Britain’s oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 101. Mr. Joh

Britain’s oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 101. Mr. John Evans had never found the time or money to make the trip from his home in Forest Fach, near Swansea. But, when British Rail offered him an all-expenses-paid birthday trip to the capital he just could not refuse.

He arrived at Paddington Station and smartly turned out in his best suit, favorite Panama hat and a red rose in his buttonhole. “It’s very exciting. There’s no doubt about it,” he said.

Until yesterday he had never been far from home, except for one trip to Aberdeen. “But I’ve been on the seas to that faraway land called Ilfracombe 21 miles from home,” he joked.

Mr Evans, who spent 60 years working as a miner in South Wales, almost made the journey to London once before, at the turn of the century. “There was a trip to the White City but it was ten shillings return from Swansea ― too much I thought. All my money went to the family then,” he said.

During the next two days Mr. Evans will be taken on a short tour of London to see the sights. Top of his list is a visit to the House of Parliament organized by his MP, Mr. Gareth Wardell.

The only arrangement he does not care for is the wheelchair provided for him if he gets tired. “I don’t like the chair ― people will think I am getting old.” he said. His secret for a long and healthy life has been well publicized ― no wine, no tobacco and no anger.

Before setting off from Swansea with his 76-year-old son, Amwell, he said jokingly, “I’m glad to see they’ve given me a return ticket.”

 

51The very reason that Mr. Evans didn’t go to see the world is that _________.

A. he had already been on the seas to Ilfracombe

B. he was too busy to go too far away from home

C. he couldn’t afford both the time and the money

D. he believed “East or west, home is best”

52Mr Evans didn’t like the wheelchair simply because _________.

A. he was not used to traveling in it

B. the wheelchair was of poor quality and not easy to operate

C. he actually preferred walking to sitting in it at home

D. he thought he was still young enough to manage the trip

53Which of the following is NOT true according to the passage

A. Mr. Evans had to work hard to raise his family when young.

B. The trip to London excited Mr. Evans very much.

C. Mr. Evans could not really enjoy the trip because of his age.

D. Humor was one of Mr. Evans’ characters.

54The probable explanation to Mr. Evans’ long life lies in _________.

A. his good living habits                                    B. his hard working for the family

C. his sticking to his hometown                         D. his living conditions near the Swansea

答案

51C     细节理解题。从第一段第二句话“…never found the time or money…”可知。

52D    细节理解题。从第六段第二句话“…people will think I am getting old…”可知。

53C    细节理解题。从第二段,尤其是最后一句话可知。

54A    细节理解题。从第六段最后一句话“…no wine, no tobacco and no anger”可知。

相关题目

下列各组词语中,有错别字的一组是(    ) A.红尘   摩
下列各组词语中,有错别字的一组是(    ) A.红尘   摩登   梭鱼   牛山濯濯   咬文嚼字    B.风雅   玄虚   惴惴   残羹冷灸   衣锦还乡 C
在小型圆底烧瓶内盛等量的H2O2,并向瓶中迅速加入等量的下列
在小型圆底烧瓶内盛等量的H2O2,并向瓶中迅速加入等量的下列图示中的物质,烧瓶口紧包着一个小气球,使烧瓶沉于烧杯底部的同一位置。下列相关分析正
生态环境中某些重金属对生物体产生危害是通过 A.氧化作用
生态环境中某些重金属对生物体产生危害是通过 A.氧化作用                            B.还原作用 C.富营养化                
7.阅读下面的文字,完成文后小题。 一根玉米 那年皖北一
7.阅读下面的文字,完成文后小题。 一根玉米 那年皖北一带大旱,那可是百年未遇的大旱,老天爷六个月没下过一滴雨,河床干裂成一块块的。田地
我国宗教界从2012年起每年开展“宗教政策法规学习月”活动
我国宗教界从2012年起每年开展“宗教政策法规学习月”活动,通过多种方式组织宗教界人士和信教群众学习党和国家的宗教政策法规,增强国家意识、
我们在生活中可以发现,以下符合男生的特点是 A.细心周到
我们在生活中可以发现,以下符合男生的特点是 A.细心周到,心灵手巧                       B.独立性强,喜好竞争 C.感悟丰富,远离竞
《中国的科学与发明》一书中写道:“现代研究显示,中国
《中国的科学与发明》一书中写道:“现代研究显示,中国早期的官僚政治组织,对于科学的发展有很强大的推动力。”下列各项最能说明上述看法的
下列关于生态系统中分解者的叙述,正确的是          
下列关于生态系统中分解者的叙述,正确的是                           (    ) A、专门营腐生生活的细菌不一定是分解者,而有可能是

最新题目