When Babbage was working at Cambridge, a new idea occurred to him. He wanted to construct

When Babbage was working at Cambridge, a new idea occurred to him. He wanted to construct a calculating machine to work out the solutions(解法)to maths problems not only with correctness but also with a speed beyond the power of any human mind. His machine could solve problems involving(涉及)long rows of figures in one continuous operation(运算).

    In 1822 Babbage exhibited his invention and won a prize from the government. After that, he immediately started to work on a larger machine designed to solve more difficult problems. Although he received some money left by his father, the money was not enough to support his design. He wrote to the government about his plan and was given £2500 to start with, a sum worth much more in those days than it is now.

    Babbage continued his work in London for four years. Then his health broke down, and he had to take a long holiday abroad. When he returned to London in 1828, he was at the end of his resources. Many bills remained unpaid. His chief assistant and co-workers quarreled with him and left with many expensive tools. For one year no work was done. During this period, Babbage, whose mind was always active, suddenly thought of a completely new idea for the machine. He rushed to meet the government officials to explain his new idea. But this time, they were unwilling to help him. For eight years, they refused to say whether they wanted the machine or not, and their final answer was “No.”

    From 1828 to 1839, Babbage held the position of professor at Cambridge very successfully. But his greatest work was the unfinished calculating machine which stood covered in dust in his house. It was the beginning of the modern computer.

60.The machine Babbage designed would solve difficult maths problems _________.

   A.in one operation with few mistakes

    B.in more than one operation without any mistakes

    C.in more than one operation with slight mistakes

    D.in one operation without any mistakes

61.Babbage failed to continue his research work in 1828 mainly because _______.

   A.he was in poor health                B.he almost ran out of money

   C.his co-workers argued with him          D.he spent all his money on his bills

62.Babage explained his new idea to the government officials, expecting that _________.

   A.they would agree to his plan              B.they would pay for his new idea

   C.they would support him with money     D.they would exhibit his new design

63.From the passage, we can infer that __________.

    A.Babbage failed to be a famous scientist at Cambridge

    B.Babbage always had new ideas but gave them up easily

    C.Babbage always needed support from the government officials

    D.Babbage was the first designer of the modern computer

答案

60.D 61.B 62.C 63.D


解析:

60.这是一道细节推断题。从第一段“He wanted to construct a calculating machine to work out the solutions to maths problems not only with correctness but also with a speed beyond the power of any human mind.”可知,他设计出的机器将会准确无误地解决数学难题。

61.这是一道细节推断题。根据第三段“When he returned to London in 1828, he was at the end of resource.”可判断出他没有继续自己的研究工作是因为资金短缺。

62.这是一道推断题。根据第三段“He rushed to meet the government officials to explain his new idea. But this time, they were unwilling to help him”可推断出他去找政府官员的目的是寻求资金方面的援助。

63.这是一道细节推断题。根据短文的最后一句话“It was the beginning of the modern computer.”可判断出Babbage是电脑的鼻祖。

相关题目

已知α、β∈(0,π),且tanα=2,cosβ=-. (1) 求cos2α的值;
已知α、β∈(0,π),且tanα=2,cosβ=-. (1) 求cos2α的值; (2) 求2α-β的值
受工业文明影响,中国的经济结构发生重大变化。 材料一 
受工业文明影响,中国的经济结构发生重大变化。 材料一  我国长江三角洲示意图 (1)简述图示区域的自然环境特征。 (2)判断该区域所属的农业
下列各句中,加点的成语使用正确的一项是(  ) A.这篇文
下列各句中,加点的成语使用正确的一项是(  ) A.这篇文章见解深刻,切中时弊,提出了一些严峻的社会问题,让人感到匪夷所思。 B.同学们问我学
如图,在平面直角坐标系中,四边形为矩形,,,为直线上
如图,在平面直角坐标系中,四边形为矩形,,,为直线上一动点,将直线绕点逆时针方向旋转交直线于点;(1)当点在线段上运动(不与重合)时,
 (三)文学类文本阅读(14分) 阅读下面的文字,完成7~9题。
 (三)文学类文本阅读(14分) 阅读下面的文字,完成7~9题。 汉家寨 张承志 那是大风景和大地貌荟集的一个点。我从天山大坂上下来,心被四野那充斥天
一只失去雏鸟的美国红雀,总是给养鱼池边浮到水面张口求
一只失去雏鸟的美国红雀,总是给养鱼池边浮到水面张口求食的金鱼喂它捕来的昆虫,就像喂自己的雏鸟一样,一连喂了几个星期。下列有关这一事例
C The day before the deadline for this article,I had no clue what I was going to
C The day before the deadline for this article,I had no clue what I was going to write about. I took my problem to the editor-in-chief, and.he said to me:“Don’t worry; you’re creative. ” I’m
将若干支铅笔分给几个同学,若每人5支还剩3支;若每人7支
将若干支铅笔分给几个同学,若每人5支还剩3支;若每人7支还差5支,问有多少学生,有多少铅笔?

最新题目