阅读理解 There is a student from China in our class. He is very good at his lessons,

阅读理解

There is a student from China in our class. He is very good at his lessons, but he is also very shy. He doesnt talk too much with us because he thinks that there are so many differences. When he came into our classroom for the first time, he was so frightened (受惊的) that he cried out.

Thats because of our appearances. For example, his hair is short, black and straight, but ours are all different from his. Jims hair is yellow and much longer than his. Daves hair is curly and brown. Kittys hair is blonde. Our builds and clothes seem to be strange in his eyes, too. Peter is a boy. He is tall and thin, but he wears a colorful T-shirt.

( )1. How many students are described (描述) in the passage?

A. Three. B. Four. C. Five.D. Six.

( )2. What does the word differences mean?

A. 困难 B. 差别 C. 作业 D. 事情

( )3. Whose hair is curly?

A. Jims. B. Daves.C. Kittys. D. Peters.

( )4. Why did the student cry out when he came into our classroom for the first time?

A. Because he is Chinese.B. Because he didnt like to be a student of our class.

C. Because our appearances frightened him too much.D. Because he was ill.

( )5.Which of the following statements (陈述) is NOT true?

A. The student with straight hair is from China.

B. Jims hair is shorter than that of the Chinese.

C. Our clothes are also different from that of the Chinese.

D. The color of Kittys hair is blonde.

答案

1.答案:C

解析:题干意为文中共描述了几个学生?”。通读全文可知描述了a student from China, Jim, Dave, KittyPeter,共五个人,故选C项。

2.答案:B

解析: differencesdifference的复数形式,通读全文可知,文中描述了那个中国学生和其他学生的许多不同之处,difference表示不同点,差别,故选B项。

3.答案:B

解析:由句子Dave’s hair is curly and brown.可知“Dave的头发是卷的,棕色的,故选B项。

4.答案:C

解析:由第一段最后一句...he was so frightened that he cried out.和第二段第一句That’s because of our appearances.可知选C项。

5.答案:B

解析:A项意为长着直头发的学生来自中国,与文意相符,正确;B项意为“Jim的头发比中国学生的头发短,与原文句子Jim’s hair is yellow and much longer than his.不符,故错误;C项意为我们的衣服也与中国学生的不相同,与原文句子Our builds and clothes seem to be strange in his eyes, too.意思相同,故C项也正确;D项意为“Kitty头发的颜色是金色的,与原文句子Kitty’s hair is blonde.意思相同,故D项正确。题干意为下面哪个陈述是错误的,故选B项。

相关题目

下列曲线正确的是 
下列曲线正确的是 
容器的底面积为25厘米2,容器中盛有一定量的水,将一重0.2牛的
容器的底面积为25厘米2,容器中盛有一定量的水,将一重0.2牛的木块放入水里,木块静止时使水面升高了1厘米.则在放入木块后容器底受到水的压强增加了多
历史上许多改革家就为改革付出了宝贵的生命,我国正在进
历史上许多改革家就为改革付出了宝贵的生命,我国正在进行着社会主义的全面改革,其中的困难也是不可避免的。我们从改革家那里学习的精神应该
中国民主政治制度同西方资本主义政治制度相比,主要不同
中国民主政治制度同西方资本主义政治制度相比,主要不同是 ①政党竞争②多党合作③三权分立④政治协商 A.①③④B.②③④C.②④         D.①
根据汉语意思完成句子。 1.你妈妈的生日是什么时候?    _
根据汉语意思完成句子。 1.你妈妈的生日是什么时候?    _______ _______ your mother's birthday? 2.他弟弟的生日是10月20日。    His_______ _______ is on October 20t
用粗锌(含少量Fe等杂质)与稀硫酸反应制氢气时,其废液中
用粗锌(含少量Fe等杂质)与稀硫酸反应制氢气时,其废液中含有大量的硫酸锌。同学们用该废液来制取皓矾(ZnSO4·7H2O)。 制备皓矾的实验流程如下图
第三次科技革命首先在下列哪一领域内取得突破(    )    
第三次科技革命首先在下列哪一领域内取得突破(    )     A.原子能技术     B.航天技术     C.遗传工程     D.电子计算机应用技术
阅读下面这首诗,完成小题。 梅花落 鲍照(南北朝) 中庭
阅读下面这首诗,完成小题。 梅花落 鲍照(南北朝) 中庭杂树多,偏为梅咨嗟① 。 问君何独然? 念其霜中能作花,露中能作实。 摇荡春风媚春日,

最新题目