When Lew Alcindor was 13, and obviously still growing, a group of schools began offer

   When Lew Alcindor was 13, and obviously still growing, a group of schools began offering him scholarships(奖学金). The Alcindors decided to send their only child to Power Memorial Academy, a small school on Manhattan’s West Side.

   At Power. Alcindor came under the control of Coach Jack Donohue, a strict young man who already gained his fame as one of the best coaches in the city. Donohue brought Alcindor along slowly. As a first-year student, the boy was not able to do much but wave his long skinny arms and shoot a basket now and then. But by the second year, when he was 15 years old and nearly 7 feet tall, Alcindor was quick and skillful enough to make the high school All American team and to lead Power to an undefeated season.

   From then on be simply got better. Some rival coaches(对方教练)used to take their teams quickly away from the floor before Power warmed up so that their players would not see him any sooner than they had to. Wearing size 16D shoes and sucking a lollipop(棒棒糖), Alcindor would loosen up by starting his leaping lay-ups(擦板球). Then he would casually shoot the ball with either hand, to the delight of the fans.

   When reporters and photographers began to follow Alcindor closely, Donohue protected his boy firmly. He simply ordered Lew to talk to no member of the press, and this suited Lew fine. He was not comfortable talking to grownups, perhaps because he towered over them. Discouraged photographers began following him in secret as though he were an easily-frightened giraffe. “People want you not for yourself,” Donohue warned him, “but because you’re a basketball player. Don’t forget that.”

57. Many schools offered Alcindor scholarships because_______.

A. he was young                         B. he was hardworking

C. he was tall for his age                   D. he was skillful at playing basketball

58. Which of the following best describes Donohue as a young coach?

A. serious, popular and slow          B. tall, skillful and successful

C. kind, powerful and undefeated      D. well-known, strict and experienced

59. Why did some rival coaches take their teams away from the floor before Power warmed up?

A. Their teams refused to play Power.        B. Their teams feared to see Alcindor.

C. Their teams would lose courage.      D. Their teams would lose interest.

60. What does the last paragraph mainly discuss?

A. How Donohue protected Alcindor from the press.

B. How Alcindor disliked meeting reporters.      

C. Why the press followed Alcindor closely.              D. Why the public wanted Alcindor badly.

答案

  57.C 58.D   59.C   60.A


解析:

57.这是一道细节推断题。根据第一段“When Lew Alcindor was 13, and obviously still growing, a group of schools began offering him scholarships.”可判断出学校给Alcindor奖学金的原因是他的年龄和身高。

58.这是一道细节推断题。根据第二段“At Power,Alcindor came under the control of Coach Jack Donohue, a strict young man who already gained his fame as one of the best coaches in the city.”可判断出他的教练是一位严格、有经验、很出名的人。

59.这是一道细节推断题。第三段“Some rival coaches used to take their teams quickly away from the floor before Power warmed up so that their players would not see him any sooner than they had to.”说明对方教练把队员带走的原因是害怕他们的队员失去信心。

60.这是一道主旨题。最后一段的第一句话“When reporters and photographers to follow Alcindor closely, Donohue protected his boy firmly.”是这段的主题句,以下讲述了这位教练是如何保护Alcindor的。

相关题目

—The news reported that the rainstorm was in the area last night.    —Y
—The news reported that the rainstorm was in the area last night.    —Yes. _____ bad weather it was!  A. What a                        B. How a           
用绳子拴一个物体,在竖直平面内做圆周运动,当物体达到
用绳子拴一个物体,在竖直平面内做圆周运动,当物体达到最高点时,有人说(1)这时物体受到三个力作用:重力、绳子拉力以及向心力;(2)因为这三个
(10分)黄铁矿(主要成分为FeS2)曾是我国大多数硫酸厂制
(10分)黄铁矿(主要成分为FeS2)曾是我国大多数硫酸厂制取硫酸的主要原料。某化学学习小组对黄铁矿石进行如下实验探究。[实验一]测定硫元素的含
 阅读理解Jack is a twelve-year-old boy. One day, he was playing football. T
 阅读理解Jack is a twelve-year-old boy. One day, he was playing football. The ball went into the street and Jack ran for it. Unfortunately, a car hit him. Jack’s parents took him to the hospita
(06年全国卷Ⅰ)阅读下面的文字,根据要求写一篇不少与800
(06年全国卷Ⅰ)阅读下面的文字,根据要求写一篇不少与800字的文章。(60分) 一只老鹰从鹫峰顶上俯冲下来,将一只小羊抓走了。 一只乌鸦看见了
一个人站在游泳池里,在岸上的人会发现他的腿( )。 A.变长
一个人站在游泳池里,在岸上的人会发现他的腿( )。 A.变长 B.不变 C.变短
在宋代的官员中,有三分之一以上来自平民家庭,这是因为
在宋代的官员中,有三分之一以上来自平民家庭,这是因为当时推行的选官制度是(    ) A.世官制       B.察举制           C.九品中正制
下列各组词语中有错别字的一组是 A.退化 蜕化变质 连翩
下列各组词语中有错别字的一组是 A.退化 蜕化变质 连翩 连篇累牍 B.行销 行销骨立 直言 仗义执言 C.长谈 老生常谈 密语 甜言蜜语 D.深山

最新题目