While income worry is a rather common problem of the aged, loneliness is another problem t

While income worry is a rather common problem of the aged, loneliness is another problem that aged parents may face. Of all the reasons that explain their loneliness, a large geographical distance between parents and their children is the major one. This phenomenon(现象)is commonly known as Empty Nest Syndrome”(空巢综合症).

In order to seek better chances outside their countries, many young people have gone abroad, leaving their parents behind with no clear idea of when they will return home. Their parents spend countless lonely days and nights, taking care of themselves, in the hope that someday their children will come back to stay with them. The fact that most of these young people have gone to Europeanized or Americanized societies makes it unlikely that they will hold as tightly to the value of duty as they would have if they had not left their countries. Whatever the case, it has been noted that the values they hold do not necessarily match what they actually do. This geographical and cultural distance also prevents the grown-up children from providing response(回应)in time for their aged parents living by themselves.

The situation in which grown-up children live far away from their aged parents has been described as “distant parent phenomenon”, which is common both in developed countries and in developing countries. Our society has not yet been well prepared for “Empty Nest Syndrome”.

68According to the passage, the loneliness of aged parents is mainly caused by _________.

      Atheir earlier experience of feeling lonely

       Bthe unfavorable living conditions in their native countries

       Cthe common worry about their income

       Dthe geographical distance between parents and children

69Many young people have gone abroad, leaving their aged parents behind, to _________.

      Alive in the countries with more money

       Bseek a better place for their aged parents

       Ccontinue their studies abroad

       Drealize their dreams in foreign countries

70If young people go abroad, _________.

      Athey do not hold to the value of duty at all

       Bthey can give some help to their parents back home

       Cthey cannot do what they should for their parents

       Dthey believe what they actually do is right

71From the last paragraph, we can infer that ________.

      Athe situations in the developed and developing countries are different

       B Empty Nest Syndrome has arrived unexpectedly in our society

       Cchildren will become independent as soon as they go abroad

       Dthe aged parents are not fully prepared for Empty Nest Syndrome

答案

68.D 

解析:文章开头的第二句告诉我们:孤独的一个主要原因是父母和孩子间地域上的距离造成的。

69.D

解析:第二段第一句告诉我们:许多年轻人出国的目的是为了在国外寻找更好的机会。

70.C        

解析:第二段最后一句指出:这种地理上的文化上的距离,使得长大成人的孩子们,当他们的父母需要帮助的时候,而没有去及时的给与回应。

71.B 

解析:文章最后一句说:我们的社会还没有准备好对付这种新的社会现象,可以推断出这中空巢综合症已经在预料之外来了。

相关题目

2009年10月6日,外交大使刘振民在第64届联大关于秘书长会议
2009年10月6日,外交大使刘振民在第64届联大关于秘书长会议发言中说我们必须走多边主义道路,促进国际关系民主化。要推进国际关系民主化,最关键
在点电荷 Q形成的电场中有一点A,当一个-q的检验电荷从电
在点电荷 Q形成的电场中有一点A,当一个-q的检验电荷从电场的无限远处(电势为零)被移到电场中的A点时,电场力做的功为W,则该检验电荷在A点的
根据表中分析同质量的脂肪和糖类在氧化分解时的差异,以
根据表中分析同质量的脂肪和糖类在氧化分解时的差异,以下说法错误的是( ) 物质各元素比例氧化分解时 CO耗氧量释放能量产生的水 脂肪75%13%较多
从物质分类的角度看,下列说法错误的是(      )   A.石
从物质分类的角度看,下列说法错误的是(      )   A.石油属于纯净物    B.氮气属于单质   C.甲烷属于化合物    D.干冰属于氧化物
—Why was he fined? —He happened to ________ several flowers in the park. A.
—Why was he fined? —He happened to ________ several flowers in the park. A. be seen to pick           B. be seen picking C. be caught to pick         D. catch picking  
位于亚洲西部的人类文明发祥地是(   ) A.印度河流域 
位于亚洲西部的人类文明发祥地是(   ) A.印度河流域         B.黄河——长江中下游地区 C.尼罗河三角洲       D.美索不达米亚平原
假如你是李华,你班在最近学校举行的“最美班级”评选中
假如你是李华,你班在最近学校举行的“最美班级”评选中,当选“最美班级”。请根据下列提示,用英语给你的朋友Mike写一封电子邮件。 1. 告诉他这
已知数列{an}的前n项和Sn=2an-1,则满足≤2的正整数n的集合
已知数列{an}的前n项和Sn=2an-1,则满足≤2的正整数n的集合为( ) A.{1,2}                       B.{1,2,3,4} C.{1,2,3}                  

最新题目