Jackson was driving back home along a road one evening. He just lost his job. It was win

Jackson was driving back home along a road one evening. He just lost his job. It was winter and it was very cold, just like his feelings.

An old lady with her car was standing on one side of the road. She needed help. No one stopped to help her. Jackson stopped in front of her and got out of his car. The lady looked very worried. Even when he put a smile on his face, the old lady still looked worried. Was he going to hurt her? He didn't look safe, and he looked poor and hungry.

Jackson knew how she felt. He said." I'm here to help you, madam. Why don't you wait in my car? By the way, my name is Jackson."

The lady thought for a while and then went into his car. There was something wrong with her car. Jackson went under her car to repair it. When he finished, he got dirty and his hands hurt. Then the lady told him that her name was Anie. She asked Jackson how much she should pay for his help.

Jackson never thought about getting money. This was not a job to him. This was helping i someone in need. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she should give that person help.

46. Jackson felt       when he drove home that evening.

A. strange         B. happy      C. sad

47. Why did the lady look worried?

A. Because she lost her way.        B. Because her car broke down.

C. Because she felt very cold.

48. It was      for Jackson to repair the lady's car.

A. difficult        B. interesting       C. impossible

49. Jackson helped the lady because       .

A. the lady would pay him           B. the lady felt cold

C. he wanted to help someone in need

50. The old lady should      the next time she met someone who needed help.

A. help that person            B. leave that person alone

C. call Jackson for help again

答案

【主旨大意】故事发生在一个寒冷的冬天的晚上,刚刚丢掉工作的杰克逊独自一人开车回家。在路上,他帮助一位老太太修车,以至于弄得手和衣服都很脏。老人问他要多少报酬时,他拒绝了,并且告诉那位老人“如果她正想付报酬,那就帮助同样需要帮助的人。”

46. C 推理判断题。从文中“He just lost his job. It was winter and it was very cold, just like his feelings.”可知,丢掉工作的他感到很伤心。

47. B 细节理解题。从文章中“There was something wrong with her car”可知她的汽车坏了。

48. A 推理判断题。从文中“This was not a job to him.”可知,他并不是专业的修车手。

49. C 细节理解题。从文中“This was helping someone in need.”可知。

50. A 细节理解题。从文中最后一句话可知。

相关题目

        Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he fini
        Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when h
 中,若,且,则是    (    ) A.等边三角形        B.
 中,若,且,则是    (    ) A.等边三角形        B.等腰三角形但不等边        C.等腰直角三角形   D.直角三角形
The girl got herself into a serioussituation ______ she was likely to lose contr
The girl got herself into a serioussituation ______ she was likely to lose control over the motorbike. A.where             B. which             C. while            
体育锻炼能使骨骼肌粗壮有力,主要由于(    ) A.肌细
体育锻炼能使骨骼肌粗壮有力,主要由于(    ) A.肌细胞数目增多                 B.肌细胞分裂,生长速度加快 C.肌纤维逐渐变粗,肌
窈窕淑女,     。(《关雎》)
窈窕淑女,     。(《关雎》)
五百多年前,欧洲一批航海家开始了冒险的开辟新航路,而
五百多年前,欧洲一批航海家开始了冒险的开辟新航路,而今天美洲越来越多的足球运动员带着梦想踏上欧洲的联赛赛场,他们登陆首选的落脚点是西
产业竞争力系数越大,产业竞争力也就越强。各地产业竞争
产业竞争力系数越大,产业竞争力也就越强。各地产业竞争力系数的变化,可以反映产业转移的动态趋势。图11为上海市与浙江省各产业竞争力系数变化
根据药理分析,一种茅草的根内含多种有益于健康的成分,
根据药理分析,一种茅草的根内含多种有益于健康的成分,判断该产品是否适用于糖尿病患者饮用时,应该选择下列哪种试剂进行实验鉴定(      )

最新题目