Some people bring out the best in you in a way that you might never have fully realized o

Some people bring out the best in you in a way that you might never have fully realized on your own. My mom was one of those people.

My father died when I was nine months old, making my mom a single mother at the age of eighteen. While I was growing up, we lived a very hard life. We had little money, but my mom gave me a lot of love. Each night, she sat me on her lap and spoke the words that would change my life, “Kemmons, you are certain to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it.”

At fourteen, I was hit by a car and the doctors said I would never walk again. Every day, my mother spoke to me in her gentle, loving voice, telling me that no matter what those doctors said, I could walk again if I wanted to badly enough. She drove that message so deep into my heart that I finally believed her. A year later, I returned to school—walking on my own!

When the Great Depression(大萧条)hit, my mom lost her job. Then I left school to support the both of us. At that moment, I was determined never to be poor again.

Over the years, I experienced various levels of business success. But the real turning point occurred(出现)on a vacation I took with my wife and five kids in 1951. I was dissatisfied with the second-class hotels available for families and was angry that they charged an extra $2 for each child. That was too expensive for the average American family. I told my wife that I was going to open a motel(汽车旅馆)for families that would never charge extra for children. There were plenty of doubters at that time.

Not surprisingly, mom was one of my strongest supporters. She worked behind the desk and even designed the room style. As in any business, we experienced a lot of challenges. But with my mother’s words deeply rooted in my soul, I never doubted we would succeed. Fifteen years later, we had the largest hotel system in the world—Holiday Inn. In 1979 my company had 1759 inns in more than fifty countries with an income of $1 billion a year.

You may not have started out life in the best situations. But if you can find a task in life worth working for and believe in yourself, nothing can stop you.

61. What Kemmons’ mom often told him during his childhood was_______.

A. caring                      B. moving        C. encouraging                D. interesting

62. According to the author, who played the most important role in making him walk back to school again?

A. Doctors.                  B. Nurses.                          

C. Friends.                   D. Mom.

63. What caused Kemmons to start a motel by himself?

A. His mom’s support.              

B. His previous business success of various levels.

C. His terrible experience in the hotel. 

 D. His wife’s suggestion.

64. Which of the following best describes Kemmons’ mother?

A. Modest, helpful and hard-working.          

B. Careful, helpful and beautiful.

C. Loving, supportive and strong-willed.       

 D. Strict, sensitive and supportive.

65. Which of the following led to Kemmons’ success according to the passage?

A. Self-confidence, hard work, higher-education and a poor family.

B. Mom’s encouragement, a poor family, higher education and opportunities.

C. Clear goals,mom’s encouragement, a poor family and higher education.

D. Mom’s encouragement, clear goals, self-confidence and hard work.

答案

61.解析:这是一道细节题。根据第二段中作者的妈妈说的话“Kemmons,you are certain to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it.”可判断出当作者 年幼时妈妈给他最多的是鼓励。                  答案:C

62.解析:这是一道细节题。根据第三段中的“Every day,my mother spoke to me in her gentle,loving voice,telling me that no matter what those doctors said,I could walk again if I wanted to badly enough. She drove that message so deep into my heart that I finally believed her. A year later,I returned to schoolwalking on my own!”可判断出是作者的妈妈使他重返学校。                             答案:D

63.解析:这是一道细节题。根据倒数第三段中的“I was dissatisfied with the second-class hotels available for families and was angry that they charged an extra $2 for each child. That was too expensive for the average American family. I told my wife that I was going to open a motel for families that would never charge extra for children.”可判断出作者决定自己开办旅馆的原因是他在旅馆的一次糟糕的经历。        答案:C

64.解析:这是一道细节推断题。根据短文的内容可推断出作者的妈妈是一个谦虚、对人有帮助和努力工作的人。                              答案:C

65.解析:这是一道细节推断题。作者在这篇短文中讲述了他年幼时他妈妈对他的鼓励。成年后他的目标明确,充满自信心,努力地为自己的目标而奋斗,所以他成功的原因是:妈妈的鼓励、明确的目标、自信心和勤奋工作。               答案:D

相关题目

汽油机的四个冲程中,将机械能转化为____能的压缩冲
汽油机的四个冲程中,将机械能转化为____能的压缩冲程。 
如图3所示,用一块边长为2的正方形ABCD厚纸板,按下面的做
如图3所示,用一块边长为2的正方形ABCD厚纸板,按下面的做法做一套七巧板:作对角线AC,分别取AB、BC的中点E、F,连结EF;连结BD,交EF于G,交AC于H;
材料一:近两年江苏百姓对收入、住房、社会保障满意情况
材料一:近两年江苏百姓对收入、住房、社会保障满意情况比较(单位:%) 份
人才是关系到国家兴衰的重要因素,我国古代选拔人才制度
人才是关系到国家兴衰的重要因素,我国古代选拔人才制度经历了多次重大变化。 请回答: (1)从先秦至明清时期我国实行过哪些著名的选官制度? (2)
—Excuse me, would you mind passing me that English-Chinese dictionary? —S
—Excuse me, would you mind passing me that English-Chinese dictionary? —Sorry, it's _______ my reach. A. over   B. Within          C. far away      D. beyond
(2010·上海中考)为节能环保,国务院规定机关、商场等单
(2010·上海中考)为节能环保,国务院规定机关、商场等单位夏季室内空调温度设置不得低于(  )A.14 ℃B.18 ℃C.22 ℃D.26 ℃
(8分)如图所示,一质量M=4.0kg、长度L=2.0m的长方形木板B静
(8分)如图所示,一质量M=4.0kg、长度L=2.0m的长方形木板B静止在光滑的水平地面上,在其右端放一质量m=1.0kg的小滑块A(可视为质点)。现对A、B同时
西方国家流行这样的谚语:“一等企业卖理念,二等企业卖
西方国家流行这样的谚语:“一等企业卖理念,二等企业卖技术,三等企业卖服务,四等企业卖产品。”中国是世界印染、造纸等制造业大国。面对经

最新题目