Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive t

Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.

Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine, infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, where as if the parents survived they could have another child. In most contemporary(当代的) societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work; we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illnesses than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often “go on welfare” if they have a serious illness.

When older people become senile (衰老的) or too weak and ill to care for themselves, they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need, a great many nursing homes and convalescent (疗养的) hospitals have been built. These are often profit making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply “dumping (倒垃圾的) grounds” for the dying in which “care” is given by poorly paid, overworked, and under skilled personnel.

71. The author believes that the population explosion results from _______.

A. an increase in birthrates                          B. the industrial development

C. a decrease in death rates                          D. human beings’ cultural advances

72. It can be inferred from the passage that in hunting and gathering cultures _______.

A. it was a moral responsibility for the families to keep alive the aged people who could not work

B. the survival of infants was less important than that of their parents in times of starvation

C. old people were given the task of imparting the cultural wisdom of the tribe to new generations

D. death was celebrated as a time of rejoicing for an individual freed of the hardships of life

73. According to the passage, which of the following statements about the old people in the  United States is true?

A. Many of them live on social security money which is hardly enough.

B. Minority of them remain in a state of near poverty after their retirement.

C. When they reach a certain age, compulsory retirement is necessary and beneficial.

D. With the growing inflation, they must suffer more from unbearable burdens than ever.

74. The phrase “this need” in paragraph 3 refers to ________.

A. prolonging the dying old people’s lives

B. reducing the problems caused by the retired people

C. making profits through caring for the sick or weak people

D. taking care of the sick or weak people

75. Which of the following best describes the author’s attitude toward most of the nursing homes and convalescent hospitals?

A. Sympathetic.           B. Approving.          C. Optimistic.        D. Critical.

答案

CBADD【解题导语】本文分析了人口增长的真正原因及美国的老年人问题。

71. C 解析: 细节题。根据文章第 1 段最后一句 …it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion 可推知此题答案为 C

72. B 解析: 推断题。根据文章第 2 段第 4 …infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, where as if the parents survived they could have another child可推知此题答案为 B

73. A 解析: 细节题。根据文章第 2 段倒数第 2 In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty 可推知此题答案为 A

74. D 解析: 推断题。根据其上文 …there is often no one at home who can care for a sick or weak person 可推知此题答案为 D

75. D 解析: 推断题。根据文章最后一句 …most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which “care” is given by poorly paid, overworked, and under skilled personnel 可推知此题答案为 D

相关题目

下列可以用于从基因文库中寻找目的基因的方法是(    )。 A
下列可以用于从基因文库中寻找目的基因的方法是(    )。 A.原位分子杂交法   C.利用免疫方法   B.制备特定的DNA探针  D.利用PCR扩增法
关于安全用电,下列说法正确的是:A、测电笔可以辨别家庭电
关于安全用电,下列说法正确的是:A、测电笔可以辨别家庭电路中的火线和零线;B.发现有人触电后,立即用手把触电人拉离电源;C.熔丝被烧断,一定
设定义在D上的函数在点处的切线方程为,当时,若在D内恒成
设定义在D上的函数在点处的切线方程为,当时,若在D内恒成立,则称P为函数的“类对称点”,则的“类对称点”的横坐标是(     ) A.1      
校车安全是近几年社会关注的重大问题,安全隐患主要是超
校车安全是近几年社会关注的重大问题,安全隐患主要是超速和超载.某中学数学活动小组设计了如下检测公路上行驶的汽车速度的实验:先在公路旁
第一次国共合作采取了共产党员以个人身份加入国民
第一次国共合作采取了共产党员以个人身份加入国民党“党内合作”方式,最早提出这种方案的是: A.共产国际         B.中国共产党
 下列物质含氢原子数目最多的是(     ):     A 1.8mol
 下列物质含氢原子数目最多的是(     ):     A 1.8mol H2O  B 0.6mol H2SO4  C 19.6g H3PO4  D 16g CH4
    Are you looking for something fun and would you like to help others in y
    Are you looking for something fun and would you like to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! We’re a non-profit (赢利的) organization. We have volunteer jobs o
有些植物在春天开花时,叶子尚未生长出来,开花时期植物
有些植物在春天开花时,叶子尚未生长出来,开花时期植物需要的能量主要来自(    ) A.春天植物从土地中吸收的矿质元素 B.春天植物从土地中吸

最新题目