C.
关于下列粒子的描述不正确的是(    ) A.PH3的电子式为
关于下列粒子的描述不正确的是(    ) A.PH3的电子式为,其热稳定性不如NH3 B.HS-的电子式为,是含有极性键的18电子的粒子 C.CH2Cl2的电子式为,
学校实验室有两只分别标有“10Ω1A”和“20Ω 1.5A”的定值电
学校实验室有两只分别标有“10Ω1A”和“20Ω 1.5A”的定值电阻,一位同学想把它们串联后接在电路中,则电路两端允许加的最大电压应为V,若把它们并
已知△ABC的外接圆的圆心为O,半径为1,若=0,则△AOC的面积
已知△ABC的外接圆的圆心为O,半径为1,若=0,则△AOC的面积为 A.            B.               C.                  D.
只用下列试剂中的一种就能将FeCl3、FeCl2、AlCl3和NaCl四种溶液
只用下列试剂中的一种就能将FeCl3、FeCl2、AlCl3和NaCl四种溶液区别开的是(    ) A. KSCN溶液     B. BaCl2溶液    C. NaOH溶液  D. AgNO3溶液

最新题目