The report came to the British on May 21, 1941. The German battleship Bismarck, t

     The report came to the British on May 21, 1941. The German battleship Bismarck, the most powerful warship in the world, was moving out into the Atlantic Ocean. Her task: to destroy the ships carrying supplies from the United States to war-torn England.

     The British had feared such a task. No warship they had could match the Bismarck in speed in firepower. The Bismarck had eight 15-inch guns and 81 smaller guns. She could move at 31 nautical miles (海里) an hour. She was believed to be unsinkable.However, the British had to sink her. They sent out a task force headed by their best battleship Hood to hunt down the Bismarck. On May 24, the Hood found the Bismarck.

    It was a meeting that the German commander Luetjens did not want to see. His orders were to destroy the British ships that were carrying supplies, but to stay away from a fight with British warships.

    The battle didn't last long. The Bismarck's first torpedo (鱼雷) hit the Hood, which went down taking all but three of her 1 419 men with her.

    But in the fight, the Bismarck was slightly damaged (损坏). Her commander decided to run for repair to France, which had at that time been taken by the Germans. The British force followed her. However, because of the Bismarck's speed and the heavy fog, they lost sight of her.

     For two days, every British ship in the Atlantic tried to find the Bismarck, but with no success. Finally, she was sighted by a plane from Ireland. Trying to slow the Bismarck down so that their ships could catch up with her, the British fired at her from the air. The Bismarck was hit.

    On the morning of May 27, the last battle was fought. Four British ships fired on the Bismarck, and she was finally sunk.

61. The Bismarck sailed into the Atlantic Ocean _______.

A.   to sink the Hood                                                            B. to gain control of France

C. to cut off American supplies to British                                D. to stop British warship reaching German

62. Many people believed that Bismarck could not be defeated because she _______.

A. was fast and powerful                                                B. had more men on board

C. was under Luetjens' command                                     D. had biggest guns than other ships

63. We learn from the text that on 24 May _______.

A. the British won the battle against the Bismarck

B. the Bismarck won the battle against the British

C. the British gunfire damaged the Bismarck seriously

D. the Bismarck succeeded in keeping away from the British

64. Luetjens tried to sail to France in order to _______.

A. have the ship repaired                                                B. join the other Germans

C. get help from the French                                            D. get away from the British

65. Which of the following is the immediate cause of the sinking of the Bismarck?

A. The British air strikes.                                             B. The damage done by the Hood.

C. Gunfire from four British ships.                                D. Luetjens' decision to run for France.

答案

61---65    CABAC  


解析:

61.答案:C。

解析:这是一道细节题。文中第一段最后一句话Her task: to destroy the ships carrying supplies from the United States to war-torn England.可知,德国战舰Bismarck的任务是摧毁从美国向英国运送给养的船只,也就是截断美国对英国的供给。

62.答案:A。

解析:这是一道细节题。第二段中No warship they had could match the Bismarck in speed in firepower. The Bismarck had eight 15-inch guns and 81 smaller guns. She could move at 31 nautical miles an hour.可知,许多人不相信能够战胜Bismarck的原因是Bismarck具有很强大的战斗力。

63.答案:B。

解析:这是一道细节题。从文中第三段最后一句话On May 24, the Hood found the Bismarck.和第五段The battle didn't last long. The Bismarck's first torpedo (鱼雷) hit the Hood, which went down taking all but three of her 1 419 men with her.可知,Bismarck击败了英国船只。

64.答案:A。

解析:这是一道细节题。根据文中第六段Her commander decided to run for repairs to France.故A为该题答案。

65.答案:C。

相关题目

“昨夜江边春水生,蒙冲巨舰一毛轻。向来枉费推移力,此
“昨夜江边春水生,蒙冲巨舰一毛轻。向来枉费推移力,此日中流自在行。”此诗中蕴含的哲理是 A.主观能动性的发挥受客观因素的制约 B.规律是客
下列各题中黑体加点字的注音全都正确的一项是 A. 慑服 shè
下列各题中黑体加点字的注音全都正确的一项是 A. 慑服 shè       退避三舍 shè     海市蜃楼 shèn      教室 shì B.缫丝chāo        迫击炮
 The live concert _________ nearly three hours, but few people left early.  
 The live concert _________ nearly three hours, but few people left early.   A. covered                B. played               C. lasted               
阅读下面材料,回答问题。(6分) 一些负面事件,都能引发
阅读下面材料,回答问题。(6分) 一些负面事件,都能引发公众强烈的情绪波动,引发“舆论围观”。公众开始必然力挺围观,确以为“围观可以改变
东盟秘书长2013年2月12日在雅加达参加主题为“维持一个无核
东盟秘书长2013年2月12日在雅加达参加主题为“维持一个无核武器的东南亚”的地区研讨会上说,《东南亚无核武器区条约》是东南亚最重要的区域核不
在557℃时,密闭容器中进行下列反应CO+H2O(g)CO2+H2。若CO起
在557℃时,密闭容器中进行下列反应CO+H2O(g)CO2+H2。若CO起始浓度为2mol·L-1,水蒸气浓度为3mol·L-1,达到平衡时,测得CO2的浓度为1.2mol·L-1。求CO及H2O的
化学与生活密切相关,生活中的下列做法不合理的是( ) A
化学与生活密切相关,生活中的下列做法不合理的是( ) A.用白醋除热水瓶中的水垢 B.洗洁精可乳化餐具上的油污 C.用氢氧化钠溶液中和酸性土
---- What are you _____, Tom?----- I’m ________ TV programs.A.doing, watches
---- What are you _____, Tom?----- I’m ________ TV programs.A.doing, watchesB.doing, watchingC. do, watchingD.do, watch

最新题目