Michael Fish may soon be replaced as a weather forecaster by something truly fishier---the

Michael Fish may soon be replaced as a weather forecaster by something truly fishier---the shark(鲨鱼).

Research by a British biology student suggests that sharks could be used to predict storms.

Lauren Smith, 24, is close to completing her study on shark’s ability to sense pressure.

If her studies prove the theory, scientists may be able to monitor the behaviour of sharks to predict bad weather.

Miss Smith had previously studied the behaviour of lemon sharks in the Bahamas.

She then used their close relatives, lesser spotted dogfish, for further research at Aberdeen University.

Her work---thought to be the first of its kind to test the pressure theory ---- resulted from the observation that juvenile blacktip sharks off Florida moved into deeper water ahead of a violent storm in 2001.

Miss Smith said: “I’ve always been crazy about traveling and diving and this led me to an interest in sharks.”

“I was delighted to have been able to research in the area for my degree. I know there’s so much more we need to understand ---- but it certainly opens the way to more research.”

It has been discovered that a shark senses pressure using hair cells in its balance system.

At the Bimini Shark Lab in the Bahamas, Miss Smith fixed hi-tech sensors to sharks to record pressure and temperature, while also tracking them using GPS (Global Positioning System) technology.

In Aberdeen, she was able to study the effects of tidal(潮汐的) and temperature changes on dogfish----none of which were harmed. She also used a special lab which can mimic(模拟) oceanic pressure changes caused by weather fronts.

She is due to complete her study and graduate later this year. She says she will be looking for a job which will give her the chance to enrich her experience of shark research.

44.    The passage is most probably taken from _____.

A. a short-story collection

B. a popular science magazine

C. a research paper

D. a personal diary

45. What do we learn from the first four paragraph of the passage?

A. Sharks may be used to predict bad weather.

B. Sharks’ behaviour can be controlled.

C. Michael Fish is not qualified for his job.

D. Lauren Smith will become a weather forecaster.

46. Lauren Smith conducted her research by _______.

   A. removing hair cells from a shark’s balance system

   B. measuring the air pressure of weather fronts

   C. recording sharks’ body temperature

   D. monitoring sharks’ reaction to weather changes

47. What is the passage mainly about?

   A. A popular way of forecasting weather.

   B. A new research effort in predicting storms.

   C. Biologists’ interest in the secrets of sharks.

   D. Lauren Smith’s devotion to scientific research.

答案

 解析:

本文为科普类文章,介绍了一位英国生物系学生对于鲨鱼来预测暴风雨的研究。

      44B 推理判断题。本题适宜用排除法。由文章内容来看这是一篇科普文,AD可删除,由文章的语言来看,并未出现大量的专业术语,可删除C a research paper  (科研论文)

      45A 推理判断题。由第一段和第四段可知,前四段所要表达的含义为If her studies prove  the theory, scientists may be able to monitor the behavior of Sharks to predict bad weather.(科学家们可以通过监视鲨鱼的行为来预测不好的天气”。故A 项正确。

      46. D 事实细节题。由文章倒数第三段可知,Miss Smith 在鲨鱼身上安装高科技感应器来记录pressure(压力)temperature(温度),故选D项,C项不全面。

      47. B 主旨大意题。文章的主旨句为第二段,全文围绕着鲨鱼可能被用来预测天气的研究展开。因此,B 项正确。

 

 

相关题目

影视中心好莱坞所在的城市是 A.圣弗兰西斯科        
影视中心好莱坞所在的城市是 A.圣弗兰西斯科         B.西雅图            C.芝加哥         D.洛杉矶
 Thank you foryour applause. From you applause I can see your    
 Thank you foryour applause. From you applause I can see your            and support, although the curtain just begins. A. motivation               B. compr
--What's that noise? --Bob and his sister ________ computer games. A.have pl
--What's that noise? --Bob and his sister ________ computer games. A.have played          B.are playing           C.played             D.will play
第三次科技革命似惊雷闪电迅速席卷整个世界,其影响之大
第三次科技革命似惊雷闪电迅速席卷整个世界,其影响之大是以往任何一次都无法比拟的。这次科技革命最为突出的核心技术是(   )
---I’m not _____ up so early yet but I have to _____ myself to it. ---Yeah.
---I’m not _____ up so early yet but I have to _____ myself to it. ---Yeah. Just as the saying goes,” An early bird catches the worm.” A .used to getting; adopt                
下图为我国某盆地自然景观剖面图,读图回答1-3题。   1.根
下图为我国某盆地自然景观剖面图,读图回答1-3题。   1.根据图中信息判断,该盆地为 A.塔里木盆地  B.准噶尔盆地 C.柴达木盆地  D.四川盆地 2
 A bank is the place ______ they lend you an umbrella in fair weather and ask
 A bank is the place ______ they lend you an umbrella in fair weather and ask for it back when it begins to rain.    A. when                 B. that                
x2+3x+2=0(公式法).
x2+3x+2=0(公式法).

最新题目