Alexis was hot and tired. With rage (愤怒) in her voice she shouted,“Pull me up! I giv

Alexis was hot and tired. With rage (愤怒) in her voice she shouted,“Pull me up! I give up. I hate this. This is stupid!” It was at that moment when Jason, the adviser on the trip, looked at me and said,“Ed, I'm going to go down and talk with her.”I then shouted down to Alexis,“ Hold on! You can do this. We know you can!”

Jason grasped another rope, put this climbing harness (系带) on and began to move down the cliff. Within moments Jason was beside Alexis. She had her cheek directly against the face of the rock with her feet barely resting on a small piece of the cliff that jetted (急突) outward. Jason said to Alexis,“I know that you have been on this cliff now for what seems like a long time. Your feet and fingers are cramping (痉挛) up and your forearms feel as though they are on fire. But, Alexis, you are strong. Look how far up you are already. You have taken one of the more difficult parts up the cliff. Alexis, look at the path you have taken.”At that moment, Alexis moved her cheek away from the rock face and looked down. The bright white chalk she used in her hands to give her a better hold, showed the path where her tired hands had moved her upward on the cliff. Jason was right. Alexis had taken the hardest way up the cliff. Jason then looked straight into Alexis' eyes and in a calm voice he said,“You are not alone out here. There are people who care about you, who want to help you and see you succeed. We are going to do this together. Are you ready?” Slowly she nodded and took a deep breath.

Jason went down the cliff because _______.

A. Alexis took a wrong path

B. Alexis was trapped in rocks 

C. Alexis didn't believe in herself

D. Alexis' forearms were badly hurt 

We can infer from the passage that _______.

A. Alexis was finally pulled up by Ed

B. Alexis regretted having taken the wrong path up the cliff

C. Alexis was immediately sent to hospital after she was pulled up 

D. Alexis successfully rock-climbed

The underlined word “hot” in the story means_______.

A. disappointed   B. angry

C. uncomfortable  D. running a high body temperature

答案

【小题1】C

【小题2】D

【小题3】B


解析:

【小题1】 推理判断题。根据文章第一节的内容,特别是第一节最后一句“I then shouted down to Alexis,‘Hold on! You can do this. We know you can!’”可知此时Alexis快要失去了信心。故C选项正确。

【小题2】 推理判断题。根据文章第二、三两节可得出答案。其他三个选项都不符合文意。【小题3】 词义猜测题。根据和“hot ”并列的 tired 以及后面的 rage“愤怒”一词可知,“hot ”在此处的意思应是和rage“愤怒”同义的词。

相关题目

在同一环境中对温度计进行了如下操作,温度计的示数下降
在同一环境中对温度计进行了如下操作,温度计的示数下降最快的是
下图是温度和压强对X+Y2Z反应影响的示意图。图中横坐标表示
下图是温度和压强对X+Y2Z反应影响的示意图。图中横坐标表示温度,纵坐标表示平衡混合气体中Z的体积分数。下列叙述中正确的是(    )A.上述可逆反
正在发生质壁分离的细胞,其吸水能力将  A.逐渐变大   
正在发生质壁分离的细胞,其吸水能力将  A.逐渐变大     B.逐渐变小     C.不变     D.先变大后变小
如图,平行四边形ABCD的对角线AC、BD相交于O,EF过点O与AD、BC
如图,平行四边形ABCD的对角线AC、BD相交于O,EF过点O与AD、BC分别相交于E、F.若AB=4,BC=5,OE=1.5,那么四边形EFCD的周长为(    ) A.16       
图1和图2分别是1s电子的概率分布图和原子轨道图。下列有关
图1和图2分别是1s电子的概率分布图和原子轨道图。下列有关认识正确的是                                 ( )。 A.图1中的每个小黑点
依次填入下列各句横线处的词语,最恰当的一组是(   ) 
依次填入下列各句横线处的词语,最恰当的一组是(   )     ①非典的袭击非但没有使我国人民       ,反而增强了全国人民万从一心战胜困难的
君主专制主义中央集权制度在其形成和发展的过程中,长期
君主专制主义中央集权制度在其形成和发展的过程中,长期存在着中央与地方 、君权与相权两大矛盾,这两大矛盾斗争的总趋势是:地方权力不断削弱
函数对任意的均有,那么、、的大小关系为(   )  A.  
函数对任意的均有,那么、、的大小关系为(   )  A.       B. C.       D.

最新题目